Kuşum dün 1 adet kızgınlık yumurtası yumurtlamış bugun 2 tane oldu yanında erkeği var ama daha çiftleşmediler karanlıkta yumurtalara baktım boş zaten üstünede yatmıyor sorum daha devamı gelirmi yoksa çiftleşmesinde bir sorun olurmu işte resimler
yanında erkegi varsa çiftleşmiş bunu siz görmemiş olabilirsiniz. yumurtayı kafesin dibinemi yaptı yoksa follugamı yumurtladı ?
ayrıca öyle hemen yumurtladı diye yumurtanın dolu boş oldugunu anlayamazsınız.yumurtalara hiç karışmayın.yeterli sayıya geldigi zaman kuşunuz yumurtalara yatmaya başlayacaktır.tabi ürkütmemişseniz
1-)Her dakika gözlemiyorum tabiki fakat bazı zamanlar çök kötü kavga ediiyorlar ayırmam gerekiyor onun için bakıyorum yemini suyunu tazeler bırakırım rotfl
2-)Yumurtayı zemine yumurtladı bende hiç ellemedim öyle duruyor arada bir inip düzeltiyor
3-)Benim için önemli olan şu :2 yumurtayı 1 er gün aralıklarla yumurtladı daha yumurta varsa ve çiftleşirlerse sorun teşkil edermi yoksa ayırayımmı cevaplarınız için teşekürler. bye_happy
kafeste (folluk) yani yuvalık olsaydı yere degilde folluga yumurtlardı.bundan sonra yapabilecegin pek birşey yok. kafese yuvalık tak ve kafesin dibini yumurtalar çıkana kadar temizleme.muhtemelen kuşları fazla ürkütmezsen 3. yumurtadan sonra üzerine yatmaya başlar.toplamda 8 e kadar yumurta yaparlar.ortalama 6 yumurtadır .yani daha 4 yumurta felan yapacaktır.ölümcül kavga olmazsa kuşları birbirinden ayırma
O küçücük kafese akıllı yemliği kafes içine takarak alanı iyece azaltmışsınız, 2 kapısı varsa kafesin bir kapıya yuva 1 kapıya akıllı yemlik takın, tek kapılı ise o kapıya akıllı yemlik takın, yuvayı takmak için tel kesin...
Siz onların çiftleştiklerini görmemişinizdir sabah erken saatlerde çiftleşmiş olabilirler ve kuşları pek rahatsız etmeyin kuş yumurtalrın üzerine yattıktan 6 gün sonra yumurta boş veya dolu oldugunu onlarsınız yuvalık takın bana kalırsa ama bunu oldukca sakin kuşu urkutmeden yapmalısınız her ikisinide erkeğide ..
ve kuşları ayırmayınız şimdilik gözlemleyiniz ama dikkatli bir şekilde .. Bu arada bunları böyle özene bözene anlatıyorum çünkü kendim daha yavru alamadım ama eger yumurtalar doluysa dolu çıkarsa yavrulara yazık olmaması iççin böyle dikkatli olmaznız dikkatle sölüyorum
Kızgınlık yumurtası değildir o kızgınlık yumurtası öle 2-3 tane olmaz siz görmemişsiniz demekki çiftleşmişler yuva takın hemen fazla ürkütmeyin kuşları yumurtayıda yuvalığa koymayı deneyebilirsiniz isterseniz kuş yatabilirde yatmayabilirde ama yumurtaların devamı gelecektir hemen yuvalık takın bence.