Kuşlarım ilk yumurtayı verdi. Tavsiyelerinizi bekliyorum!!!

blueziya

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.ziyagokkaya.com
Adı
Ziya
Soyadı
GÖKKAYA
Merhabalar;
Foruma Denizliden Yeni Üyeyim tanışma konusu açmıştım. Hoşgeldiniz diyen ve şans dileyen yada dilemeyen herkese teşekkürler.
Çiftlerimden ilk yumurtayı aldım inşallah devamı gelir. Beslenme ve bakım konusunda yaptıklarımı yazayım siz değerli üreticilerde eksiklerimi söylerseniz memnun olurum.

Haftada 3 kez yumurta maması veriyorum. tarifi forumdan aldım basit bir mama içeriği pirinç unu, mısır unu, ülker googly mama, irmik, etimek, 1 yumurta, havuç (refik beyden hazır mama sipariş ettim gönderecek bekliyorum)

Haftada 1 sebze ve meyva veriyorum elma, armut, havuç, brokoli, lahana, süt mısırı çiğ olarak, maydonoz sapı

Haftada 1-2 defada çimlenmiş buğday veya kuş yemi veriyorum

Sularınada elma sirkesi limon ekliyorum yeni öğrendiğim maden suyunuda ekleyeceğim

Haftada iki kez tavaları temizliyorum hergün suları değiştiriyorum.

Vitamin Mineral olarak hiç bir ilaç kullanmadım. kullanmam gerekir mi?
Beslenme ve bakımda yapabileceğim başka neler var ? atladığım bilmediğim ?
ilk yumurtayı işaretledim yumurtaları takip konusunda neler ve nasıl yapabilirim ?

Fotolarıda ekliyorum

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Bol sağlıklı yavrular dileğiyle, Maşallah kuşlarınız çok güzel üretimde yapılması gerekenleri yapıyorsunuz yumurta işaretleme ye bence gerek yok(yumurta sayısı 6 dan fazla değilse). Kuşlarınızı fazla rahatsız etmeyin günde 1 kere dişiniz dışarıya çıkınca kontrollerinizi yapın. Yavrular çıkınca ilk yumurtanın tarihini yazın 17. gün çıkmaya başlar 2 günde bir diğer yavrular çıkmaya başlar lamba kontrolü ile diğer yumurtaların doluluğunu kontrol edersiniz. Hayırlı üretimler...

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
ahmeterol' Alıntı:
Bol sağlıklı yavrular dileğiyle, Maşallah kuşlarınız çok güzel üretimde yapılması gerekenleri yapıyorsunuz yumurta işaretleme ye bence gerek yok(yumurta sayısı 6 dan fazla değilse). Kuşlarınızı fazla rahatsız etmeyin günde 1 kere dişiniz dışarıya çıkınca kontrollerinizi yapın. Yavrular çıkınca ilk yumurtanın tarihini yazın 17. gün çıkmaya başlar 2 günde bir diğer yavrular çıkmaya başlar lamba kontrolü ile diğer yumurtaların doluluğunu kontrol edersiniz. Hayırlı üretimler...