KUŞ FİYATLARINDAKİ ADALETSİZLİK

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Yazmayayım ha yazmayayım dedim,Ancak Allah korkusu olan insanlar bile İş bilenin,kılıç kullananın derse,Kıyıda kenarda evine üç kuruş ek gelir sağlamak için çırpınan küçük üreticiler ne yapsın.Çaresizlikten paraya ihtiyacından petşhopun istediği fiyata verenler ne yapsın.
Suriye, İran, Irak kuşlarını Alarak Malum kişilere MERMİ PARASI YOLLAMAKMI İŞ Bilmek, KILIÇ kullanmak Anlayamadım.
Seni ve senin gibi düşünenleri kınıyorum.
8 liralık malı 19 lira,35 tl lik takımı 100 lira derken karışmak istememiştim,ancak bu yapılanlar hiç etik değil.
Alah Şahit bunlarda geçer.
Keser döner Sap döner,Gün gelir Hesap döner.O zamanda kılıç kuşanabilecekmisiniz bakalım.
Saygılar.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Yavuz Usta' Alıntı:
Yazmayayım ha yazmayayım dedim,Ancak Allah korkusu olan insanlar bile İş bilenin,kılıç kullananın derse,Kıyıda kenarda evine üç kuruş ek gelir sağlamak için çırpınan küçük üreticiler ne yapsın.Çaresizlikten paraya ihtiyacından petşhopun istediği fiyata verenler ne yapsın.
Suriye, İran, Irak kuşlarını Alarak Malum kişilere MERMİ PARASI YOLLAMAKMI İŞ Bilmek, KILIÇ kullanmak Anlayamadım.
8 liralık malı 19 lira,35 tl lik takımı 100 lira derken karışmak istememiştim,ancak bu yapılanlar hiç etik değil.
Keser döner Sap döner,Gün gelir Hesap döner.O zamanda kılıç kuşanabilecekmisiniz bakalım.
Saygılar.
+1

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Yavuz Usta' Alıntı:
Saygılar.
Şimdi sen mi bana bunları soruyorsun Yavuz bey sorularına cevap vereyim istersen;
İş bilenin kılıç kuşananın yazan benim.
Sen bundan benim ithali desteklediğimi mi algıladın Sen benim mermi parası kazandıralım dediğimi mi algıladın.
Ben her zaman milliyetçi kimliğimle ön plandayım beni araştır bir istersen sor soruştur.Ben bu ülkede üniversite hayatımda örgüt evini bastım diye çete kurmaktan dgm'de yargılandım ben askerlik hayatım boyunca sadece 53 gün normal askerler gibi koğuşta sıcak yatakta yattım ben dağdaydım malesef ki korumaya çalıştıklarımın için de sen de vardın.
Şimdi soruyorum sana sen yukarıda ki anlamları nasıl çıkardın.
Biz bu memleket için çalışıyoruz işimizi yapıyoruz Kıvrık Gagalılar için çalışıyoruz oluşumlarda bulunuyor mesleğimiz ileriye gitmesi için çırpınıyoruz.
Beni bilen bilir Yavuz Usta ama olmamış  bu yazı sana ve yaşına hiç yakışmamış.
Sen direkt bana dil uzatmışsın sen beni hedef almış ekmeğime laf atmışsın.
Ben her zaman atalarımın izinden gittim onların öğütlerini dinledim boşuna dememişler ;
Akıl yaşta değil baştadır diye....
Sana ve senin gibilere buradan direkt olarak yazıyorum Yavuz Usta sakın benle ve ekmeğimle uğraşma.
Ben bu devlete bu millete yeteri kadar hizmet ettim ediyorum da vergimi veriyor aldığım ve sattığım tüm mallarda fatura kullanıyorum.
Şimdi gelelim senin ticari anlayışına ;
buna 900.00TL Yazmışsın.
buna 125.00TL.
buna 100.00TL.
bunlara 5.00TL.

