kuş besleme hakkında birkaç soru

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
selamun aleyküm abilerim ablalarım kardeşlerim.. benim 1 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var.

öncelikle vitamin vermek zorunda mıyız? vermeden de kuşumuz sağlıklı bir şekilde uzun yıllar yaşayamaz mı? forumda butun konuları okudum. bazı abilerimiz dışarıdan vitamin takviyesini desteklemiyor. bazı abilerimiz ise verilmesi yönünde?

benim kuşum şimdiye kadar hiç mama yemedi. bundan sonra da mama vermesem ne olur? illaki verilmesi gerekir mi ? verilmesi gerekiyorsa hangi kuru mamayı tavsiye edersiniz?yoksa selahattin abimizin vermiş olduğu kek tarifini yapsam kalanı buzdolabinda saklasam versem mi? ne kadar süre buzdolabında saklayabilirim?

aynı şekilde yeşillikte vermek zorunda mıyız? ishal oluyor hemen korkuyorum birşey olcak diye.. saygılar..

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Arşivde bunla ilğili birsürü bilği var, arşivi gezmeni tavsiye ederim...

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
arama butonuna aradığınız konuyu yazarsanız ulaşabilirsiniz.

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
bütün forumu okudum ve hiç bir paylaşımda benim sorularıma cevap olcak birşey bulamadım.Ayrıca burası üretici abilerimizin  çogunlukta bulunduğu bir forum olduğu için forumda paylaşılan ve verilen cevaplarda genel olarak çift ve üretim için beslenen kuşlara yönelik veriliyor. Benim şu an için tek kuşum olduğu için bazı beslenme şekillerinin farklılık gösterebileceği düşüncesindeyim. verilip verilmeme konusunu soruyorum lütfen yazdıklarımı okuyup daha sonra cevap verirseniz sevinirim. saygılar.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
üretimdeki kuşlar veya damızlıklar için bakım farklı ama avde beslenen üretim yapılayan kuşlar için bence mama çok gerekli değil vitaminde ama bit için önlem almanız hastalandığında mesela ishal ilaç kullanabilirsiniz vitamin olarak petlerde satılan viaminlere itibar göstermektense  havuç elma  brokoli kabak salatalık kırmızı salçalık biber  yeşillik dut kuru incir verebilirsiniz 

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
yusufyalçınkaya' Alıntı:
selamun aleyküm abilerim ablalarım kardeşlerim.. benim 1 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var.

öncelikle vitamin vermek zorunda mıyız? vermeden de kuşumuz sağlıklı bir şekilde uzun yıllar yaşayamaz mı? forumda butun konuları okudum. bazı abilerimiz dışarıdan vitamin takviyesini desteklemiyor. bazı abilerimiz ise verilmesi yönünde?

benim kuşum şimdiye kadar hiç mama yemedi. bundan sonra da mama vermesem ne olur? illaki verilmesi gerekir mi ? verilmesi gerekiyorsa hangi kuru mamayı tavsiye edersiniz?yoksa selahattin abimizin vermiş olduğu kek tarifini yapsam kalanı buzdolabinda saklasam versem mi? ne kadar süre buzdolabında saklayabilirim?

aynı şekilde yeşillikte vermek zorunda mıyız? ishal oluyor hemen korkuyorum birşey olcak diye.. saygılar..
Vitamin vermenizde fayda var fazla olmamak kaydıyla haftada 1 yeterlidir
mama vermenizde iyi olacaktır haftada bir olarak fazlası şişmanlatır forumda mama tarifleri var kuru mama almanıza gerek yok 1 çift için
yeşillikte vermelisiniz oda fazla olmamak kaydıyla sadece yeşillik değil meyve çaşitleri verilebilir vitaminleri bunlarla karşılayabilirsiniz
sadece yem ve suyla bence olmaz verdiğiniz besinleri çeşitlendirmelisiniz

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
hilmi akyldız' Alıntı:
üretimdeki kuşlar veya damızlıklar için bakım farklı ama avde beslenen üretim yapılayan kuşlar için bence mama çok gerekli değil vitaminde ama bit için önlem almanız hastalandığında mesela ishal ilaç kullanabilirsiniz vitamin olarak petlerde satılan viaminlere itibar göstermektense  havuç elma  brokoli kabak salatalık kırmızı salçalık biber  yeşillik dut kuru incir verebilirsiniz
teşekkür ederim abi açıklamanız için. bir sorum daha olacak izninizle bu  saydıgınız meyve sebzeleri her gün versem daha iyi olmaz mı ? ama bu süre içerisinde de metabolizması alışık olmadığı için hemen ishal oluyor. bu durumda ben hem bu saydıklarınızı versem arkasından da ishali onlemek için patates haşlaması versem nasıl olur? ne kadar sürede metabolizması alışır acaba? saygılar.

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
Sezgin ANIL' Alıntı:
Vitamin vermenizde fayda var fazla olmamak kaydıyla haftada 1 yeterlidir
mama vermenizde iyi olacaktır haftada bir olarak fazlası şişmanlatır forumda mama tarifleri var kuru mama almanıza gerek yok 1 çift için
yeşillikte vermelisiniz oda fazla olmamak kaydıyla sadece yeşillik değil meyve çaşitleri verilebilir vitaminleri bunlarla karşılayabilirsiniz
sadece yem ve suyla bence olmaz verdiğiniz besinleri çeşitlendirmelisiniz
süpervit forte veya aminovit vermeyi düşündüm ama bunlarda ağır gelirse kuşa zarar vermek istemiyorum.

çekirdek kuruyemiş yiyor bir zararı olur mu? meyve veriyorum yerken direk geliyor zaten elimizden kapıyor. sonra da hemen ishal oluyor. mamada şimdiye kadar hiç vermedim yer mi yemez mi bilmem yemezse boşa israf olur. ama selahattin abinin kekinden az birşey yapıp vermeyi düşünüyorum.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
yusufyalçınkaya' Alıntı:
süpervit forte veya aminovit vermeyi düşündüm ama bunlarda ağır gelirse kuşa zarar vermek istemiyorum.

çekirdek kuruyemiş yiyor bir zararı olur mu? meyve veriyorum yerken direk geliyor zaten elimizden kapıyor. sonra da hemen ishal oluyor. mamada şimdiye kadar hiç vermedim yer mi yemez mi bilmem yemezse boşa israf olur. ama selahattin abinin kekinden az birşey yapıp vermeyi düşünüyorum.
tek kuş besliyorsanız petshoplarda vitaminler var onlardan kullanın supervit forte sizin için çok çok fazla
meyve yada sebzeleride haftada 2 kere verin fazlası ıshal yapar Mamaya alıştırmak istiyorsanız vermeniz lazım ilk seferde yemeyebilir üreticilerinde ilk başlarda alıştırmak için çoğu çöpe gidiyor karar sizin

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
Sezgin ANIL' Alıntı:
tek kuş besliyorsanız petshoplarda vitaminler var onlardan kullanın supervit forte sizin için çok çok fazla
meyve yada sebzeleride haftada 2 kere verin fazlası ıshal yapar Mamaya alıştırmak istiyorsanız vermeniz lazım ilk seferde yemeyebilir üreticilerinde ilk başlarda alıştırmak için çoğu çöpe gidiyor karar sizin
avi vit nasıl acaba pek iyi değil diyorlar ama. çok fazla derken gramaj olarak mı yoksa kuş için mi demek istediniz? o ishal durumu için hemen arkasından da patates haşlaması versem metabolizma böyle böyle alışmaz mı? selahattin abi mesela hergün veriyormuş.