KIZIŞMALARINA RAĞMEN ÇİFTLEŞME OLMUYOR NEDENİ NE OLABİLİR ?

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Kızışmalarına Rağmen Çiftleşme Olmuyor Sorun Bendemi Ortamlarındamı Erkek Küçükmü Çözemedim.

Arada gidip Bakınıyorum Hiçbir belirti Yok,Arada Bir Erkek Dişiyi Yemliyor Ona Ağzından Yemek Veriyor.

Erkek Küçükse Dişi Pas Vermezmi Anlamadım.

Bu Fotoda durduğu Gibi Sürekli Böyleler.

Erkek Dişiye Göre Zayıf Bu Normalmi?

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
2 Adet tahta tünek al yemliklerin üstüne paralel yerleştir. Kuyrukları tellere değmeyecek şekilde ayarla. Bunlar eşmidir. Eş değilse beklemelisin . Sadece yem mama vs ver fazla rahatsız etme. Yuvayı gereksiz oyuncaklardan aeındır. Olun inşaallah..

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Hocam O Naylon Çubukları Çıkardım Ceviz Ağacının Dallarından Kestim Kafase Koydum Kafese Uygun Olacak Şekilde.

yapraklarınıda Kesmedim Yiyiyorlar Merak İçierisinde İzlemekteyim.

Bastıkları Ağaçları Kemiriyorlar.

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Kolay gelsin. Benim kuşlar da ilk zamanlar çiftleşmeden uzak duruyordu ki hala öyle gibi görünüyor. Kimsenin olmadığı zaman çiftleşiyorlar. Gizli kamera koy ve gün içinde durumlarına bak. Tahta tünek ve geniş bir kafesin çok faydasını gördüm. Bu forumda yapılan öneriler çok işime yaradı. İlk kuluçka dönemi verimsiz geçse de inşallah ikinci kuluçka dönemimiz güzel geçecek. Bugün ikinci yumurta geldi. Yavrucuklar çıksın foto yayınlarım. Sizlere kolay gelsin ... Forumda kalın hoşçakalın..

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Bahçe ortamı nasıl hocam ancak apartmandaki çocuklar bahçede oynadıkları için kuşlar sürekli görüyor bahçedir çocuklar oynuyor sizce yerini değiştirip kimsenin görmediği sessiz çıt bile çıkmayan yeremi koysam olur ?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Mert BUTAY' Alıntı:
Bahçe ortamı nasıl hocam ancak apartmandaki çocuklar bahçede oynadıkları için kuşlar sürekli görüyor bahçedir çocuklar oynuyor sizce yerini değiştirip kimsenin görmediği sessiz çıt bile çıkmayan yeremi koysam olur ?
Kuşların yerini sabitleyin, sürekli kafesin yerini değiştirme, sürekli kafes düzenini değiştirme kuşların çiftleşme süresini uzatır, kuşların ortama alışması 3-4 ay sürebilir ki bu zaman zarfında havalar soğumaya başlar ve yanlış görmüyorsam kafes bahçe gibi bir yerde ve hava soğuyunca siz tekrar kafesin yerini değiştireceksiniz...Kafesi sürekli sabit kalacağı bir yere koyun dursun ve mama vermeye verin...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mert BUTAY' Alıntı:
Çocuklar oynuyorsa zaten kuşlara kızamayız. Kuşların yerini evinizde bir yere almanızı öneririm. (sakin bir yere)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
daha büyük bir kafes almakla başlayabilirsiniz. İnsanlar için de öyle, yeni evlendiniz ve eşinizle sizi 4 metre kare bir oda verdiler...bundan sonra burada yaşayacaksınız dediler...eminim o ortamda çocuk yapmak aklınızdan geçen son şey olacaktır.