İlk yumurtamı dişi yuvadan atmış :(((

akifsagay

Takipçi Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
SAĞAY
Abilerim azcık forumdan araştırdım benzer sorun birinde daha olmus ama o ellemiş yumurtaları ben dun sadece yuvalıgın kapagını aralayıp baktım ve başka hiç müdehale etmedim yemlikleri değistirdim geldim hain dişi yumurtayı yuvadan atmış erkeğin yuvaya girmediginden %90 eminim kapalı yerlere giremiyo yere koltuk tepesinde bile konmazdı zaten o derece temkinlidir dişi atmış güzelim yumurtayı sarısı akmıs gtmiş kafesin içine ama yarına bi yumurtadaha yapcek galiba bu sefer bakmıcem bile ne hali varsa gorsun.Bu yumurtaa kuşunda ilk yumurtasıydı acaba ondanmı yaptıki_?

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
arkadaşım muhabbet kuşları aşırı kıskançtır fakat sadece bu sebebten dolayı atmamış olabilir yumurtanın boş olduğunu anladıysa bu sebeplede atmış olabilir.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Akif bey, Acemilik olduğunu sanmıyorum; Bunun bir sürü sebebi olabilir (Yumurtanın dölsüz olduğunu anlayabileceği gibi).
  Malesef, büyütüp yuvadan uçuramayacaklarını anlayıp emin olduklarında kırıyor/öldürüyorlar. Bakım-beslenme şartlarını yeniden gözden geçirmenizi öneririm..

hasan_kctrk

Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
KOCATURK
Umarımm  bir daha tekrarlanmaz hayırlı üretimler. Ben de bir yavru alabilsem artık :(((((((