Kuşum Elime Geliyor Fakat Yanımda Birisi Varsa Gelmiyor

EmreC93

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Cengiz
Merhaba Arkadaşlar,
Kuşum var geleli 1 hafta oldu cinsiyeti erkek bugün yavaşca kafese elimi soktum ve yavas yavas yaklastirdim göbeğine dokununca parmağıma geldi biraz beklettim.Sonra yavaşca bıraktırdım.10 dk şar arayla 2 kez daha yaptim.Simdi yine yaptim ama sade ben odada varsam geliyor baskasi oturdugunda gelmiyor.Çözümü varmidir 2 kez parmagima geldikten sonra ben acik biraktim sonra çıkmıs elimi yaklastırdığımda kaçtı yardım edin nasil dahada alıştırabilirim

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Merhaba..
Kuş yeni ortamına ve size iyice alismali..
Sonrası gelir.. Acele etmeyin..
Urkekliginden dolayı etrafta başkası olunca dikkati ona kayar.. Normaldir..
Kafesi yüksek  ve sabit bir yere koyun..
Ara ara dışarı çıkarın.. Sağa sola çarpar ama alışır..
En son arkadaşıma verdigim yavru arkadaşımın 5 yaşındaki kızı nereye gitse peşinden geliyormuş..  :)  15 gün önce yanına yaklastirmiyor diye kiziyorlardi...
Saygılar..

EmreC93

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Cengiz
Özcan DUMAN' Alıntı:
Merhaba..
Kuş yeni ortamına ve size iyice alismali..
Sonrası gelir.. Acele etmeyin..
Urkekliginden dolayı etrafta başkası olunca dikkati ona kayar.. Normaldir..
Kafesi yüksek  ve sabit bir yere koyun..
Ara ara dışarı çıkarın.. Sağa sola çarpar ama alışır..
En son arkadaşıma verdigim yavru arkadaşımın 5 yaşındaki kızı nereye gitse peşinden geliyormuş..  :)  15 gün önce yanına yaklastirmiyor diye kiziyorlardi...
Saygılar..
Merhaba Öncelikle Yardım Ettiğiniz için teşekkür ederim.

Kafes Yüksekliğini Hala ayarlayamadım ama yakında onu daha iyi bir yere koyacağım.Arada Çıkartıyorum.
Çarpma Konusunda ise artık odayı öğrendi çarpmıyor :)
Arkadaşınıza Verdiğiniz yavruyu nasıl alıştırdılar sizin dediklerinizi yaparak mı ?
Bizimkide Yavru 2 aylık bize geleli 2 hafta oldu.Isırma Konusuna Çözüm Var mıdır? şimdi dışkı yapmış ishal acaba önemli birşey var mıdır? bakabilir misiniz?

http://hizliresim.com/0nXGXW

http://hizliresim.com/VaO3nr

Teşekkürler... :D

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
İshal için sade kanarya yemi verin..
Suluğuna birkaç damla elma sirkesi damlatın..
Yeşillik vermeyin bi süre..

Isırması korkudan dolayı..Alışınca oda geçer..
Elinizin sert bir tarafını uzatın ısırsın çekmeyin işe yaramadığını kaçıramadığını anlasın..
Alıştırmak için kuşu kafesten çıkarıp üstüne koyun sürekli ..
Kafesin üsündeyken elinize gelmesini sağlayın..
Parmak değil elin tamamını uzatın..
Dikkatini çekecek ipli zilli bi oyuncakla peşine gelmesi için uğraşın..
Ayrıca omzunuza koyun ve dolaşın..Etrafı keşfetsin korkulacak birşey olmadığını anlasın.. Çok rahat alışır daha küçükmüş..
Saygılar...

EmreC93

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Cengiz
Özcan DUMAN' Alıntı:
İshal için sade kanarya yemi verin..
Suluğuna birkaç damla elma sirkesi damlatın..
Yeşillik vermeyin bi süre..

Isırması korkudan dolayı..Alışınca oda geçer..
Elinizin sert bir tarafını uzatın ısırsın çekmeyin işe yaramadığını kaçıramadığını anlasın..
Alıştırmak için kuşu kafesten çıkarıp üstüne koyun sürekli ..
Kafesin üsündeyken elinize gelmesini sağlayın..
Parmak değil elin tamamını uzatın..
Dikkatini çekecek ipli zilli bi oyuncakla peşine gelmesi için uğraşın..
Ayrıca omzunuza koyun ve dolaşın..Etrafı keşfetsin korkulacak birşey olmadığını anlasın.. Çok rahat alışır daha küçükmüş..
Saygılar...
Teşekkürler Hocam Dediklerinizi Yapacağım...
;D

DURMUŞ KAYAOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
DURMUŞ
Soyadı
KAYAOĞLU
Arkadaşım bendede 90 günlük show jumbo yavru var  ben o sıkıntıyı  hem sürekli kafes dışında tutarak ve elimde besleyerek çözdüm hatta şimdi birkaç kelime           

bile kouşmaya  başladı aman sakın kafese girmedigi zaman elinizle tutup koymayın öyle durumlarda sizlerden korku endişeşiyle uzaklaşır yani soğur

birazda ilğiyi fazla göstermek gerekiyor bizimkini şimdi kovsakta gitmiyor  benim ufaklıga alıştı onunla yatıyor iyi akşamlar

EmreC93

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Cengiz
Durmuş KAYAOĞLU' Alıntı:
Arkadaşım bendede 90 günlük show jumbo yavru var  ben o sıkıntıyı  hem sürekli kafes dışında tutarak ve elimde besleyerek çözdüm hatta şimdi birkaç kelime           

bile kouşmaya  başladı aman sakın kafese girmedigi zaman elinizle tutup koymayın öyle durumlarda sizlerden korku endişeşiyle uzaklaşır yani soğur

birazda ilğiyi fazla göstermek gerekiyor bizimkini şimdi kovsakta gitmiyor  benim ufaklıga alıştı onunla yatıyor iyi akşamlar
Hocam Kaşınıyordu pire ilacı sıktık mejbur ele almak zorunda kaldık birsey olmaz heralde pray