Kuşum yumurtladı!

Deniz Keleş

Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Keleş
Mrb arkadaşlar bugün öğle saatlerinde dışarıdan bakarken yani yuvalığın kuşların girdiği kısımdan baktım dişi oturuyordu beni görünce biraz kalktı ve çekildi bir baktım yumurta çok şaşırdım poposu şişti ama bu kadar çabuk yumurtlayacağını beklemiyordum bu kuşlarımın ilk kuluçkası kafeste mineralli gaga taşı takılı mama şuan için bitmiş durumda ama dışarıdan aldığım nijerli mamayı pek beğenmiyorum bu ve diğer konularda yapabiceleceğim nelerdir bide 1 hafta içinde evi ilaçlıyacağız kuşları 1 günlüğüne binalardaki boş dairelerden birine koyacağız bunun bir etkisi olurmu benim sorularım bu kadar başka konulardada bilgi vermek istiyorsanız  verebilirsiniz çünkü şuan ne yapacağımı hiç bilmiyorum kuşlar oturma odasında yemek masasını üstünde duruyor ama televizyon sesine felan alışıklar tek sevmedikleri şey diğer kardeş kuşlarımın bağırması.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Diğer boş daireye taşırken ya gece karanlığında taşıyın ya da üstlerine örtü örtün. ( geri taşırken de ) Kızıştırıcı nijerli yemi vermeyin. Kızışırlarsa yumurtayı kırarlar. Yumurta mamasını yavrular çıkana kadar vermeyin. Yavrular çıkınca hergün verin. Hayırlı olsun...

Deniz Keleş

Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Keleş
teşekkürler peki bu süre içinde kafes temizliği yapılmaması öneriliyor sizlerin görüşleri nedir?

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Hayırlı olsun. Benim kuşlarımın ilk kuluçka dönemi boş geçti. İnşallah sizinkilerde bu sorun olmaz. Dün de ikinci kuluçka dönemine girdiler. İlginçtir ki dişinin ceresi bembeyazken kızıştı. Kahveye dönmesi için nijerler, mamalar verirken ilk yumurta geldi. Yarın akşama doğru ikinci yumurtayı bekliyoruz. Bakalım bukez 7 yumurta mı gelecek. İlk kuluçka döneminde acemilik vardı bizde. Şimdi hiç rahatsızlık vermeden bakımını yapıyorum. Biraz merak oluyo tabiki. :)D) Mamayı vermeye devam etsek kızıştırı mı? İki güne bir yumurta maması hazırlıyordum. Kesmeli miyim?  Yakında taşınma durumumuz var ve endişeliyim. Tam da yumurtaların çıkışına gelecek sanırım. Ne yapmam gerektiği konusunda bir sonuca varabilmiş değilim. Herkese kolay gelsin....

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
Taner TOSUN' Alıntı:
Hayırlı olsun. Benim kuşlarımın ilk kuluçka dönemi boş geçti. İnşallah sizinkilerde bu sorun olmaz. Dün de ikinci kuluçka dönemine girdiler. İlginçtir ki dişinin ceresi bembeyazken kızıştı. Kahveye dönmesi için nijerler, mamalar verirken ilk yumurta geldi. Yarın akşama doğru ikinci yumurtayı bekliyoruz. Bakalım bukez 7 yumurta mı gelecek. İlk kuluçka döneminde acemilik vardı bizde. Şimdi hiç rahatsızlık vermeden bakımını yapıyorum. Biraz merak oluyo tabiki. :)D) Mamayı vermeye devam etsek kızıştırı mı? İki güne bir yumurta maması hazırlıyordum. Kesmeli miyim?  Yakında taşınma durumumuz var ve endişeliyim. Tam da yumurtaların çıkışına gelecek sanırım. Ne yapmam gerektiği konusunda bir sonuca varabilmiş değilim. Herkese kolay gelsin....
bana kalırsa nijersiz vs siz 2-3 günde bir mama verin. günlük su kaliteli yem verin... taaki yavrular çıkana dek...  yavru çıkınca nijersiz vs siz hergün mama vermeye devam edin... 

Deniz Keleş

Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Keleş
Herkese cevapları için teşekkür ederim dün 2. yumurta geldi dişi şu an kuluçkaya yattı normalde benim bildiğim 3 den sonra yatırdı cici bebe bisküvisini rondada çektim içine birazda vitaminli yem koydum öyle verdim kuşlara hemen saldırdırlar mama yapmadım kıvamını bi türlü tutturamıyorum diye ama aklıma birşey takıldı 1. gün aralıkla yumurtlarlarmı?

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Deniz KELEŞ' Alıntı:
Herkese cevapları için teşekkür ederim dün 2. yumurta geldi dişi şu an kuluçkaya yattı normalde benim bildiğim 3 den sonra yatırdı cici bebe bisküvisini rondada çektim içine birazda vitaminli yem koydum öyle verdim kuşlara hemen saldırdırlar mama yapmadım kıvamını bi türlü tutturamıyorum diye ama aklıma birşey takıldı 1. gün aralıkla yumurtlarlarmı?
Kuşların yapısı gereği arada birer gün aralıklarla yumurtluyor. Ne yaparsak yapalım bu süreyi kısaltamayız. Bebe bisküvisi içinde birçok vitamini ve minerali barındırmakta. Mama yerini tutar diye düşünüyorum. Sadece bebe bisküvisi bile yapsanız yeterli olabilir. Üstadlar ne düşünüyor acaba bu konuda?_???

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
kuluçka süresince hatta yavrular yumurtadan çıkıp 3-5 günlük oluncaya kadar vitamin-mama vermeseniz daha iyi. yem ve taze su yeterli