kuşların davranışları hakında

aslan21

Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
aslan
iyi günler herkese arkadaşlar benim damızlık bir çift çek kuşum var ne yaptıysam yuvaya ilgi göstermiyorlar son bir kaç gündür kafeste nevarsa atıyorlar mamalık kumluk vs. neden acaba böyle yapıyorlar sorun sizce nedir yavru almak istiyorum bunun içinde denemedim bişey kalmadı neler yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Salih Bey,

Kuşların yerini değiştirmeyin. Kuşları salmayın. Haftada 2 üç defa mama verin. Mamanın içinde yumurta, havuç veya brokoli veya kabak olsun. Sularına biraz vitamin koyun. Yuvalık takılı olsun ve içinde plastik folluk olan modellerden olsun. Banyo, elma, armut, marul vermeyin. Mamaya verebilirseniz E vitamini de ekleyin. Sularını hergün değiştirin. Kalamar ve kuş kumunu eksik etmeyin. Kuşlarınızda biri erkek biri dişi ise yavru alabilirsiniz.

aslan21

Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
aslan
Ayhan bey yorumunuz için teşkür ederim
Kuşlar dişi,erkek hazır mama yumurta havuç karıştırıp 2 günde 1 veriyorum kafeste kum,kalamar,taş,mineral blok mevcut bakımdan yana sıkıntıları yok diye düşünüyorum 2 3 gündür ne yakalasalar atıyorlar aşağı bu davranışlarının sebebi ne bilemedim rahatsızda etmiyoruz.Ama kuşlar eşmi değilmi bilemedim erkek kur yapiyor  yem veriyorlar birbirilerini kaşıyorlar ama bazen dişi erkeyi çok pis dövüyor bazen bakıyorum dişi kafeste erkeği kovalıyor bazen erkek çok kararlı olduğunu görüyorum kafa salıyor kendi kendine söyleniyor ama yuvaya hiç ilgi göstermiyorlar  bir kaç kes denk geldim dişi yuvaya yakın gidiyor yuvaya bakınca korkarcasına geri kaçıyor nasıl kuşlarım var  :) anlayamadım bazen erkeği götüreyim değiştireyim diyorum.
Ayhan bey sizi form'da takip ediyorum konuya çok hakimsiniz onun için tavsiyeleriniz ve önerileriniz benim için çok önemli ne yapmalıyım.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Salih Bey,
Bu gibi hırçınlık durumlarında genellikle istemedikleri bir değişiklik olmuştur. Bu yem, mama da olabilir, Kafes yönü, düzenide olabilir, Çevrede, oda da bir değişiklik olabilir. Bir yerde istemedikleri birşey ya da birşeyler var. Onu bulmalı ve durumu eski haline getirirseniz belki düzelir.