Kuşum kafesten mi çıkmak istiyor ?

mts

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Seval
Yavru bir kuşum var alalı 4-5 gün oldu.Kuş kafeste bir oraya bir buraya uçuyor sürekli bir hareket halinde kafesin altını köşelerini tellerini gagasıyla karıştırıyor hatta akıllı yemliğin içine bile giriyor ayağıyla yemleri dağıtıyor bende çıkmak istiyor herhalde diye düşünerek kapısını açıyorum açtığımda ya omzuma yada belli başlı 1-2 tane yeri var oraya uçuyor sakinleşiyor 30 dk sonra filan odada bir daha uçuyor aynı noktaya konuyor kuşu parmağıma alıp kafesine sokmak istediğimde girmek istemiyor kafesine bırakınca da yukarıda belirttiğim şekilde hareketlerde bulunuyor kendine zarar verir korkusuyla sürekli kapısını açmak zorunda kalıyorum  icon_wall ne yapabilirim kafese nasıl alıştırabilirim ya da kuşun başka bir sıkıntısı mı var acaba yardımlarınızı bekliyorum isterseniz kısa bir video çekip yüklerim

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Bir sıkıntısı olduğunu sanmıyorum..
yalnız kuşlar böyle yapar...
Bende arkadaşıma bi yavru verdim yakın zamanda oda aynı şeyleri anlattı...
iki yol var ya siz ona arkadaş olacaksınız kafese kapatmadan evcillestireceksiniz..
yada es alacaksınız..
Saygılar...

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Dışarı alışan kuşlar devamlı çıkmak ister bu olanağı sağlamak zorundasınız. Ancak her böyle çırpındığında kafesi açarsanız devam eder oldukça zekidirler.Sonuçta eğitimli kuş ailenin bir parçası oluyor tabi sofraya falan dadanma,birşey yerken rahat vermeme gibi durumlar boy gösterebiliyor.Ayrıca gerekli güvenlik önlemleri çok önemli çünkü kaçarsa yön bulma sıfır dimdik uçup gidiyorlar.Bunun dışında inatla kafesinde durmayan hzursuz olup dışarı sahibine gelmek isteme durumları, yeterince yem kırmayan yavrularda görülür.Tüylerinin kabarıklığına ve kıcında dışkı olup olmadığına bir bakın.

mts

Yeni Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Seval
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Ancak her böyle çırpındığında kafesi açarsanız devam eder oldukça zekidirler.
Yardımlarınız tavsiyeleriniz çok teşekkür ederim sanırım kuş bu şekilde alıştı :D çünkü gözlemlediğim kadarıyla yem kırma veya dışkı sorunu yok dal darıdır veya kendi yemidir iştahla yiyor.Kafese oyuncak alıp kafeste tutma konusunda biraz daha dikkatli olup birde öyle deneyeceğim

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Mustafa SEVAL' Alıntı:
Yardımlarınız tavsiyeleriniz çok teşekkür ederim sanırım kuş bu şekilde alıştı :D çünkü gözlemlediğim kadarıyla yem kırma veya dışkı sorunu yok dal darıdır veya kendi yemidir iştahla yiyor.Kafese oyuncak alıp kafeste tutma konusunda biraz daha dikkatli olup birde öyle deneyeceğim
O zaman sıkıntı yok muhabbetler ilgiyi çok sever, bol bol ilgilenin. Yaşı müsaitse konuşma dersleri verin biraz daha olgunlaşınca o anormal davranışların yerini kafesinde neşeyle şakıma davranışları alır.Yalnız dediğim gibi eğitimli kuş rutin salınır.