Kuşumun poposu şiş

Qwert10

Yeni Üyemiz
Adı
Bekir
Soyadı
Adanalı
Arkadaşlar merhaba bu ilk açtığım konu. Yaklaşık 2 senedir bu dişi muhabbet kuşunu besliyorum ve geçen sene poposuna yakın yerinde şişlik olmaya başladı. Bana geldiğinde yumurtaları vardı hepsini kırdı attı. Bi daha yumurta çıkarmadı. 4 5 ay kadar komşumuzun erkek kuşu ile beraber yaşadılar gayet iyi bi şekilde ben belki yumurta alabilirim diye düşündüm. Kuşum 7 8 aydır yalnız sayılır. Her gün de ilgileniyoruz hareketsiz bi kuş da değil ama uçarken zorlanıyor yüksekliği tutturamıyor düşüyor. Genelde yürüyor. Veterinere ve kuşçuya götürdüm yağ sür geçer yumurta sıkışmış dediler yumurtaya hiç benzemiyor dokununca yumuşak doku. 1 yıldır zeytinyağı sürüyorum ama daha da büyüdü. Hayvan yürürken poposu yere değiyor. Dışkılamada ve yeme içmede sorun yok sadece görüntü ve uçma becerisi zayıfladı.
Sorun nedir acaba?

Qwert10

Yeni Üyemiz
Adı
Bekir
Soyadı
Adanalı
fotoyu yükleyememişim şimdi oldu sanırım. bu arada şişlik zamanla bi azaldı bi arttı. ama genel büyüklüğü fotodaki gibi.

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Lipom olmuş (bu yağlanmadan ayrı)
1. cisi kuşunuzu çiftleştirmeye çalışmayın artık çünkü yumurta yapamayacaktır.
ve hemen bu hali yeniden alacaktır.
Uzun süreli koksidiyoz tedavisi ile kısmen indirebilirsiniz.

5 gün antibiyotik, 3 gün vitamin, 3 gün antibiyotik, 3 gün vitamin, 3 gün probiyotik 17 gün sürecek.
ardından 1 hafta ara verin ve aynı tedaviyi bir daha uygulayın. Sonra 2 hafta ara verin ve aynı tedavi bir daha.

2,5 ay sonra durumu yeniden değerlendirelim. Ben de o büyüklükteki şişi bu tedavi ile sadece misket kadara indirebildim ve yeniden dinlenme sürecinde.

Not:
- Hastalıklar için birinci yapılması gereken VETERİNERE gitmektir.
- Burada yer alan bilgiler sadece yorumlardan oluşmaktadır ve sizlerden gelen fotograf ve bilgilere istinaden verilmektedir.
- Antibiyotik önerilerinde unutulmaması gereken şey kafes içerisinde yer alan tüm ek destekleyicileri çıkararak uygulama yapmanız önerilir.
- Antibiyotiklerin bir çoğu mineral bloklar, sübye kemiği gibi, grit gibi mineral içerikleri ile etkileşerek etken özelliklerini kaybedilir.

- Doğru yorum için mutlaka temiz ve görünür resim ya da video yüklemeniz önerilir.
- Yer alan bilgiler sadece tavsiye niteliğinde verilmektedir.
- Bir tedavi uygulanırken başka bir tedaviyi ek olarak uygulamak her iki tedaviyi de geçersiz kılabilir.

Qwert10

Yeni Üyemiz
Adı
Bekir
Soyadı
Adanalı
faruk bey yorumunuz için teşekkür ederim. taşrada yaşadığım için veterinerler kuşlar hakkında yeterli bilgiye sahip değil ordan çözüm bulamadım bu sebepten. dediklerinizi nereden temin edebilirim acaba?

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
QWERT10 bey/hanım;

Sulphamezathine antibiyotik
Vitamino-Tonik
Diazyme 256

bunların en küçük boylarını internette bulabilirsiniz

(akyol kardeşler internetten aratın size yardımcı olacaklardır.) kargo ile gelir ve başlarsınız. Damlalık da istemeyi unutmayın.

Aşağıdaki açıklamada koyu renkli bilgilere dikkat ediniz.

