kuşum kuyruğuyla oynuyor oda kanıyor

Lütfi Öer

Üyemiz
Adı
Lütfi
Soyadı
Özer
arkadaşlar yeni aldığım ingiliz kuşum kuyruğuyla oynuyor orası ufak çaplı kanıyor resimde görmüş olduğunuz kanama biz uğraşırken oldu fakat kendiside kanatıyor kuyruğu zaten yok nedenini anlayamadım ama kuyruğu yok acaba kuyruğunumu çekiyor yardımcı olursanız sevinirim

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
lütfi bey ben hastalıklar konusunda pek bilgili sayılmam ama büyük ihtimal fransız tüy dökümü hastalığı gibi geldi bana ustalar görünce yazarlar mutlaka

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
+ malum yeni alınmış bir kuş. Yeni bir ortamda stres yapmış olabilir. Genellikle stres yaptığında kuşlar, tüylerine yolma ya da kafesteki diğer kuşlara kötü davranırlar. Büyük ihtimalle stres altında olması.

+ Onun haricinde parazit kaşıntısı yüzünden ısırmış, kanatmış olabilir.

+ Kuyruk Tüyleri uzamaya başladığından kaşıntı yapıyor olabilir. Bu sebeple şiddetli kaşımış, bölgeyi hassaslaştırmış olabilir.

Tentürdiyot bana sorarsanız doğru yöntem değil. Ilık suyla kanama olan bölgeyi yıkayıp masaj yapabilirsiniz.

Lütfi Öer

Üyemiz
Adı
Lütfi
Soyadı
Özer
Doğanay YILDIZ' Alıntı:
+ malum yeni alınmış bir kuş. Yeni bir ortamda stres yapmış olabilir. Genellikle stres yaptığında kuşlar, tüylerine yolma ya da kafesteki diğer kuşlara kötü davranırlar. Büyük ihtimalle stres altında olması.

+ Onun haricinde parazit kaşıntısı yüzünden ısırmış, kanatmış olabilir.

+ Kuyruk Tüyleri uzamaya başladığından kaşıntı yapıyor olabilir. Bu sebeple şiddetli kaşımış, bölgeyi hassaslaştırmış olabilir.

Tentürdiyot bana sorarsanız doğru yöntem değil. Ilık suyla kanama olan bölgeyi yıkayıp masaj yapabilirsiniz.
evet hocam stres olabilir ben bunu izmirden k.maraş elbistana getirdim 9 saat yol geldik ve çok hızlı geldik 200km kadar hızla ayrıca ben bunları aldığımda tel kafesdeydi ben tuttum pvc kafese attım ondandır galiba