KARARSIZ KALDIĞIM KAFES (FOTOĞRAFLAR EKLENDİ)

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
EVET SAYGIN USTALARIM YENİ 24 ADET KAFES ALDIM BİLİDNİĞİ GİBİ TAHTA TÜNEKLER DAHA İDEAL OLUYOR AMA BEN BİR TÜRLÜ KARAR VEREMEDİM AKILLI YEMLİK OLDUĞUNDAN DOLAYI TÜNEKLER YA YAN YANA GELEBİLİYOR YADA KARŞIDAN ( T ) HARFİ ŞEKLİNİ ALABİLİYOR ŞUANDA YUVALIK TAKILI DEİL YUVALIK SOL TARAFTA KALICAK YUVALIĞI DÜŞÜNEREK TÜNEKLERİ NASIL DİZMEM MANTIKLI OLUR BU KARARSIZLIĞIM ÜZERİNE FOTO ÇEKTİM LÜTFEN BİRLİKTE KARAR VERELİM DEĞERLİ YORUMLARINIZI EKSİK ETMEYİN.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
birinci ve ikinci fotoğraftaki yerleşim bu kafes tasarımına güre en uygun gibi, yalnız yemliğin altında bulunan tüneyi, yemliğin sol tarafına al...diğer tünek yerinde dırsun. Merak etme kuşlar yemliğe rahat bir şekilde ulaşırlar. Aslında bu kafeste yuvalık kapısı solda olması biraz işini zorlaştırıyor ama çok da önemli değil...tüneklerin T gibi olmasında sakınca yok. Nitekim benim kafeslerin tünekleri de o şekilde...resimler altta.

daha fazla örnek görmek istersen bu bağlantıya göz at - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,12872.0.html

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
birinci ve ikinci fotoğraftaki yerleşim bu kafes tasarımına güre en uygun gibi, yalnız yemliğin altında bulunan tüneyi, yemliğin sol tarafına al...diğer tünek yerinde dırsun. Merak etme kuşlar yemliğe rahat bir şekilde ulaşırlar. Aslında bu kafeste yuvalık kapısı solda olması biraz işini zorlaştırıyor ama çok da önemli değil...tüneklerin T gibi olmasında sakınca yok. Nitekim benim kafeslerin tünekleri de o şekilde...resimler altta.

daha fazla örnek görmek istersen bu bağlantıya göz at - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,12872.0.html
çok güzel yorumlamışsın ustam senin fikirlerin altın değerinde benim için akıllı yemliğin altındaki tüneği biraz daha sola alırsam sağ tarafta fazla boşluk oluşturmazmı ustam

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Memet YILMAZ' Alıntı:
Bu kafesin yatay tellisi olanndan yok mu acaba ?
Yatay telli bulmak zor , hemen hemen yok gibi ama gittigidiyorda buldum pahalı diye almadım.
Üretim amaçlı olan kafesleri dikey telli yapıyorlarmış.
Ama benim kuşlar bu dikey tellerde bile felaket geziniyorlar.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Serdar ÖZKILIÇ' Alıntı:
çok güzel yorumlamışsın ustam senin fikirlerin altın değerinde benim için akıllı yemliğin altındaki tüneği biraz daha sola alırsam sağ tarafta fazla boşluk oluşturmazmı ustam
boşluk oluşması kötü birşey değil, hayvanların biraz uçup kanat çırpabilecekleri yer olur.

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
Günay DÖNMEZ  aynen senin dediğin şekilde yani  T harfi şeklinde kurdum tünekleri yemliğin soluna koydum 24 adet kafese tek tek yerleştirmek biraz zahmetli oldu ama kuşlar yeni kafeslerini beğendiler tşkler tekrardan

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Dünekleri T yapma derim.Karşılıklı dünekler bence daha iyi olur.Kuşların bir dünekten diğerine atlarken kanat çırpması kuşlar açısından çok  önemli bilhassa erkeklerin kızışmasına dişilerde ise yağ yakmasına yardımcı olacaktır.

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
bence t şeklinde koymak yerine son  fotoğraflardaki gibi karşılıklı koyun. kuşlara hakeret alanı sağlayıp yağlanmalarını engelleyebilirsiniz. Sağlıklı günler

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Dünekleri T yapma derim.Karşılıklı dünekler bence daha iyi olur.Kuşların bir dünekten diğerine atlarken kanat çırpması kuşlar açısından çok  önemli bilhassa erkeklerin kızışmasına dişilerde ise yağ yakmasına yardımcı olacaktır.
üstadımın dediği en mantıklısı

serdar21

Takipçi Üyemiz
Adı
SERDAR
Soyadı
ÖZKILIÇ
şahin hocam ve halil hocam yorumlarınızdan dolayı tşkler ellerinize sağlık

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Zaten önünde tünek olsa dahi kuşlar akıllı yemliğe tüneyerek yem yiyorlar en azından benim kuşlarım öyle yiyor