kuşlarım çok ürkek

mstfslh

Yeni Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
yıldız
merhabalar. 2 çift kuşum var yetişkin olanlar gayet normal su yem verirken hiç kımıldamadan tünekte oturuyorlar. küçük çiftim ise kafese 30 cm yaklaşmaya gör yada elini kafesin içine sokmaya gör deli gibi çırpınıp kendilerine zarar veriyorlar. bugün yine kafes temizliği yaparken yavrulardan erkek olan kanadını bir miktar kanattı ve şimdi kafeste kabarık bi şekilde oturuyor.  yapabileceğim bişey varmı teşekkürler.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Salih YILDIZ' Alıntı:
merhabalar. 2 çift kuşum var yetişkin olanlar gayet normal su yem verirken hiç kımıldamadan tünekte oturuyorlar. küçük çiftim ise kafese 30 cm yaklaşmaya gör yada elini kafesin içine sokmaya gör deli gibi çırpınıp kendilerine zarar veriyorlar. bugün yine kafes temizliği yaparken yavrulardan erkek olan kanadını bir miktar kanattı ve şimdi kafeste kabarık bi şekilde oturuyor.  yapabileceğim bişey varmı teşekkürler.
Kuşlar eğer daha hala ortama alışkın değillerse bu durum normal biraz zaman geçmesi lazım .

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Benim yavrularda da aynı durum var. Ben sürekli oturduğumuz odaya almayı düşünüyorum bize alışsınlar ürkmesinler diye.

mstfslh

Yeni Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
yıldız
Kuşlar yaklaşık 7 aydır bende ve hiç yerini değiştirmedim kendilerine zarar vermesinden korkuyorum

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Salih YILDIZ' Alıntı:
Kuşlar yaklaşık 7 aydır bende ve hiç yerini değiştirmedim kendilerine zarar vermesinden korkuyorum
O zaman yavru değil sizin kuşlar yavru demişsinizde. Benimde aldığım bir çift öyleydi ama bir ay sonra filan alıştılar benim yanlarına gelmeme elimi kafese sokmama önceki tepkileri baya bi azaldı zamanla ama özel birşey yapmadım yanlarına gidip konuşuyor seviyordum arada o iyi geldi belkide.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
O zaman yavru değil sizin kuşlar yavru demişsinizde. Benimde aldığım bir çift öyleydi ama bir ay sonra filan alıştılar benim yanlarına gelmeme elimi kafese sokmama önceki tepkileri baya bi azaldı zamanla ama özel birşey yapmadım yanlarına gidip konuşuyor seviyordum arada o iyi geldi belkide.
Evet çözümü mehtap abla söylemiş. Yavru olsalardı elinize biraz yem alıp kafesin içine sokun alıştırmaya çalışın falan diyecektim ama şuan büyümüşler ve anca kafein yanına yavaşça yaklaşıp kısık sesle isimlerini veya onlarla konusmayı deneyebilirsiniz ?