İthal Kuşlar ?????

Doruk Varol

Üyemiz
Adı
Doruk
Soyadı
Varol
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.Bugün bir petshop da orda çalışan bir arkadaşla uzun bir sohbet ettik.Ve bana ithal kuşların genellikle kısırlaştırıldıktan sonra buraya gönderildiğinden bahsetti.XR cihazından geçen kuşların kısır olma riskinden bahsetti.Bende hemen petshoptaki erkek jumbolardan birisini aldım elime AZ bilezikli ve sperm almak istedim fakat hiçbirşey gelmedi.Yan taraftaki kafese geçip bizim yerli canavarlardan bir erkek aldım daha dokunduğum gibi boşaldı hayvan direk toplu iğne kadar bırakıverdi.Yani bilen birileri bu konu hakkında yazarlarsa sevinirim.Erkek kuşların popo kısmının şişik tombul olması gerekiyormuş.Tabiri caizse kuru götlü kuştan yarar gelmezmiş.Bilen birisi bu konuya açıklık getirirse bence herkes için faydalı olur.Hem bizlerde 100 lira fazla ödeyip yerli üreticilerden jumbo kuş almış oluruz.

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
İthal kuşlardan yavru almış biri olarak yerli kuşlardada kısır kuşun olduğunu ve hatta kendi yavrumu bile kendime damızlık olarak ayırıp bir sezon boyu yavru alamayan biri olarak bu sözlerin genel bir geçerliliğinin olnadığını her kim ne derse desin kendi tecrübemi bilirim
Tabi ithal kuşun yerli üreticiyi bitirdiği kesin tepeli muhabbet kuşu üzerinden örnek verecek olursak 2008 yıllında tepeli muhabbet kuşları 150-200 tl iken yemin çuvalı 20 tl idi bir kuşa 8-10 çuval yem geliyordu şimdi ithalatçılar 100 tl den satıyorlar tepeli muhabbet kuşunu yem ise olmuş 60-65 tl ithalatçıdan millet kuş aldığı için mecbur üreticide o fiyata vermek zOrunda kalıyor ve üretici önceden bir kuş satıp 8-10 çuval yem alabilirken şimdi bir kuş sattımı 100 tl ye 2 çuval yem bile gelmiyor ve kime sorarsan vatan sever milletini sever üreticisini sever?
Hepimiz bilirizki kuş beslemek bağımlılık yapar kimse kolay kolay bu işten vazgeçemiyor ondan dolayı bırakamıyor küçük üretici büyük üretici ise ticaretini yaptığı için belki kazanıyodur ama şunu bilirim kuş işinde insanları yanıltmadan yalansız kuşu piyasa değerinde vererek emeğin karşılığını alabilen çok insan yoktur neyse allah inş. Herşeyin hayırlısını verir en son şunu söyleyeyim
Bir kuşu 100 tl ye alıp ondan yavru üretip yavrusuda büyüyüp damızlık olup eğer onu bir yıl sonra 100 tl ye satamayıpta bu işin tüccarları 50 tl fiyat veriyorlarsa bu iş bitmiştir vatanımıza milletimize geçmiş olsun bu iş sadece kafes kuşlarında değil diğer büyük baş küçük baş hayvancılıktada geçerli büyük baş besiciliği yaptık angus getirdi devlet zarar ettik küçük baş hayvan işine girdik suriyede savaş çıktı bilmem kaç milyon kaçak koyun girdi ülkeye odun kömür işine girdik doğal gaz geldi memlekete vatan sağllsun olmayınca olmuyor nasip kısmet diyoruz?