IRKLARI CINSLERİ VE ÇİFTLEŞME İMKANLARI

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
öncelikle siteye hoşgeldiniz. Kendinizi tanıtırsanız daha iyi olur.
Kuşlar maşallah güzeller. yerli diye tabir  edilen cinsden. Zamanı gelince çiftleşeceklerdir. Güle güle besleyin.

onerseylan

Üyemiz
Adı
Öner
Soyadı
SEYLAN
ismim öner 27 yaşındayım izmirde yaşıyorum yaklaşık 10 yıldır kuş beslerim ama ilk kez bir çift besliyorum

onerseylan

Üyemiz
Adı
Öner
Soyadı
SEYLAN
detaylı bilgi alabilirmiyim ilk kez çift besliyorum benim dikkat etmem gereken hususlar neler mesela baya araştırdım 3 çeşit yem kullanıyorum normal muhabbet kusu yemi mama ve ballı kraker ayrıca kus kumu var ayrıca sularına multisol multivitamin katıyorum yarım kaba 8 damla ölçüsü ile

izlenmlerim:

arada bi bir öpüşüyorlar gibi ama dişi olan erkeğe hızlıca geliyo erkek kadesin diğer tarafına kaçıyor dişi kafesi temizlediğimde yem verdiğimde yuvaya kaçıyor gibi şeyler gözlemledim

şimdi detaylı bir blgi alabilirmiyim

saygı ve sevgiyle kalın

E

elaziz2316

Guest
    Öner kardeşim, aramıza hoş geldin. Kuşlarının da maşallahı var. İnşallah yavrularını da görürsün. Benim sana ilk tavsiyem kafesteki plastik tüneği ağaç tünek ile değiştirmen. İmkanın var ise kafesi de biraz büyüğü ile değiştirmen. Bu işte en önemli olan şeyin SABIR olduğunu asla unutmaman. Belki 1 yıl bekleyeceksin. Lakin tek çiftin olduğu ortamlarda üretim işi biraz daha zaman alabiliyor. Sen kuşlarına sağlıklı bak, arada yeşillik ver, banyoluklarını ihmal etme yeter. Gerisi onlara kalmış. Daha fazla detay bilgiler için sitedeki konuları inceleyip dikkatlice okumanı tavsiye ederim.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
üreyip ürememesini zaman gösterir.kimse çiftleşmeyle ilgili bir şey söyleyemez.üretimin %90 senin kuşlarına bakımınla alakalıdır.fakat üretimde istenmeyen can sıkıcı şeylerlede karşılaşıla biliyor.kuşlarının maşallağı var yerli ırk diye tabir ettiğimiz kuşlar.dişi kuşunun cere rengine bakarak yorum yapmak gerekirse henüz çiftleşmeye hazır değil.dişi kuşun çifftleşmeye hazır olduğunda cere rengi kahverengi olacaktır fakat cere rengi kahverengi olmadan yumurtlayan kuşlarda var. sana en büyük tavsiyem sabırlı olman kuşlarını düzgün beslemen.aramıza hoşgeldin keyifli paylaşımlar.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli arkadaşım.Öncelikle unutmaman gereken birinci kural,Kuşlarının sağlıklı olması tamamen sana bağlı.İlk kural kuşlarını öle herkesin zırt pırt kurcalayacağı,hava akımı olan(ceyran)sürekli güneşin altında kalacağı yerlerden uzak tutman.Petshop sahibi arkadaş eğer kuşlardan iyi anlıyorsa kuşlarını iyi beslemiştir.Biz anlamıyor var sayalım sıkı bir beslenme programı düzenle.Bu konu ile ilgili forumlarda arkadaşlarımızın daha önceden yazmış olduğu tecrübelerinden faydalanabilirsin.Ama bana kalırsa ilk önce kuşlarını bit vb. gibi durumlara karşı önce ilaçlamanı tavsiye ediyorum.Daha sonra eşe atmadan mutlaka kuşlarına antibiyotik tedavisi uygularsan iyi olur.Neme lazım sonuçta başkasının kuşu.Ardından vitamin ,mama,mineral takviyesi vermen gerekir ki yavru verimin artsın.Sonra yapacağın en önemli şey SABIRLI olup yumurtalarını beklemen.Eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu.Saygılarımla.