KUŞLARIM ÇİFTLEŞMELERİNE RAĞMEN YUMURTA YOK!!!!

hayriii

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
koç
herkese  selam 5 aydır  bende  olan ve  defalarca  çiftleşmelerine  rağmen halen  ne  yumurta var  ne  başka  bişe  bunun  sebebi  nedir  anlayamadım boşa  kürek çekiyorum galiba.eş değiştirdim yine  çiftleştiler  yine  yumurta  yok  değerli  ustlarımdan  yardım  bekliyorum.kaldiki  dişi  kızısmıs  çiftleşti yumurta dölsüzde  olsa  çıkması gerek  benim kuşlarımda  hala  neden yumurta  yok  anlamadım  cevap veren  herkese  teşekkür ederim

hayriii

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
koç
kimse  yokmu yorum  yapıcak  sitede  dicem  ama  5 defa  okunduğu  halde  bi  yorum yapan  bile  yok çok güzel gerçekten

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
tam çiftkleştiklerine eminmisiniz erkek dişinin üzerine çıksa bile tam anlamıyla birleşme olmamışsa yumurtlamaz

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Hayri bey ilk önce aceleci olmanıza gerek yok sağlıklı cevaplar almak istiyorsanız zaten beklemek icab edicektir. Zira hepimiz günlük yaşantısı olan insanlarız.. Okunması demek herkesin bilgi sahibi olacağı anlamına gelmez zira bilgi sahibi olmayan birisinin yorum yapmasıda sizi yanıltmaktan öteye geçmeyecektir bunuda siz istemezsiniz.. Sorunuza gelecek olursak Eş değiştirdim diyorsunuz fakat belkide değiştirdiğiniz kuşta bir sorun yoktur birde öyle düşünün.. Zira her çiftleşen kuşun yumurtası olacak diye bir kaide yok zaten bende 9 aydır bekliyorum hala çıt yok 4 çift kuştan :) Diyeceğim o ki bu iş sabır meselesidir.. Ama bence sizin kuşlarınızdan değiştirmediğinizde bir problem var biraz daha bekleyin eğer yine sonuç alamazsanız diğerinide değiştirirsiniz Hayırlısı olsun...

hayriii

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
koç
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
tam çiftkleştiklerine eminmisiniz erkek dişinin üzerine çıksa bile tam anlamıyla birleşme olmamışsa yumurtlamaz
eminim çiftleştiklerine  günde 5 kere felan çiftleşiyorlar eş değiştirdim  yine  aynı  sonuc  yok

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Şimdi Hayri bey şöyle düşünün ki;bir forum üyesinin başına aynı şey geldi ve bunu foruma yazdı.Siz de okudunuz.Ne cevap yazardınız...
Evet doğru bildiniz.Bir cevap yazamazdınız.
Çünkü sizin gibi, benim gibi bu olayı yaşamamış veya çözümü hakkında hiç veya yeterli bilgisi olmayan üyeler okumuştur.Ve sizi bir şeyler yazmak adına yanlış yönlendirmek istemiyor olabilirler.
Madalyonun öteki yüzü.Okuyanlara kızmadan önce bunu da düşünmek gerekir diye düşünüyorum.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Vedat ŞEN' Alıntı:
Hayri bey ilk önce aceleci olmanıza gerek yok sağlıklı cevaplar almak istiyorsanız zaten beklemek icab edicektir. Zira hepimiz günlük yaşantısı olan insanlarız.. Okunması demek herkesin bilgi sahibi olacağı anlamına gelmez zira bilgi sahibi olmayan birisinin yorum yapmasıda sizi yanıltmaktan öteye geçmeyecektir bunuda siz istemezsiniz.. Sorunuza gelecek olursak Eş değiştirdim diyorsunuz fakat belkide değiştirdiğiniz kuşta bir sorun yoktur birde öyle düşünün.. Zira her çiftleşen kuşun yumurtası olacak diye bir kaide yok zaten bende 9 aydır bekliyorum hala çıt yok 4 çift kuştan :) Diyeceğim o ki bu iş sabır meselesidir.. Ama bence sizin kuşlarınızdan değiştirmediğinizde bir problem var biraz daha bekleyin eğer yine sonuç alamazsanız diğerinide değiştirirsiniz Hayırlısı olsun...
vedat kardeş seninle aynı kaderi paylaşıyoruz zira benimde 4 çiftim var aynen tık  smileki yok en son gittim yumurtalı çift aldım 3 gün yumurtaya yattı ondan sonra oda yatmayı bıraktı aynen bu iş sabır işi

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Vedat beyin de dediği gibi çiftleşme illa yumurta anlamına gelmeyebiliyor. Umudunuzu yitirmeyin siz yem mana kalamar devam edin hayırlısıyla yavru alırsınız