EmreAKELÜ

Üyemiz
Web sitesi
www.derinokyanusakvaryum.com
Adı
Emre
Soyadı
AKELİ
E bilal bey siz yanlış yazmışınız. İş bilenin kılıç kuşananın olmamış. yazmanız gereken.
    YA BU DEVEYİ GÜDECEN YA BU DİYARDAN GİDECEN. Yani yapamıyosan bırakacan. bukadar ...

erhanbudak

Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
BUDAK
muhabbett kuşu işine 4 ay oldu başlayalı istanbulda petsohplara malzeme satan toptancısından kaçak ve resmi hayvan getiren herkesle antalyadan antepe kadar toptan kuş satan kim varsa en ucuzunu aradım ve buldum petsohoplara mal satan toptancılarda 12,5-15 tl arası ithal kuşlar antepte 10-12 tl yerli kuşlar parekende bu piyasadan anladığım ufak üretici para kazanmak istiyorsa kuşunu satmak için acele etmeyecek yani bekleme kabiliyeti ve imkanı olacak ben bir ilan verdim tüm kuşlarınıza anında nakit diye tabi önce selahattin abiden fırça yedim :) ama öyle fiyatlara kuş aldımki en pahalısı 13 tl anlayın artık yani bu işte suçlu petshopçu değil üreticidir toptancılar ithal kuşu petshoplara 15-17 arasında satıyorlar üretici sabırlı olursa satmak için hiç sorun kalmaz.aylık 1000 yavru üreteceğine 500 üretsin yavaş yavaş satsın bak o zaman para kazanıyormu kazanmıyormu

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
arkadaşlar ben ne üreticiyim nede pet shopcuyum sadece hobi olarak 3 çiftim var evimde
DIŞARDAN bir göz olarak değerlendirmek istiyorum. bu sitede kendi aramızda bile anlaşamazsanız nasıl birlik olup bir yanlışı düzetteceğizki. bu sitede yavru kuşa 14 tl yazanda gördüm 35 tl yazanda gördüm arada 2 katında fazla fark var yerli çiftlere ise 80 yazanda gördüm 300 yazanda gördüm kargaya yavrusu şahan görünürmüş ya herkesin kuşu en iyisi herkes ne tutturursa istiyo. Gelelim petshoplara onlarda satarken 25-35 liradan satıyorlar giresunda,ankarada 20 tl gördüm pet shoplarda hazır çiftlerin fiyatlarıda ortalama 100-150 tl arasında (ne  kada güvenilir bilinmez). durum böyleyken istikrarı dışarda değil kendi aramızda kurmalıyız. BUNLAR KENDİ GÖRÜŞLERİM TŞK.ederim 

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Bu yazıdaki amaç kimseyi yargılamak değildi benim kızdığım nokta üretici para kazanacağı yerde aracılar para kazanmakta ben Manisa ili için söyleyeyim burada yaklaşık 1000 üzerinde kümes var.Bu kümes sahipleri malesef tek elden petshoplara ulaşması mümkün olmuyor bu sebeble site dahi kurdum tek elden herkes kuşlarını rahat satsın diye üreticiden 15 Tl ye kuş toplayan simsarlar 20 TL den petshoplara kuşları satmaktalar.Ben istedimki site üzerinden birebir üretici kardeşimle petshop direk temas kursunlar petshop 20 TL ye alacağı kuşu 17TL ye alsın hem üretici kazansın hem petshop sahibi arkadaşlarım kazansın ama olmadı.Bu yazıdaki amacım kesinlikle petshop sahibi arkadaşlara karşı değildi sadece kendini bilmez simsarlara karşı idi saygı ve sevgilerimle  ;)

