İTHAL KUŞLA SAVAŞMI YOKSA KALİTELİ KUŞLA REKABETMİ

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Değerli  dostlar hepimizin bildiği gibi kuş piyasında kuş ithalatı yerli üretimi olumsuz yönde etkilemektedir.Sadece İstanbulda 7 adet ithalatçı olduğu söylenmektedir. İthal edilen kuşlar  13 15 trl arasında petshoplara satışa sunulmaktadırlar dahası bu ithalatçılardan üretimhane kuracak kişilerin dahi kuş topladığını duymak artık bizleri şaşırtmıyor.İthal edilen    bu kuşların bir kısmı ithalatçının bir kısmıda pet shopçuların elinde telef olmakta buna rağmen arz  talep  devam etmektedir. 1990 lı yıllarda singapur i şimdinin suriye bulgaristanın kalitesiz  kuşları  . İzmir Manisa üreticileri  ithalata rekabet içinmi  bilinmez piyasaya ithal kuş fiatına kuş vermektedirler  para kazandıktan sonra neden olmasın. Türkiye piyasasındaki hobi profosyenel üreticilerin sayısını kafamızda canlandıralım sadece sitemizdeki üye sayısı 6 667  diğer sitelerdeki üreticilerle toplam 10 000 leri bulur acaba bunların içinde nekadarı üretici nekadarı hobici bence üretimde bir sorun var piyasayı yerli üretimciler tatmin etmiyor. Tabiki itahalçı firma bir şekilde para kazanacak yanında çalışanlara ekmek kapısı olacak bu nedenle  ithalatçılara kızmak bana anlamsız geliyor.Size bir örnek vermek istiyorum c.tesi günü kuş verdiğim pet shop aradı abi kuş lazım elimdeki kuşlar satıldığı için yok dedim yapma abi falan derken aklıma perşembe günü beni arayan ithal kuş toptancısı geldi bana teklif ettği rakam 15 tl idi ben kendi kuşlarımı sattığım için alamayacağımı söyledim kuş verdiğim pet shop çu arkadaş kuşsuz kalmasın 15 tlden kuş var istersen oradan alabilirsin diye söyledim benden 20 tlden alıyorsun 5 tl avantan olur dedim neyse tel i verdik merakda etmedim değil bugün kendisine uğradım aldığı kuşları göreyim diye fakat kuş almamış abi dedi alacağım yarısı telef olacak onun  için almadım dedi.Ben son 1 yıldır 20 tlnin altında kuş satmadım son 2 ay içinde kendime ayırdıklarım hariç  150 adet yakın kuş sattım bu nedenle ithalle savaşmak yerine rekabet etmek lazım rekabetin yolu ise kaliteli üretim çünkü dünya ekonomisinde kalite hiçbir zaman ucuz olmadı herzaman kaliteli üretim kazandı. Örnek 40 çiftlik bir üretimde 20  çift çalışıyor 20 çift boşa yemyiyorsa üretimde bir sorun var demektir üretimdeki kuşların %95 'i çalışması lazım aksi taktirde para kazanamazsınız  ithal gelen kuşlar ayarında kuş üretimi yapıyorsanız ithal kuş fiatına kuş satar boşa kürek çekmiş olursunuz. Herkese kolay gelsin

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
Abi ithalatçı 15 tl ye satıyorsa iyi satıyor. Ben yerli bakmıyorum ama dediğin gibi manisa ve izmirde yerli kuş fiyatları şuan çok düşük en son 10 ve 11 tl idi fiyatlar. Ben piyasaya şöle bi bakıyorumda 4-5 sene önce ince yem 50 tl ise şuan 90 tl. Yerli kuş 4-5 sene öncede aynı fiyattı şuanda aynı fiyat hatta düşüş var. Üreticiler nasıl emeklerinin karşılığını çıkarıyor yerli kuştan hayret ediyorum. Allah tüm yerlicilerin yardımcısı olsun.. En azından izmir ve manisada..

