Kanat ucunda kanamalı yara

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
Eşi ölen ve şuan yalnız olan erkek kuşumun kanadın en uç noktasındaki kemiksi yapıda bir kesik var ve kanıyor. İki gün kadar önce ufak bir sıyrık olduğunu düşündüm ve çok kurcalamak istemedim. Dün akşam eve gittiğimde yaranın kanamış olduğunu gördüm. Muhtemelen yalnız kaldığından kafeste kendini bir yerlere çarptı diye düşünüyorum.

Yaranın olduğu kısmı ılık su ile temizleyip akşam elimde olan furacin isimli antibiyotikli yara merheminden az miktarda sürdüm. Acaba terramycin mi almalıyım? Konu ile ilgili deneyimi olan ya da devamında uygulamam gereken tedavi konusunda fikri olanlardan yorum rica ediyorum.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ben teramicinin sürüyorum , üzerinede vicks sürüyorum hani şu mentollülerden o zaman fazla oynamıyor.

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
Ömer ADAM' Alıntı:
ben teramicinin sürüyorum , üzerinede vicks sürüyorum hani şu mentollülerden o zaman fazla oynamıyor.
Viks sürdüğünüzde onun tadından dolayı mı oynamıyor. Enteresan bende sargılasam bile nasıl durur acaba diye düşünüyordum.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
Tülin AYDIN' Alıntı:
Eşi ölen ve şuan yalnız olan erkek kuşumun kanadın en uç noktasındaki kemiksi yapıda bir kesik var ve kanıyor. İki gün kadar önce ufak bir sıyrık olduğunu düşündüm ve çok kurcalamak istemedim. Dün akşam eve gittiğimde yaranın kanamış olduğunu gördüm. Muhtemelen yalnız kaldığından kafeste kendini bir yerlere çarptı diye düşünüyorum.
aynısı benimde iki çiftimde oldu muhabbet kuşların bazen kanat uçlarında kopma oluyor tekrar yine çıkıyor endişelenmeyin

Damned1131

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
çelik
arkadaslar bu vicks i yavrulara da sürdüklerini duymustum. özellikle yavrularnın tüylerini yiyen yetişkinlere karşı cok etkili olduğu söyleniyor. Sert kokusu galiba hayvanı bezdiriyor.  ;D