kümeste tozu engelleme

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
merhaba arkadaşlar,kümesteki tozu nasıl engelliyorsunuz.

ufak bir fan ile halletmeye çalışıyorum fakat yeterli olmuyor,kümesi boydan boya 100 lük pimaş ile döşedim ve 50'şer cm aralıklarla 5 cm'lik delikler açtım.15 dakika çalışıp 15 dakika dinleniyor bunuda zaman saati ile hallettim ama yinede yeterli olmuyor. bahçıvan 160-60 model salyongaz tabiri edilen bir fan buldum,fakat bu seferde cereyan riski ortaya çıkarmı?

yada sizlerin önerebileceği pratik yöntemler varmı?

kümes 15 m2 civarı

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
sanırım başlığı okuyan 124 kişi havalandırma ile ilgili bir girişimleri olmamış yoksa kesin yorumda bulunurlardı. :)

bahsettiğim salyangoz fanı aldım ve monte ettim.havada uçuşan toz kalmadı gibi bir şey..

fan gayet güçlü dk.2200 devir...havada uçuşan ne varsa çekip alıyor,birazda cereyan yapıyor haliyle,15 dk çalıştırıp 30 dk dinlendirme şeklinde zaman saatine bağladım.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Coşkun bey hayırlı olsun..
Cok kafa yordugum bi konu hala en iyisini yapamadim..
sizin eski sistem bendede..
salyangoz cok ses yapiyormu bide boru dosedinizmi tavana.. bide gece calistiriyomusunuz

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
evet salyangoz ses yapıyor fakat ben kümese değilde boru ile yan dükkan çıkışına taşıdım kuşları rahatsız eden bir ses yok.gece sistem aynı şekilde çalışıyor ama onu tekrar bir gözden geçirip gece ışıklar söndükten sonra sabah yanana kadar 15 dk çalıştırıp 1 saat dinlenme süresine çekmeyi düşünüyorum.çünkü fan sesi komşuları rahatsız eder gibi geliyor bana.

şöyle diyeyim özcan bey önceki yaptığım havalandırma bunun yanında nefes üfürmesi gibi kaldı..çok fark var...

en önemlisi nem olayı %52 de sabit kaldı ona çok sevindim,daha önce %74 civarlarındaydı hep