kuşumun gagası uzamış(fotolu)

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
Merhaba arkadaşlar, muhabbet kuşumun gagası aşrıı derecede uzamış, kafesinde gaga taşı ve kalamar kemiği olduğu halde böyle, ne yapmam gerekir? teşekkür ederim

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
Mert AYDIN' Alıntı:
siz kesebiliyorsanız düzgün bir biçimde kesin..

Mert bey kesmek çok riskli geliyor bana,yani beceremem diye korkuyorum nette araştırdım bir videoda törpülüyordu gagayı acaba olabilir mi

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
anlıyorum siz en iyisi bir petshopa götürün kuşu 1 dakikalık bir iş
en iyisi bu bence..

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
Mert AYDIN' Alıntı:
anlıyorum siz en iyisi bir petshopa götürün kuşu 1 dakikalık bir iş
en iyisi bu bence..

Genelleme yapmak istemiyorum ama bulunduğum yerde petshoplar pek kuştan anlamıyor, ben nasıl yapabilirim kısaca tarif edebilirmisiniz

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
tırnak makasıyla fazlalığı tırnak keser gibi kes bişey olmaz şekli bozuk olursada törpülersin.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
İbrahim AKSU' Alıntı:
Genelleme yapmak istemiyorum ama bulunduğum yerde petshoplar pek kuştan anlamıyor, ben nasıl yapabilirim kısaca tarif edebilirmisiniz
muhtemelen kanatacaksınız ama yinede siz yapacaksanız yazayım
keskin bir tırnak makası ile her iki yanından oval bir biçimde kesmeye çalış ama dikkat et gaga içerisindeki damarı kesme.. fazla kesmene gerek yok yani..
bu arada büyük tırnak makası kullanmaya çalış.

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
Mert AYDIN' Alıntı:
muhtemelen kanatacaksınız ama yinede siz yapacaksanız yazayım
keskin bir tırnak makası ile her iki yanından oval bir biçimde kesmeye çalış ama dikkat et gaga içerisindeki damarı kesme.. fazla kesmene gerek yok yani..
bu arada büyük tırnak makası kullanmaya çalış.

mert bey teşekkür ederim, çok dikkat ederek kendim yapmaya çalışıcam

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Size şunu söylemek istiyorum bir defa petshopa bu işi yaptırdım kuş kafasını çekmiş kanattı ve kuş iki gün hasta gibi yemeden içmeden uyukladı kabardı zor iyi ettim sizi de uyarmak isterim. Bu olaydan sonra bir süre veterinere kestirdim şimdi kendimde yapıyorum ucundan az kesin kesecekseniz.

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Size şunu söylemek istiyorum bir defa petshopa bu işi yaptırdım kuş kafasını çekmiş kanattı ve kuş iki gün hasta gibi yemeden içmeden uyukladı kabardı zor iyi ettim sizi de uyarmak isterim. Bu olaydan sonra bir süre veterinere kestirdim şimdi kendimde yapıyorum ucundan az kesin kesecekseniz.
Mehtap hanım teşekkür ederim, dediniz gibi kendim küçük bi müdahalede bulundum şimdi daha iyi,herhangi bi kanama olmadı şükür, zaten petshopçunun Eline vermem kuşumu böyle riskli birşey için

ilbeyli

Üyemiz
Adı
halim
Soyadı
arslan
ben pek kesme taraftarı değilim işin uzmanı değilsen. ölme riski çok fazla ve elinde ölürse vijdanen rahat olamıyor insan

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy
İnsan seyrederken çok da zora benzemiyor, ben şahsen korkmaz yapardım :) http://www.youtube.com/watch?v=Evx5L_guFBA

Batılılar, özellikle Amerikalılar beni çok güldürüyorlar, manikür pedikürde epey uzmanlaşmışlar baksanıza neler yapıyorlar. Allah için kuşta banamısın demiyor :) http://www.youtube.com/watch?v=a6mB80XHF34

Bir veteriner daha hayvanlarla ne kadar rahatlar... http://www.youtube.com/watch?v=EqsZZ1pzUPs