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
muhabbet kuşları çiftleştiklerinde iç güdüleri gereği 10 gün içinde yumurtlar sizinkine bir akıl erdiremedim benim aklıma başka bir şey gelmiyor

hayriii

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
koç
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
muhabbet kuşları çiftleştiklerinde iç güdüleri gereği 10 gün içinde yumurtlar sizinkine bir akıl erdiremedim benim aklıma başka bir şey gelmiyor
bende  sizin gibi  düşünüyorum 10 içerisinde  yumurtlaması gerek  dölsüzde  olsa kuş  küçük daha  desem  çiftleşmez  küçük  kuş  anlamadım gitti

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
vedat kardeş seninle aynı kaderi paylaşıyoruz zira benimde 4 çiftim var aynen tık  smileki yok en son gittim yumurtalı çift aldım 3 gün yumurtaya yattı ondan sonra oda yatmayı bıraktı aynen bu iş sabır işi
Hayırlısı olsun Elbet bizde bir gün cik cik sesiyle uyanırız bu rüyadan :))

hayriii

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
koç
Vedat ŞEN' Alıntı:
inş  sizde  istediğiniz olur

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
        Yeni nesil, erkeğin testislerinde saklıdır. Üreme dönemindeki erkek bir Muhabbetkuşunun testislerinin günde 7 Milyondan fazla sperm hücresi ürettiği tahmin ediliyor, Ancak mililitredeki bu sayının 1 Milyonun altına düşmesi uzmanlarca "Kısırlık" olarak nitelendiriliyor. Sperm hücrelerinin korunarak beslenip gelişimlerini sürdürebilmeleri için bir dişinin yumurtalıklarına ulaşmaları şarttır.
    Bir dişinin yumurtalayabilmesi için beyin ön hipofiz bezi ve yumurtalıkların gerekli hormonları salgılaması lazımdır. Akışkan yapıyla sperm hücrelerin gerekli zaman içerisinde hareket kabiliyeti kazanabilmesi için ortam ve vücut ısısının düşük olmaması lazım. (Malesef yüksek ısı da sperm hücrelerinin canlılığını yitirmesine sebep oluyor.)
    Kuşların üreme fizyolojilerini ortam şartlarının uygunluğu/düzenliliği belirler (ısı, ışık ve besin). Yumurtlamayı durduran da "inhibin" adındaki başka bir hormondur. Ortam şartlarındaki bir değişiklik (örneğin ısının düzensiz oluşu yahut bir kaç derece düşmesi) inhibin in salgılanmasına sebep olabilir.

Kısacası kuşlarınız çiftleşmiş fakat dişinin fizyolojisi uygun değilse, sperm günün sonunda ya dokularda dihidrotestosterona dönüşecek yada karaciğerde inaktif ürünlere dönüşerek boşaltım sistemiyle vücuttan atılacaktır.

Hayri KOÇ' Alıntı:
kaldiki  dişi  kızısmıs
  Yanılmışsınız; Kızışmış dişi bir MuhabbetKuşu boşta olsa yumurtlar. Yalnız beslenen evcil dişi MuhabbetKuşlarınında dönem dönem yumurtladığını hatırlayalım..
  Ortam şartlarını iyileştirip sabırla devam etmenizi öneririm.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
        Yeni nesil, erkeğin testislerinde saklıdır. Üreme dönemindeki erkek bir Muhabbetkuşunun testislerinin günde 7 Milyondan fazla sperm hücresi ürettiği tahmin ediliyor, Ancak mililitredeki bu sayının 1 Milyonun altına düşmesi uzmanlarca "Kısırlık" olarak nitelendiriliyor. Sperm hücrelerinin korunarak beslenip gelişimlerini sürdürebilmeleri için bir dişinin yumurtalıklarına ulaşmaları şarttır.
    Bir dişinin yumurtalayabilmesi için beyin ön hipofiz bezi ve yumurtalıkların gerekli hormonları salgılaması lazımdır. Akışkan yapıyla sperm hücrelerin gerekli zaman içerisinde hareket kabiliyeti kazanabilmesi için ortam ve vücut ısısının düşük olmaması lazım. (Malesef yüksek ısı da sperm hücrelerinin canlılığını yitirmesine sebep oluyor.)
    Kuşların üreme fizyolojilerini ortam şartlarının uygunluğu/düzenliliği belirler (ısı, ışık ve besin). Yumurtlamayı durduran da "inhibin" adındaki başka bir hormondur. Ortam şartlarındaki bir değişiklik (örneğin ısının düzensiz oluşu yahut bir kaç derece düşmesi) inhibin in salgılanmasına sebep olabilir.

Kısacası kuşlarınız çiftleşmiş fakat dişinin fizyolojisi uygun değilse, sperm günün sonunda ya dokularda dihidrotestosterona dönüşecek yada karaciğerde inaktif ürünlere dönüşerek boşaltım sistemiyle vücuttan atılacaktır.
  Yanılmışsınız; Kızışmış dişi bir MuhabbetKuşu boşta olsa yumurtlar. Yalnız beslenen evcil dişi MuhabbetKuşlarınında dönem dönem yumurtladığını hatırlayalım..
  Ortam şartlarını iyileştirip sabırla devam etmenizi öneririm.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bence o çifti satıp kendinize farklı bir çift alabilirsiniz