kalsiyum

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Arkadaşlar muhabbet çiftim kafese astığım kalamar kemiğini 2-3 günde yiyip bitiriyor. Bunun bir sakıncASI olur mu? Fazla kalsiyum

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
evet olur bir çiftime fazla kalsiyum yüklediğimden geçen kuluçkada yumurtalar çok sert oldu ve yumurtalardan yavrular çıkamadı günü geçen yumurtaları birbir açmaya başlamıştım 4 tane yumurta da yavru var fakat kabuğu kıramamış ve çıkamamışlar ve ölmüşler 5. yumurtayı açtığımda yavrunun yaşadığını gördüm ve kabuğu yarıya kadar açtım yavru bir esnedi  yuvaya koydum 5dkk sonra annesi yumurtanın kalan yarısındanda yavruyu çıkmasına yardım etti ve yavruyu yuvadan attı bende şansıma başka br çiftimin o gün yumurtadan 2. yavrusu çıkmıştı aldım yavruyu onların yanına koydum kendi yavrusuna bakmaya annenin yavrusuna öteki çiftim çok güzel baktı ve yarın öbür gün yuvadan atlayacak maşallah

kalamar kemiğini fazla tüketmemesi için dikkatini birde gaga taşlarına yada bir mandal tarzı oyuncaklara çekebilirsin yada kalamar kemiğini belli aralıklarla verebilirsin

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Aşırı tüketmesi Cihan beyinde belirttiği gibi yumurtanın olağandan daha sert olmasına sebep olur. Kumlarına azar azar rendeleyerek karıştırabilirsiniz. Bu sayede tüketime belirli bir kota getirmiş olursunuz

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
bence hepsini yemiyordur benim başıma şöyle geldi kemiriyor toz haline getirip tavaya atıyor