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
bilal efendi,
Senin ekmeğinede laf etmedim,kişiliğinede,
Ancak sözlerinin ne anlama geldiğinide anlayabilmeni sağlamaya çalıştım.Lakin sen benden'de farklı şekilde algılamışsın.
Bende senin sorularına senin düşüncenle cevap vereyim.
İthal kuşlar değil ama Kaçak kuş alanların tamamı, Hangi düşünceye sahip olursa olsun  Malum kişilere MERMİ PARASI GÖNDERİYORMU GÖNDERMİYORMU?,
KİMİN NE KADAR MİLLİYETCİ,KİMİN NE KADAR VATANSEVER OLDUĞUNU BURADA YAZILMASI GEREKLİ BİR DURUM OLARAK GÖRMÜYORUM.(Konuyu çarpıtmamak için)
Belkide ben de Askerken SENİDE Korumuşumdur o zaman.
Hitabım sana olmuş olabilir,ancak GENEL olarak yazdım.Kendime görede doğru olduğuna inandığım şekilde yazdım.Kırılmış olabilirsin,ama kusura bakma,
ŞUNADA İNAN KİMSENİN EKMEĞİ DEĞİLDİ DERDİM.Ben öyle demek istemedim demiyorum, ancak yazdığın yazının ne anlamlarada çekileceğini daha iyi analiz etmeni isterdim.
Sadece sitedeki birkaç yazıdan tanıdığın birinin bu Memlekette ne gibi hizmetleri olduğunu,ne kadar vergiler verdiğini bilemezsin.
Benim imalatlarımı yazmışsın iyi reklam olmuş,teşekkür ederim.
Ancak şunu düşünmemişsin,BUNLARIN TAMAMI EL EMEĞİ.BİRİNDEN 3' E, 5' E ALIP, 10' A, 20' YE SATILMIYOR.SADECE SİPARİŞE GÖRE VE GÖNDERİLEN ÖRNEK RESİMLERE GÖRE YAPILIYOR.
BEN SENDEN HİÇ BİRŞEY ALMADIM,SENDE ALMAZSIN OLUR BİTER.
BU KONUDA DAHA FAZLA TATSIZLIK OLMAMASI İÇİN CEVAP YAZSANDA YAZMAYACAĞIM.
ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN.
SAYGILAR.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Bu ve bu tür konuların malesef camiamıza bir yararı olamaz.

Süleyman Drmnl' Alıntı:
benim kızdığım nokta üretici para kazanacağı yerde aracılar para kazanmakta
  Süleyman bey, bunda kızılacak bir şey yok; Aracıların yaptığı işide siz yapın olsun-bitsin..

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Bu ve bu tür konuların malesef camiamıza bir yararı olamaz.

Süleyman bey, bunda kızılacak bir şey yok; Aracıların yaptığı işide siz yapın olsun-bitsin..
Sizdeki bu zihniyet olduğu sürece üreticinin kazanması malesef imkansız :(

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Süleyman Drmnl' Alıntı:
Bu yazıdaki amacım kesinlikle petshop sahibi arkadaşlara karşı değildi sadece kendini bilmez simsarlara karşı idi saygı ve sevgilerimle  ;)
  :D :D :D  Ben mi kuşlarınızı ucuza simsarlara vermişim ?

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Anlaşılan ALan memlun satan memlun konuyu başından sonuna kadar okudum. burda herkes aslında iyi niyetli ama tek sorun iletişim eksikliği .

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  :D :D :D  Ben mi kuşlarınızı ucuza simsarlara vermişim ?
Yılmaz bey kusura bakmayın fakat anlama yeteneğinizden şüphe duymaya başladım ben üretici ile petshop arasındadirek bağlantı olsun dedim bunun neresi yanlış yada tüm üreticiler aynı çatı altında toplanır aynı bu sitede olduğu gibi üreticinin çıkarına olan ne varsa sağlanmaya çalışılır bunda anlaşılmayan konu yok sanırımumarım anlamışsınızdır saygılarımla ;) ;)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Süleyman bey; Siz üreticiymişsiniz; PetShopla direkt bağlantı kuramıyorsanız bu sizin eksikliğinizdir.
    Aracı kuş başına 2-3TL kar ediyorsa hakkı değil mi ? Değilse kaptırmayın..
    PetShoplarla direkt bağlantı kuramayacak kadar aciz durumda mısınız ?

Amacınız sitenizin reklamını yapmaksa; Bu konuyu Selahattin Abimizle konuşmanızı öneririm. Fakat lütfen bu tür konularla değerli dost ve arkadaşlarımızı birbirine düşürmeyiniz..
    Zira bu tür sıkıntılar hep vardı yine olacak..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...