Kuşuma ne oldu böyle

gcakay

Üyemiz
Adı
GÖKHAN
Soyadı
ÇAKAY
Selam arkadaşlar bu kuşum erkek bir kuştu ve cere rengi koyu mavi idi ve son zamanlarda kuşuma bir haller oldu cere (gaga) kısmı koyu kahve rengi oldu sanki dişiye döndü kuruğu devamlı aşagı yukarı sallanıyor halsiz gibi mutasyon değişikliğimi oluyor ne yapmalıyım sizce

20140225 182433
20140225 181727

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Enteresan gerçektende, dişiye benziyor ama ceresinin garip bir kahverengiligi var.ilk başta koyu mavi demişsin yoksa dişi kuş diye söyleyip geçilebilirdi. Ama şurası bir gerçek kuşun kuyruk atımı çok hızlı, bit an önce tedaviye başlanması lazım. Şunuda belirtmek istiyorum. Kuşları beslediğin mekan çok pis durumda.hijyen için bir an önce temizlemelisin.

gcakay

Üyemiz
Adı
GÖKHAN
Soyadı
ÇAKAY
diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyorum ona göre hareket edeyim

merve yar

Üyemiz
Adı
merve
Soyadı
yar
Daha once forumu arastirirken bu konuyla ilgili birsey gormustum yanlis hatirlamiyosam kusta ic hastalik belirtisi olarak cikiyor bu durum.ve birde kusunuz belirli araliklarla kasiliyor gibi.

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Kuşuna ne olduğunu bilmiyorum.Ama iki laf etmeden geçemem.Böyle pis bir mekanda bir canlı bakılırmı kardeşim.Bu hayvanlar evde beslenen canlılar.Biraz hayvan sevginiz olsa hayvanlara şu eziyeti yapmazsınız.Orada her türlü hastalık olur.Mutlaka oluyordur da.Hep derler ya her işin bir merdiven altı oluyor diye.Sizinki tam örneği.Allah o hayvanlara acısın diyorum...

gcakay

Üyemiz
Adı
GÖKHAN
Soyadı
ÇAKAY
Evet arkadaşlar hijyen konusunda soyledikleriniz gercekten dogru yanliz sunu bilmenizi isterim rahatsizligim nedeni ile kuslarimla ben ilgilenemedim yegenime verdik o gorevi ama o da sag olsun kalpazan herif baya iyi bakmis mubislere bugün temizliklerine basladim tekrardan eski ballerine dönecektir saygilar

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Bendeki dişilerden birinin ceresi mavi olmuştu ve soluk almada güçlük çekiyor, kuyruk sallıyordu, mama içine aspir tohumunu ezip ekledim, 10 gün baytril %5'lik kulandım, geçti...

gcakay

Üyemiz
Adı
GÖKHAN
Soyadı
ÇAKAY
Hormonal hastalık durumunda erkek kuşlar.

Bu duruma erkelik hormonlarındaki azalmadan kaynaklanan bir rahsızlıktır ve testis tümörü nedeni ila bozulan hormonlar neden olurmuş araştırdım ve paylaşmak istedim peki nasıl bir tedavi yöntemi uygulamalıyım arkadaşlar