Kuşum mantar oldu, Hatam nerede?

Mehmet KILINÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
kılınç
Merhaba.

Her şeyi düzenli ve titiz bir şekilde yapmama rağmen, hiç böyle bir şey başıma gelmemişti.
2 gün önce dişi kuşumun ayağında mantar olduğunu fark ettim ve erkeğini yanından ayırıp hemen vazelin sürmeye başladım. Şuan her hangi bir sorun yok, bitti denecek kadar geçti.

Haftalık sistemin şöyle:
- Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri kafes temizliği.
- Gün aşırı su değişimi, vitamin ve yem takviyesi.
- Gün aşırı mama.
- Her Pazar; suluk,yemlik ve mamalığın sıcak suya bırakılması.

Geçen salı günü petshoptan açık sade yem almıştım. Bendeki yemle çok az karıştırıp denemelik olarak vermiştim. Bundan olabilir mi? ya da asıl soru benim hatam nerede? Neden mantar oldu?

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
mamayı haftada 2 kere vitamini sağlıklı bir kuş için haftada bir kere verilmesini öneriyorlar arkadaşlar.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Siz ne kadar özensenizde olur böyle şeyler yapacak birşey yok çok sıkmayın canınızı mantar kolay tedavi edilir Allah daha kötü hastalık vermesin bence çok üstüne düşmüşsünüz ondan olmuş :) Mamayı yavrusu yoksa o kadar sık vermeyin haftada bir yada iki defa verin, kafes temizliğide haftada iki defa gayet yeterli olur, sularınıda 2 günde bir değiştirmenizi tavsiye ederim. Benim kuşumda da mantar olmuştu hemde gagasını ve ayaklarını komple sarmıştı hatta gözünün yanında nokta şeklinde vardı veteriner sudan olabileceğini söylemişti banyo suyu filan yapabilirmiş. Geçmiş olsun.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
kardeşim ayaklarına hergün akşam teramisin sür 5 günde birşeyi kalmaz

Mehmet KILINÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
kılınç
Cevaplar için teşekkürler. Şuan yavrulu olduğundan iki güne bir veriyorum. Normal zamanlarda hafta 2 defa.

Vazelin geçirdi çok şükür bir şey kalmadı.