KULUÇKADA FELÇLİK?

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
arkadaşlar yaklaşık bir yıldır üretimde kullandığım çek dişinin ayaklarında felçlik oluşmuş galiba. ???uzun süredir yuvadan çıkmayışı dikkatimi çekmişti. baktım ki yumurtalarda yatıyor fakat hareket yok. şu an yumurtaları altından aldım ve yuvayı çektim. kafesin tabanında sürünüyor. sebebini anlamış değilim. yorumlarınızı bekliyorum.

F

fenerbahçeli

Guest
Hiç dinlendirilmeden üretim yapılan dişilerde görülüyor bu durum genelde sizinkide bu yüzden olabilir.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Berat bey, Geçmiş olsun dilerim..
    2010 yılı içesinde 2 kuşumda buna benzer bir hastalık görmüştüm fakat malesef nedeninide çözümünüde bulamadım.
    Dilerim siz bulabilirsiniz, kuşunuzunda daha nice kuluçkaları olur.
    Yazabileceklerim: bu hastalığın beslenmeyle ilgisi yoktur; bulaşıcı değildir. Hava akımıyla (cereyanla) ilgili değildir, kullanılmış ilaçlarla ilgisi yoktur çünkü ilaçsız üretimde de karşılaşılabiliyor..

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Berat CİNGÖZ' Alıntı:
arkadaşlar yaklaşık bir yıldır üretimde kullandığım çek dişinin ayaklarında felçlik oluşmuş galiba. ???uzun süredir yuvadan çıkmayışı dikkatimi çekmişti. baktım ki yumurtalarda yatıyor fakat hareket yok. şu an yumurtaları altından aldım ve yuvayı çektim. kafesin tabanında sürünüyor. sebebini anlamış değilim. yorumlarınızı bekliyorum.
b vitamini verin ağızdan ı damla 3 gün ayrıca 3 günde  suluğunda b vitamini bulunsun