Aynı sorunu bir önceki kuluçkada yaşadım,flenç molt değil ise vitamin eksikliğimden olduğunu öğrendim.bende mamaya herhangi bir katkı maddesi katmamıştım,hatta kalamar kemiğini bile ihmal etmiştim.üstünede ağır bir hastalık geçirdi kümes ,envai çeşit ilaç kullandık giden gitti kalanlardan çıkan ilk kuluçkada sizin bahsettiğiniz kanat ve kuyruk dökülmeleri başladı.Murat AKKURT' Alıntı:vitamin hiç kullanmadım şimdiye kadar behsat bey
Can KARAKOÇ' Alıntı:beslenmeye çok dikkat etmeniz gerekiyor.yem olarak kaliteli karışık yem kullanmalısınız.kuşlarnızın mamasına kata bileceğiniz kaliteli vitamin takviyeleri var.ben sadece bira mayası kullanıyorum.haftada bir defa kuşlarınıza karışık sebzeden salata yapıp ikram etmenizin çok faydası var.haftada bir sularına K vitamini takviyesi yapabilirsiniz.sizin yerinizde olsam kuşlarımı salmada dinlenmeye alıp kendilerini toparlayana kadar üretimi durdururum.
AnlamlarMurat AKKURT' Alıntı:Fransız tüy dökümü, tüy işaretlerini taşıyan her bebek ve yetişkin kuş itlaf edilmelidir.
burayı anlamadım bilal baba...
Mustafa bey bence çok önemli birkonuya açıklık getirmişsinizelinize sağlıkMustafa ÖZDEN' Alıntı:B vitamini konusunda önemli bir ayrıntıya dikkatinizi çekmek istiyorum.Bu vitamin çeşitlerinde b12 hariç,bira mayası çimlendirilmiş buğday,kuş yemleri gibi kuşlarımızdan eksik etmediğimiz vitaminler fazla eksikliğini göstermez.Ama b12 nin özel biir yeri var.Kanatlı grubu çoğunlukla otçul beslendiği için b12 vitamini eksikliği kendini gösterebilir.B12 vitamininin diğer b grubu vitaminlerden farkı vücutta depolanabilmesidir.Vitamin katkılarındaki oranlara bakarsanız en az bulunan vitamin b12 dir.Buda vücutta birikmesinden kaynaklanır.Bu vitaminin eksikliği çoğunlukla yavru kuşlarda kendini gösterir.Büyüme geriliği,tüylerde kalitesizlik,sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak sallabaş durumu.Damızlıklarımızda ise yavruların tüylerini ve beynini yeme durumu olarak kendini gösterir.Sinir sisteminde bu vitamin b6 ve folik asit ile birlikte çalisir.
B12 vitamini çok özel ve vücutta doğru ortanda bulunması gereken bir vitamindir....
Bilal Abiyle yoğun araştırmalarımız neticesinde Vetavit isimli vitamini aldık ve uygulamaya başladık.sonuçları buradan değerlendiririz....
oldukca yerinde bir yorum.. bu konunun sabitlenmesi dusuncundeyim cogu üretici arkadaslara özelikle yararlı olacaktir..mustafa arkadasımada bu yorum icin tsk ediyorum...ayrıca benim eklemek istedigim birsey var.. bence french mod özelikle b12 vitaminligi eksikliginden kaynaklanmakta..virüs ortaya cıkıp azdıgı zaman..durdurulması gec duruma gelmektedir..kümeslerde french modu önlemenin tek yolunun b 12 vitamini oldugunu dusunuyorum..vitamin olarak yavuz usta abimle beraber kullandıgımız (medikavet markalı b -vit likiti tavsiye ederim..) saygılarMustafa ÖZDEN' Alıntı:B vitamini konusunda önemli bir ayrıntıya dikkatinizi çekmek istiyorum.Bu vitamin çeşitlerinde b12 hariç,bira mayası çimlendirilmiş buğday,kuş yemleri gibi kuşlarımızdan eksik etmediğimiz vitaminler fazla eksikliğini göstermez.Ama b12 nin özel biir yeri var.Kanatlı grubu çoğunlukla otçul beslendiği için b12 vitamini eksikliği kendini gösterebilir.B12 vitamininin diğer b grubu vitaminlerden farkı vücutta depolanabilmesidir.Vitamin katkılarındaki oranlara bakarsanız en az bulunan vitamin b12 dir.Buda vücutta birikmesinden kaynaklanır.Bu vitaminin eksikliği çoğunlukla yavru kuşlarda kendini gösterir.Büyüme geriliği,tüylerde kalitesizlik,sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak sallabaş durumu.Damızlıklarımızda ise yavruların tüylerini ve beynini yeme durumu olarak kendini gösterir.Sinir sisteminde bu vitamin b6 ve folik asit ile birlikte çalisir.
B12 vitamini çok özel ve vücutta doğru ortanda bulunması gereken bir vitamindir....
Bilal Abiyle yoğun araştırmalarımız neticesinde Vetavit isimli vitamini aldık ve uygulamaya başladık.sonuçları buradan değerlendiririz....