Kuşlarımda son günlerde çok fazla kavga oluyor ?

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Arkadaşlar, kuşlara yuva takmamdan bu yana tam 1.5 ay geçti yani yavrular tüylendi yeme düşmeye yaklaştı, fakat son günlerde hergün ya anneler yavruların kafasını kanatıyor yada erkeklerle dişiler kavga ediyor, neredeyse hergün böyle bir durumla karşılaşıyorum, asıl sorun yavrular, bu kavgalardan dolayı yavruları beslemiyorlar, ve en az yavru bakan da 4 yavru var, yavruya bakmayanların yavrularını başka yuvalara koyuyorum, ondan ona ondan ona derken her yuvada 6-7 yavru oldu, ne yapacağımı bilemedim, sizce sorun ne olabilir ışıklandırma süresi? mama verme sıklığ? stres? sizde fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Yapabileceğiniz tek şey yeme düşen yavruları ayırabileceğiniz kadar ayırmak .. Sorununuzun sebebine gelince stresten kaynaklanan bir durumda olabilir.. Mamalarını gün aşırı veriyorsanız ondan kaynaklandığını sanmıyorum

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
evet mamayı günaşırı veriyorum çünkü günlük mama verince yuvaların içi cıvık dışkı sebebiyle berbat oluyor, birde yumurta sarısı ishali tetikliyor, iki günde bir vermek uygun diye öyle yapıyorum. stres olduğunuda düşünüyorum çünkü kuşlar bir anda durduk yere çok fazla bağırıyorlar, sanki birşeyden yada kalabalıktan rahatsız oluyorlar anlamadım gitti, bu arada teşekkür ederim.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
Arkadaşlar, kuşlara yuva takmamdan bu yana tam 1.5 ay geçti yani yavrular tüylendi yeme düşmeye yaklaştı, fakat son günlerde hergün ya anneler yavruların kafasını kanatıyor yada erkeklerle dişiler kavga ediyor, neredeyse hergün böyle bir durumla karşılaşıyorum, asıl sorun yavrular, bu kavgalardan dolayı yavruları beslemiyorlar, ve en az yavru bakan da 4 yavru var, yavruya bakmayanların yavrularını başka yuvalara koyuyorum, ondan ona ondan ona derken her yuvada 6-7 yavru oldu, ne yapacağımı bilemedim, sizce sorun ne olabilir ışıklandırma süresi? mama verme sıklığ? stres? sizde fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
çare olarak şunu yapın
yavrular yeme düşmeye yakın dişiyi kafesten ayırın erkek yavrulara rahatlıkla bakabilir ve sıkıntınız ortadan kalkar....