Kuşlarımın Davranışları

Berkan Pekbilek

Üyemiz
Herkese güzel bir hafta diliyorum.Bu cumartesi Cihan Aytan ustamızdan 3 aylık dişi kuşuma 3 aylık civarı erkek muhabbet kuşu aldım.İlk gün ayrı kafeslerde ve yanyana tuttum.Ancak ertesi sabah dişi rahat durmadığı için aynı kafese aldım.Aynı kafeste bir gün geçirdiler.Gözlemlerimi sizinle paylaşmak istesim.Dişi kuşum çok ilgili sürekli erkeği temizlemeye çalışıyor ayaklarını, kanatlarını hiç rahat bırakmıyor.Bazen erkek haklı olarak dur diyor ve ufak çaplı tartışma çıkabiliyor ( :) ).Dişi erkeği benimsemiş gibi görünüyor, erkeğin yemliğe inmesine izin vermiyor, illa kendisi beslicek.Dişinin erkeğe yem kustuğunu gördüm.Dişi ayak atıp duruyor erkeğe.Öpüşüyolar, koklaşıyolar genelde böyleler ama bazen gaga atma durumlarıda oluyor.İlk defa çift besliyorum ne hareket yapsalar aklıma takılıyor.Bir günüm onları izlemekle geçti ve sanırım ilerde güzel bir çift olucaklar yaşlarıda daha ufak.Erkeğin gagasında biraz siyahlık var yarın resimlerini yüklicem.Yorumsuz kalmassanız çok sevinirim herkese şimdiden teşekkürler.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
hayırlı olsun, inşallah yavrularınıda görürsün.
çift besleme ve ürütme konusunda forumda epeyce bilgi var zaten oradan biraz çalışın.