blackdevil41
Uzman Üyemiz
Değerli dostlar hepimizin bildiği gibi kuş piyasında kuş ithalatı yerli üretimi olumsuz yönde etkilemektedir.Sadece İstanbulda 7 adet ithalatçı olduğu söylenmektedir. İthal edilen kuşlar 13 15 trl arasında petshoplara satışa sunulmaktadırlar dahası bu ithalatçılardan üretimhane kuracak kişilerin dahi kuş topladığını duymak artık bizleri şaşırtmıyor.İthal edilen bu kuşların bir kısmı ithalatçının bir kısmıda pet shopçuların elinde telef olmakta buna rağmen arz talep devam etmektedir. 1990 lı yıllarda singapur i şimdinin suriye bulgaristanın kalitesiz kuşları . İzmir Manisa üreticileri ithalata rekabet içinmi bilinmez piyasaya ithal kuş fiatına kuş vermektedirler para kazandıktan sonra neden olmasın. Türkiye piyasasındaki hobi profosyenel üreticilerin sayısını kafamızda canlandıralım sadece sitemizdeki üye sayısı 6 667 diğer sitelerdeki üreticilerle toplam 10 000 leri bulur acaba bunların içinde nekadarı üretici nekadarı hobici bence üretimde bir sorun var piyasayı yerli üretimciler tatmin etmiyor. Tabiki itahalçı firma bir şekilde para kazanacak yanında çalışanlara ekmek kapısı olacak bu nedenle ithalatçılara kızmak bana anlamsız geliyor.Size bir örnek vermek istiyorum c.tesi günü kuş verdiğim pet shop aradı abi kuş lazım elimdeki kuşlar satıldığı için yok dedim yapma abi falan derken aklıma perşembe günü beni arayan ithal kuş toptancısı geldi bana teklif ettği rakam 15 tl idi ben kendi kuşlarımı sattığım için alamayacağımı söyledim kuş verdiğim pet shop çu arkadaş kuşsuz kalmasın 15 tlden kuş var istersen oradan alabilirsin diye söyledim benden 20 tlden alıyorsun 5 tl avantan olur dedim neyse tel i verdik merakda etmedim değil bugün kendisine uğradım aldığı kuşları göreyim diye fakat kuş almamış abi dedi alacağım yarısı telef olacak onun için almadım dedi.Ben son 1 yıldır 20 tlnin altında kuş satmadım son 2 ay içinde kendime ayırdıklarım hariç 150 adet yakın kuş sattım bu nedenle ithalle savaşmak yerine rekabet etmek lazım rekabetin yolu ise kaliteli üretim çünkü dünya ekonomisinde kalite hiçbir zaman ucuz olmadı herzaman kaliteli üretim kazandı. Örnek 40 çiftlik bir üretimde 20 çift çalışıyor 20 çift boşa yemyiyorsa üretimde bir sorun var demektir üretimdeki kuşların %95 'i çalışması lazım aksi taktirde para kazanamazsınız ithal gelen kuşlar ayarında kuş üretimi yapıyorsanız ithal kuş fiatına kuş satar boşa kürek çekmiş olursunuz. Herkese kolay gelsin