Kafes Boyutu ve Çiftleşme hk.

disasterus

Üyemiz
Katılım
26 Eyl 2011
Mesajlar
56
Konum
Gaziantep
Adı
ahmet
Soyadı
yalçın
Merhaba abiler üstadlar. geçenler de, sonradan ölen dişi kuşum için yardım istemiştim. şimdi durum biraz farklı.

ölen dişi kuşumun yerine tekrar dişi kuş aldım, alırken de kocaman bir kafes gördüm, ne rahat ederler diye düşündüm ve paraya kıyıp onu da aldım.. ama kafes öyle böyle değil orta kare kafesin 4 katı büyüklüğünde, altında ızgara teli var 6 yemlik sığıyor nerdeyse ben girip kalıcam keratalarla.

boyutları için resim yüklüyorum aşağıdaki linkte.
http://i.hizliresim.com/7DXY1m.jpg

ancak beni tedirgin eden bir şey var, kuşlar bu kafesten sonra bir birlerine baya bi uzak duruyorlar yer geniş olduğu için, birisi bir uçta birsi bir uçta duruyor. 

Kendi başlarına bağımsız zıplayıp hatta kanat çırpıp ötüyorlar, sanki küçük kafeste daha koyun koyuna oldukları için daha bi muhabbetleri vardı.

şimdi bu büyük kafese koymakla bunları yanlış mı yaptım.?
bu çiftleşmelerine yakınlaşmalarına engel teşkil eder mi, yada süre uzar mı?
ne önerirsiniz...

fikirleriniz benim için çok önemli olacak lütfen esirgemeyin...
 

Metiner

Yeni Üyemiz
Katılım
17 Haz 2018
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
Adı
Özcan
Soyadı
METİNER
Merhaba bildiğim kadarı ile çok büyük kafesler çiftleşme yönünden tercih edilmiyor. Her şeyden önce kuşların birbirini eş olarak seçmesi lazım olmakla birlikte beğenen çiftler 45 ile 65 cm lik kafeslere alınıyor. Hatta genelde tek tünek bırakılıyor kafese.
Umarım yardımcı olur bilgi.