kuşumun kafası hep önde duroyor neden?

daredenkol

Takipçi Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ERDİÇ
Hayırlı akşamlar arkadaşlar,,çift muhabbet kuşlarımdan dişi olan aldığımda yumurtalıydı,13 gün önce ilk yumurtayı yaptı ve kırdı,yumurtayı kesti..yeni aldığım box kafesimede koyalı 1 hafta oldu.box kafesim 8 gözlü en üst katın sol tarafında duruyır.ondan sonra dikatimi çeken bir husus oldu.resimdede gördüğünüz gibi kafası hep öne doğru eğik,sanki kamburmuş gibi duruyor.ama gözle görülür bi sıkıntısı rahatsızlığı yok.yemini yiyor,suyunu içiyor,,temizleniyor..bu konunun sebebi nedir acaba.

ismail24

Yeni Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
AKKOYUNLU
Benim kuşta da daha önce benzer bir problem oldu. Hatta durum sizin kuşunuzdan daha kötüydü. kuşun kafası sürekli öne doğru ve sola dönük vaziyetteydi. uçarken da olduğu yerde pervabe gibi uçup yere düşüyordu. galiba boynu eğri olduğundan karşıyı göremiyordu. yem yemesinde va sağlığında herhangi bir problem yoktu. ama ben kuşa üzüldüğüm için veterinere götürdüm. o zaman bu siteden haberdar olmadığım için kimseye soramadım.  daha önce sorduğum petshopçular boyun felci geçirmiş ve düzelmez dediler. ama veteriner viral enfeksiyon olduğunu söyledi ve bir antibiyotik verdi. kuş tamamen olmasa da kısa zamanda düzeldi. veterinere götürmenizi tavsiye ederim.