Kuşların Kuyrukları Neden Düşer ?

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
Kuyruk tüyleri kökünden kopuyor bazılarının  kafes dibinde görüyorum kuşlarda

Dişi yumurtlayacağı zaman yuvalıkta kendi koparıyor mu artık bilmiyorum da, yuvalıkla alakası olmayanın neden kuyruğu düşer ?

ozgrdmkc

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Damkacı
BAYRAM AKYILDIZ' Alıntı:
Vitamin ve kalsiyum eksikliğinden
deri hastalığından
tüy dökümü olduğu zaman
eğer göğüs kısımlarıda derigözükür bir şekilde dökülmüşse eğer
frenc molt hastalığıdır 

saygılar  :)
O kadar kesin yorum yaptınız ki ? Frenc molt çok önemli ve bulaşıcı bir hastalık ..Bir kuşun komple hayatını etkileyen bir hastalık.. Siz daha kuşu görmeden sadece tüyleri döküldü diye böyle kesin tanı koyarsanız hem yalan söylemiş olur hemde kuş sahibini yanlış yönlendirirsiniz.. Lütfen dikkat edelim yorumlara.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Bayram bey sadece olabilecekleri söylemiş, kesin frençmont hastalıgı var demiyorki, birkaç seçenek sunmuş olabilir diyor, böyle tepki vermenize gerek yok...

Konu açıyorsunuz olumlu veya olumsuz yorumlara lütfen açık olun... bye_kiss

ozgrdmkc

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Damkacı
BAYRAM AKYILDIZ' Alıntı:
yazımı tekrar okumanızı rica ediyorum  :))))

teşis koymadım  :))
Teşis koymamışsınız ama her göğsünde tüy dökülen muhabbet kuşlarının french molt olduğunu/olacağını söylemişsiniz resmen..

ozgrdmkc

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Damkacı
BAYRAM AKYILDIZ' Alıntı:
kanadı kuyruğu  ve  göğüs tüyleri deri gözükür bir  şekilde yüyleri dökülmüş ise french molt hastalığıdır eğer kuş kendi kendine  yolmadıysa ÖZGÜR BEYY :)))

SAYGILARIMI SUNARIM SİZEE  :) :) :)
eğer göğüs kısımlarıda derigözükür bir şekilde dökülmüşse eğer
frenc molt hastalığıdır

Hala dediğimin arkasındaydım.. Bu yorum yanlış o kadar..

ozgrdmkc

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Damkacı
BAYRAM AKYILDIZ' Alıntı:
ben bu konuyu bu şekilde yorumlarım doğrusunu siz  açıklayında sizden bir bilgisahibi olmuş olurum bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp siz  açıklayın bende öğrenmiş olurum sayenizde
konu herkese açık herkese istediği yorumu yapar sitedeki herkes istediği yorumu kabul eder veya etmez 
konularda cevaplar yazıldıkça ortak bir çözüm bulunarak ortaya çıkar
benim cevabım bu bende yazdığımın arkasındayım
tekrar saygılarımı sunarım :)
Şimdi bakın Bayram bey; boğaz altı veya boğaz bölgeleri genelde stresten kuşların yolduğu bölgelerdir..Veya mantar olan bir kuşun tedavi sürecinde ilk boğaz altı tüyleri dökülür genelde ilaç sürerken vb durumlarda boğaz altı tüyleri ve kanat altı tüyleri çok dökülür..
Ayrıca frenc moltta şudur; Tüyleri tamamlanmıs yavru kuslar bir anda ikinci kanat tüylerini ve kuyruk tüylerini kaybederler. Bazı kuslar büyük tüylerinin tamamını kaybederken sanslı olanbazıları da sadece az miktarda tüy kaybederler. Genellikle vücudun geri kalanını ve gögüs kısmını kaplayan kısa tüyler hastalıktan etkilenmez..