Kuşum konuşmuyor...

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Kuşumu 15 eylül 2012 de aldım aldığım günden itibaren adını(çapkın) ve cicikuş kelimelerini söylüyorum öğretmeye çalışıyorum  ama daha bir defa bile konuştuduğunu bu kelimeleri söyledğini duymadım 

Farklı bir konu
kuşu alalı 50 gün oldu ve aldığımda bana 2-3 dediler ve şuan 4 aylık civarında tepe tüyleri hep aynı kalın çizgi daha hiç beyazlaşmadı neden acaba 

arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum   
Teşekkürler .:)

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
Kuşumu 15 eylül 2012 de aldım aldığım günden itibaren adını(çapkın) ve cicikuş kelimelerini söylüyorum öğretmeye çalışıyorum  ama daha bir defa bile konuştuduğunu bu kelimeleri söyledğini duymadım 

Farklı bir konu
kuşu alalı 50 gün oldu ve aldığımda bana 2-3 aylık dediler ve şuan 4 aylık civarında tepe tüyleri hep aynı kalın çizgi daha hiç beyazlaşmadı neden acaba 

arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum   
Teşekkürler .:)

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Sen alalı daha 48 gün olmuş. 48günde konuşanı yok. Çünkü 2 yada 3 ayda ancak yeni geldiği ortama alışıyor. Ayrıca yoğunlukta erkek mubişler konuşur dişiye nadir rastlanır. Senin kuşun cinsibi bilmiyoruz? SABIR...

seneruzun

Üyemiz
Adı
ŞENER
Soyadı
UZUNOĞLU
merhaba
iki ayrı evde iki erkek kuşum var
7 aylık olan çek erkek ve 35 günlük olduğundan bu yana bende ve her akşam ilgilendim
şimdi söylediği kelimeler boncuk cicikuş aşkım şener ayşenur babişko anne ben nasıl konuşuyorum zil sesi vs ve anlayamadığımız bi çok şey
diğer kuşum da yuvadan alma erkek jumbo ve 3 aydır uğraşıyorum şimdilerde canım demeye başladı.
kendi üretimhanemden gelişigüzel aldığım erkek yavrulardır.
anlayacağınız daha yeni yem yemeye başlamışken alacaksınız ve her akşam en az bir saat onunla ilgilenip konuşacaksınız.
kanımca yavrudan alınıp konuşmayacak özellikle erkek muhabbet olmaz.
jumbolar konuşmaz derler ama yavru verdiğim arkadaslar özellikle videolarını çekip teşekküre geldiler :)
dediğim gibi yeni yeme düşmüşken alın ve en az 3 4 ay sabırla ilgilenin ;)
bol şanslar demeyeceğim şanslık bir durum değil söyleyeceğim allah sabır versin ;)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Konuşturmak 40-50 günde olacak iş değil. Yeni ortamına ve size tamamen alışması lazım

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum...

Uğur bey cinsiyei erkek dediler sonradan dişi dediler ama şimdi foto koydum erkek dediler ben de anlamadım ben erkek diye aldım ve erkek diyen çok oldu teşekkürler...
Şener bey yorumunuz için teşekkürler ben de artık düzenli olarak kuşumla ilgileneceğim normalde de ilgileniyorum ama düzenli olarak değildi :):):)
Eyüp  bey biraz sabırsız olduğum söylenebilir :) ama güven konusunda kuşun güvenini çoktan kazandım galiba nerden biliyorum kuşumu her gün salıyorum uçarken veya bir yerde konarken elimi kaldırınca elime geliyor elimden yem  yiyor omzumda geziniyor ve saçlarımda dolaşıyor .... :D
Şahin bey yorumuz için teşekkürler :) 

Bir de 2. bir sorum daha vardı  o sorum içinde yorum yazarsanız sevinir tekrar teşekkürler :)

??? amma yazdım :)

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
sürekli konuşmak gerekiyo, sürekli 2 yada 3 kelimeyi tekrarlıycaksin ki ona ezber yapsın ;)

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
hmm anladım zaten biraz konuşsun öğretiyim yanına eş alıcam yavrulatmayı düşünüyorum

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Yanına eş alınca konuşmayı bırakıyo genelde bilgin olsun... Konuşanıda gördüm ama düşük bi ihtimal :)

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
aaa ama bn konuşmayı öğrettikten sonra almayı düşünüyorum yine aynı şey olur mu ?

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Evet bırakıyo konuşmayı. Kur yapıyo çünkü dişiye ;) Konuşanını da gördüm ama düşük bi ihtimal yani. Hem erkeği hem dişisi konuşan ele gelen sürekli yumurta yapanını da gördüm :) Deneyip görürsün zaten önce bi konuşturda gerisi deneme yanılma olsun...