Jumbo Çiftim Yumurtaya Yatmıyor

memoc@n

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
KURT
S.a arkadaşlar.
3 yumurtalı jumbo çift aldım fakat eve getirdiğim günden beri kuş yumurtaya yatmıyor.yumurtaları yuvalıktan aldım.bir tane de yere yumurtladı fakat o çatladığı için atmak zorunda kaldım.kuşların ortama alışabilmesi için nasıl bir çözüm yolu üretebilirim. kuşları aldığım yere geri götürsem tekrar yumurtlar mı acaba.

emgeomap

Üyemiz
Adı
Emin
Soyadı
Axadi
Bence çok yalnış.Kuş yumurtlarken onları ikide bir rahatsız etmek onların sevmediyi bi şey  hele bide yuvasını,yerini deyişmek.Duyduğum kadarıyla Jumbolar yavru ve yumurta konusunda bir az kaprizli.Durum böyleyse tam üstüne basmışsın...

memoc@n

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
KURT
gozturk' Alıntı:
Kuşlar eve geleli ne kadar oldu?
bugün bir hafta oldu erkek hareketli çiftleşmek falan istiyor ama dişi ruh gibi tık yok.geldikleri günün ertesi günü çiftleşmişlerdi ben de alıştılar sandım ama gün geçtikçe dişi sessizleşti şimdi erkeği istemiyor erkek yanına geldiğinde

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
İsminizi yazmamışsınız o nedenle memocan bey diyeceğim,
Memocan bey,
Öncelikle yumurta üzerinde yatan kuşu almakla zaten hata etmişsiniz.Geleli 1 hafta olmuş ki tahmin ettim bunu ve yeniden yumurtlamasını umuyorsunuz?Aldığım yere götürsem yumurtlarmı diyorsunuz ki bir başka hata.Kuş oraya götür yumurtlasın eve getir dursun.Dayanırmı kuş buna..
Yerinizde olsam forumda üretim başlığı altında açılmış konuları hatta evvelinde beslenme bakım vb konulardan başlayarak ,eve yeni gelen kuşların adaptasyon süreci ile ilgili aşılmış konuları okuyun.Ondan sonra üretmeye çalışın kuşlarınızı.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
ortam ve yer değişikliği oldugu için var olan yumurtalara yatmaz.yeniden ortama alışmaları tüy degişimi olmaz ise 2 ay eğer tüy değişimi olur ise 4 ay .......

erensoyturk

Takipçi Üyemiz
Adı
EREN
Soyadı
SOYTURK
Aldıgınız yer fazla kuşun oldugu bır ortam ise ve evınızde sadece bu cıfte bakıyorsanız bu çiftle işiniz zor acıkcası.ev üretimi için en ideal çözüm yuvadan yeni çıkmış erkek ve dişi kuş almak jumboda olsa çekde olsa yerlıde olsa bu böyle oluyor.

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
Öncelikle yumurta üzerinde yatan kuşu almakla zaten hata etmişsiniz.Geleli 1 hafta olmuş ki tahmin ettim bunu ve yeniden yumurtlamasını umuyorsunuz?Aldığım yere götürsem yumurtlarmı diyorsunuz ki bir başka hata.Kuş oraya götür yumurtlasın eve getir dursun.Dayanırmı kuş buna..
Yerinizde olsam forumda üretim başlığı altında açılmış konuları hatta evvelinde beslenme bakım vb konulardan başlayarak ,eve yeni gelen kuşların adaptasyon süreci ile ilgili aşılmış konuları okuyun.Ondan sonra üretmeye çalışın kuşlarınızı.

thumbsupbo

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
yumurtalı kuşların çoğunluğu yer değişikliğinde yumurtaya yatmaz kuşun ortama  alışıp tekrar yumurtlamasını beklemeniz lazım kuşları fazla rahatsız etmezseniz iyi olur

memoc@n

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
KURT
gozturk' Alıntı:
İsminizi yazmamışsınız o nedenle memocan bey diyeceğim,
Memocan bey,
Kardeşim bu kadar celallenmene gerek yok.ben de ilk başta çok kararsız kaldım alsam mı almasam mı; huzursuz olur mu falan diye. ama dişiyi bi kaç gün gözlemledim ,hayvan yumurtalarına çok bağlı görünüyordu yuvalığın kapağını açsak dahi yumurtalardan kalmıyor ,kaçmıyordu.aldığım kişi de yatar bi sorun olmaz falan deyince almaya karar verdim.yoksa ben de hayvanı rahatsız etme niyetinde falan degildim.ayrıca geri götürmedeki amacım:hayvanları eski alışık oldukları ortama tekrar koymaktır,yumurtladıkları vakit tekrar geri getiririm gibi bi düşüncem yok bunu nerden cıkardın amlamadım.
Yine de sana ve diğer görüş bildiren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
memoc@n' Alıntı:
Kardeşim bu kadar celallenmene gerek yok.ben de ilk başta çok kararsız kaldım alsam mı almasam mı; huzursuz olur mu falan diye. ama dişiyi bi kaç gün gözlemledim ,hayvan yumurtalarına çok bağlı görünüyordu yuvalığın kapağını açsak dahi yumurtalardan kalmıyor ,kaçmıyordu.aldığım kişi de yatar bi sorun olmaz falan deyince almaya karar verdim.yoksa ben de hayvanı rahatsız etme niyetinde falan degildim.ayrıca geri götürmedeki amacım:hayvanları eski alışık oldukları ortama tekrar koymaktır,yumurtladıkları vakit tekrar geri getiririm gibi bi düşüncem yok bunu nerden cıkardın amlamadım.
Yine de sana ve diğer görüş bildiren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Sayın Memoc et n ;
Forum kuralları gereği Kullanıcı adınızı nick değilde AD/SOYAD olarak değiştiririniz.
Kimseye kardeşim diye hitap etmeyiniz.

Sorununuz hakkında ise ;
Bu sık sık gözlemlenen yer ve ortam değişikliğe bağlı olan bir olaydır.
Normaldir yani.
Bir süre sonra kuşlarınız yeni yerlerine alışacaktır.Zamana bırakınız.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Şimdiki yumurtalardan umudu kesin yerlerine alışma evresi bitince yapacakları yumurtaya yatacaktır

memoc@n

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
KURT
teşekkürler Sezgin bey inşallah artık sabırla beklemekten başka yapacak bişe kalmadı.