Kusma Hareketi Gibi Yapıyor :(

Selin

Yeni Üyemiz
Adı
Selin
Soyadı
Derya
Merhabalar. Muhabbet kuşum sabahtan beri bu şekilde sanki boğazına birşey takılmış gibi kusmaya çalışıyormuş gibi yapıyor.
Normalde çok hareketlidir ama bugün hareketsiz, kabarık, yem yemiyor, su içmiyor.
Not: Hareketleri aynadaki görüntüsüne kur amaçlı yapmıyor. Videoyu çekerken orada duruyordu denk geldi.
Kursak mantarı olabilir mi yardımcı olursanız çok sevinirim :(

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Merhabalar. Muhabbet kuşum sabahtan beri bu şekilde sanki boğazına birşey takılmış gibi kusmaya çalışıyormuş gibi yapıyor.
Normalde çok hareketlidir ama bugün hareketsiz, kabarık, yem yemiyor, su içmiyor.
Not: Hareketleri aynadaki görüntüsüne kur amaçlı yapmıyor. Videoyu çekerken orada duruyordu denk geldi.
Kursak mantarı olabilir mi yardımcı olursanız çok sevinirim :(

Dışkı resimleri gönderebilir misiniz? Bu zaten kur hareketi değil.

Selin

Yeni Üyemiz
Adı
Selin
Soyadı
Derya
Dışkı resimleri gönderebilir misiniz? Bu zaten kur hareketi değil.
Merhabalar yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kusma hareketi yaptığında bazen ağzına 3 4 tane yem geliyor onları geri yutuyor.
Dışkısı normal değil etrafı sulu ishal gibi ve katı değil.
Normalde çok hareketlidir. Şu anda hareketsiz kendini kabartıp gözlerini kapatıyor.
Arada kuyruğu pıt pıt atıyor. Dün akşamdan beri hiç yem yemedi.

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Merhabalar yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kusma hareketi yaptığında bazen ağzına 3 4 tane yem geliyor onları geri yutuyor.
Dışkısı normal değil etrafı sulu ishal gibi ve katı değil.
Normalde çok hareketlidir. Şu anda hareketsiz kendini kabartıp gözlerini kapatıyor.
Arada kuyruğu pıt pıt atıyor. Dün akşamdan beri hiç yem yemedi.

Selamlar,

sadece tavsiye niteliğinde;

Neoterramicyn bulup 5 gün süreyle kullanabilirsiniz. Solunum yollarında bir problem olabilir. Dışkıda kursak mantarı ile ilgili bir bulgu yok.
5 gün ilaç, 3 gün vitamin ve 3 gün probiyotik.

Düzelme olmaz ise buradan ulaşabilirsiniz. Ya da sonrasında da 3 gün ara verip, koksidiyoz tedavisi uygulayabilirsiniz. Ama önce bunu deneyin.

geçmiş olsun.

Selin

Yeni Üyemiz
Adı
Selin
Soyadı
Derya
Selamlar,

sadece tavsiye niteliğinde;

Neoterramicyn bulup 5 gün süreyle kullanabilirsiniz. Solunum yollarında bir problem olabilir. Dışkıda kursak mantarı ile ilgili bir bulgu yok.
5 gün ilaç, 3 gün vitamin ve 3 gün probiyotik.

Düzelme olmaz ise buradan ulaşabilirsiniz. Ya da sonrasında da 3 gün ara verip, koksidiyoz tedavisi uygulayabilirsiniz. Ama önce bunu deneyin.

geçmiş olsun.
Teşekkür ederim cevabınız için. Neoterramicyn ne için kullanmak gerekiyor, anüsünde herhangi bir sorun yok normal gözüküyor ve temiz.
İshal mi olmuş şu an onuda tam olarak anlayamadım.
İlaç, vitamin ve probiyotik olarak ne kullanabilirim.
Pirinç haşlayıp suyunu suluğa koyun, ağzına damlatın diye tavsiye verdi biri ama güvenip yapamadım.
Evde yumurta haşlayıp sıcak suyla iyice karıştırıp şırınga ile verin, aspur verin diyenler oldu ama daha çok zarar vermekten korktuğum için birşey yapamıyorum. Zaten yemde yemiyor dünden beri. Elim kolum bağlı kaldım.
Bu arada kuş yaklaşık 7-7,5 yaşında.

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Teşekkür ederim cevabınız için. Neoterramicyn ne için kullanmak gerekiyor, anüsünde herhangi bir sorun yok normal gözüküyor ve temiz.
İshal mi olmuş şu an onuda tam olarak anlayamadım.
İlaç, vitamin ve probiyotik olarak ne kullanabilirim.
Pirinç haşlayıp suyunu suluğa koyun, ağzına damlatın diye tavsiye verdi biri ama güvenip yapamadım.
Evde yumurta haşlayıp sıcak suyla iyice karıştırıp şırınga ile verin, aspur verin diyenler oldu ama daha çok zarar vermekten korktuğum için birşey yapamıyorum. Zaten yemde yemiyor dünden beri. Elim kolum bağlı kaldım.
Bu arada kuş yaklaşık 7-7,5 yaşında.
Maşallah, Neoterramiciyn solunum yolu rahatsızlıkları içindir. Etkisini tam gösterebilmesi için 5 gün kullanım önerilir. Yutkunma hareketinden ziyade kuyruğu da atıyor dediğiniz için solunum yolu problemlerinin belirtisidir. Bunu elemine edelim diye önermiştim. en ucuz vitamin (suluktan) ve en ucuz probiyotik (suluktan) uygulayabileceğiniz ne varsa alabilirsiniz. Petshoplarda vardır.
En çok yapılan hatalardan biri de kuşa hasta olduğu zaman ev tipi yemekler mamalar hazırlanmasıdır. Aksine bu hayvanlar darı tüketen tohum tüketen hayvanlardır. Bunları vermeniz gerekir. 1 hafta boyunca günde 1 dal darı verin. (Kırmızı da olur, sarı da olur) Buna hayır demeyecektir.
Solunum tedavisi tamamlandıktan sonra bu harekette düzelme olmaz ise o zaman da koksidiyoz tedavisi uygularsınız. Ancak önce Neoterramicyn kullanının diye bir kere daha önermek isterim.

Geçmiş olsun.

Selin

Yeni Üyemiz
Adı
Selin
Soyadı
Derya
Çok teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığınız için.
Salı günü veterinere götürdüm. Bağırsak enfeksiyonu olmuş.
Dışkısı iyice sıvılaşmıştı.
Enrocid20 ve vitaform verdi.
Enrocidi sabahtan vitaformu öğleden sonra kullanmamı söyledi.
Kullanmaya başladıktan sonra kendine gelmeye başladı.
Yavaş yavaş toparlanıyor, dışkısıda katılaşmaya başladı şükürler olsun.
Sizede çok teşekkür ederim.

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
en doğrusunu yapmışsınız. çok geçmiş olsun.

Kup3

Yeni Üyemiz
Adı
Kübra
Soyadı
Avcı
Merhabalar kuşunuz da kusma dışında iç kalkması gibi bir olayda olmuş muydu? yani bizimkisinin ağzından resmen su sesi geliyor vıcık ses yapıp kendisi geri yutkunarak hallediyor. Dışkısı da arada su atıyor ama normalde yeşil dışkı yapıyor böyle karışık bir durum var zamanında fazla antibiyotik kullandığımız için bir şey vermeye de cesaret edemiyorum