Kuşum yumurtalarından ayrılmıyor

rishnarchk

Yeni Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
yalcn
1 adet dişi muhabbet kuşum vardı. Tek başına yumurtlamaya başladı ve artık yanına bi erkek almam gerektiğini düşündüm. Bi adet yuva ve bi erkek kuş aldım. Pek anlaşamıyolar ama kuşum 5-6 adet yumurtladı ve yuvanın içinde bütün gün yumurtalarının üstüne oturuyor dışarı çok nadir çıkıyor yuvanın içine yemlik bile ayarladım bu yüzden. Önceden çıkardı omzuma gelirdi vsvs. Yumurtlayalı 3 haftayı geçti sizce bu yumurtaları saklamayalı mıyım? Artık bişe çıkacağından ümidim yok pek fazla. Erkek yokkende aynısını yapıodu fakat yumurtalardan yavru çıkma ihtimali olmadıgından atıyodum. Şimdi ne yapmalıyım?

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Çiftleştiklerini gördüyseniz her yumurta için 18 la 20 gün saymalısınız.Dişi yumurtadayken erkeği attıysanız yanına dişisavunmaya geçer sadece eş olduklarında erkeğe ses çıkarmaz ve beraber kuluçkayı geçirirler.Öte yandan sizin kuşunuz oldukça kızgın bir dişidir büyük ihtimallle, yalnız büyümüş ve boş yumurta atan dişiler saldırgan olur.O nedenle aldığınız erkeği pat diye yanına attıysanız pasif kalmış ve dişiden çekinmiş olabilir. Hal böyle olunca dişi erkeğe saldırır.Erkekle öpüşüp erketen yem alıyorsa uyumluysalar dediğim gibi her yumurta için 18 ila 20 gün sayın bişey çıkmazsa atın dişi boşuna yorulmasın.Ama erkeği dövüyor erkek kaçacak delik arayıp bağrıyorsa erkeği ayırın kendine güveni gelsin.

rishnarchk

Yeni Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
yalcn
aynen öyle erkek çok pasif kalıyo yanında ürküyo bundan sürekli. halbuki kuşçuda tek tek deneyerek almıştım adam en son tamam bunlar anlaşır demişti. çiflestiklerini hiç görmedim. erkeği ayırın derken ayrı bir kafes mi almalıyım? erkek bazen kafese yaklaşanlardan ürküp yuvaya giriyor ve dediğiniz gibi dişi direk savunmaya geçip dışarı atıyor bunu  ???