Not: Genel olarak aşağıda yer alan ibareyi tedavi önerdiğimde bırakıyorum çünkü Veteriner değilim. Sadece başımdan geçen veya edinilmiş tecrübeleri paylaşıyorum.

geçmiş olsun,

Not:
- Hastalıklar için birinci yapılması gereken VETERİNERE gitmektir.
- Burada yer alan bilgiler sadece yorumlardan oluşmaktadır ve sizlerden gelen fotograf ve bilgilere istinaden verilmektedir.
- Antibiyotik önerilerinde unutulmaması gereken şey kafes içerisinde yer alan tüm ek destekleyicileri çıkararak uygulama yapmanız önerilir.
- Antibiyotiklerin bir çoğu mineral bloklar, sübye kemiği gibi, grit gibi mineral içerikleri ile etkileşerek etken özelliklerini kaybedilir.

- Doğru yorum için mutlaka temiz ve görünür resim ya da video yüklemeniz önerilir.
- Yer alan bilgiler sadece tavsiye niteliğinde verilmektedir.
- Bir tedavi uygulanırken başka bir tedaviyi ek olarak uygulamak her iki tedaviyi de geçersiz kılabilir.

Qwert10

Yeni Üyemiz
Adı
Bekir
Soyadı
Adanalı
Faruk bey merhaba, son mesajınızdan itibaren veterinerimden sadece vitamin temin edebildim başka bir şey kullanmamamı tavsiye etti ben de durumun acelesi yok diye kabul ettim.
Yaklaşık 1 ay oldu ve kuşum şuan yürüyemiyor, zıplayarak yürüyor. şişliğin boyu ayaklarının boyunu geçmiş. zaten az uçuyordu tam 1 haftadır hiç uçamaz oldu ve sürekli kendisini kabartıyor. sobalı evde yaşıyorum sürekli sobanın etrafında dönüyor ve bekliyor acaba üşüyor mu diye bugün sobanın yanına aldım kafesini. Ayrıca aklıma gelmişken, uzun süredir kuşum kafesin tabanında yatıyor o ızgara şeklindeki plastiği kaldırıp altına giriyor ve orda uyuyor. Yuvası da var ama nadiren orda uyuyor. Son 1 aydır kafesin kapağı sabah akşam açık, sürekli hareket halinde.
Hocam sorum şu acaba ben mi beslerken bakarken bir yanlış yapıyorum. Sanki gözümün önünde eriyor hayvan

Femirleroğlu

Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Bekir Bey,

Nereden temin edebileceğinizi de yazmaya çalıştım.
Sadece tavsiye niteliğinde olan uygulamayı isterseniz biran önce başlayabilirsiniz.

Tekrar geçmiş olsun.

mhbkus

Yeni Üyemiz
Adı
Rena
Soyadı
Gny
Arkadaşlar merhaba bu ilk açtığım konu. Yaklaşık 2 senedir bu dişi muhabbet kuşunu besliyorum ve geçen sene poposuna yakın yerinde şişlik olmaya başladı. Bana geldiğinde yumurtaları vardı hepsini kırdı attı. Bi daha yumurta çıkarmadı. 4 5 ay kadar komşumuzun erkek kuşu ile beraber yaşadılar gayet iyi bi şekilde ben belki yumurta alabilirim diye düşündüm. Kuşum 7 8 aydır yalnız sayılır. Her gün de ilgileniyoruz hareketsiz bi kuş da değil ama uçarken zorlanıyor yüksekliği tutturamıyor düşüyor. Genelde yürüyor. Veterinere ve kuşçuya götürdüm yağ sür geçer yumurta sıkışmış dediler yumurtaya hiç benzemiyor dokununca yumuşak doku. 1 yıldır zeytinyağı sürüyorum ama daha da büyüdü. Hayvan yürürken poposu yere değiyor. Dışkılamada ve yeme içmede sorun yok sadece görüntü ve uçma becerisi zayıfladı.
Sorun nedir acaba?
3yil gecmis ama neler yaptiniz merak ediyorum ayni durum kusumda varda