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
yazılanlara %100 katılmakla birlikte ben üretici değil evde hobi için besliyorum kuşları.O yüzden olaya hobici gözü ile bakacak bi yanlisim olursa sürçü lisan edersem affola..  Yalnız merak ettiğim hangi petshopa gidersek gidelim yerli yavru kuş fiyatlarına 30-35 tl fiyat biçiyorlar ve en ucuza alırsak 25 tl ye kuş alıyoruz .. Yerli kuşları çek, kırma diyerek 50-60 liraya müşterilere satıyorlar. Hal böyleyken aldıkları ithal kuşlar nerede çok merak ediyorum. Müşterilere onları da yerli diye 25-30 tl den satıyorlar. 15 tl ye aldıkları kuşları 30 dan satmaları hak mı adalet mi ? Ki gelelim şu konuya 3-4 aylık kuşları da damızlık bu kuş diyerek insanlara çok daha fazla fiyatlara satıyorlar.. ayrıyetten petshoplara gidip de kandırılmayalım aldatılmayalım , üretici abilerimizden alalım dediğimizde petshopa 20 tl den bırakan abilerimiz bize kuşunun kaliteli oldugu iyi bakıldığı , petshoptaki kuşlardan sağlıklı oldugu gerekçesi ile 30-35 tl fiyat biçiyorlar (daha fazla isteyene de şahit oldum), bu durum beni gerçekten üzüyor keşke üretici abilerimiz bu konuda daha insaflı olsa ve petshopa toptan verdiği fiyattan olmasa da daha ucuz bi fiyata verse ..  bu söylediklerim yerli muhabbetkuşları için.. Sözüm meclisten dışarı tabi ki.. Ama bu işlerde terslik oldugunu düşünüyor , hobici olarak gözlemlediğim ve başıma gelen sıkıntıyı ifade etmek istedim.. Hepinize hayırlı geceler diliyorum

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
malesef izmirde kuşlar 9 - 10 tl ye gidiyor . istediğiniz kadar kaliteli üretim yapın fiyatlar çok düşük . izmir de kuş satışları durdu . yalnız kuş satışı değil bütün piyasa durgun . her yıl temmuz ve ağustos aylarında deniz mevsiminin gelmesi ile bu durgunluk yaşanıyor . birde izmir artık türkiyenin mega köyü olma yolunda kişi başına geçim standardı oldukça düşmeye başladı . maliyetin altında kuş veriyoruz burada . petshoplar 25 tl ortalama fiyatla kuş satmaya zorlanıyor . bir ay içinde petshopun bir tanesine 15 kuş verdim . halen elinde kuş var . hazırda elinizde paranız yoksa maması yemi kirası elektriği suyu derken finansman sağlayabilmek için kuşunuzu ucuza satmak zorunda kalıyorsunuz . yoksa kaliteli üretimden zaten ödün vermiyoruz .kaliteden vazgeçerseniz bir daha aynı pozisyona gelmeniz zor. geçen gün kemeraltında iki  petshop 10 tl den kuş aldıklarını ama 1 ay boyunca alamayacaklarını ellerinde fazla kuş olduğunu söyledi . izmirde bir üretim fazlalığı var . üreticiler finansman sağlayabilmek için ellerindeki fazlalık kuşları piyasaya ucuza veriyor . onlarada hak vermek lazım sonuçta işi döndürebilmek için paraya ihtiyaç var.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Tek kelime ile kaliteli kusla rekabet...
Durum bende de ayni ustad 20 tl alti satis yok.
Kalemine saglik...

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Guzel hakli ve yararli bir paylasim olmus. Tesekkurler. Ben hobi amacli evde 3 cift besliyorum. Yaziniza %100 katiliyor ve kaliteli ureticilerimizin yaninda olup, ne oldugu belli olmayip tonlarca yol gelen ve kapali kutu kuslara karsiyim. Biz kendi uretici arkadaslarimiza yardimci olup, onlardan alisveris yapmaliyiz ki onlarda daha kaliteli uretim yapabilsinler.

Saygilar

erci

Takipçi Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
ide
hilmi abi çok teşekkürler. alkisd.sizin gibi abilerimize allah sağlıklı hayırlı ömürler versin.sizlerin tecrübelerinizle çok şey öğrenicez daha.