Kuşumun sol kanadındaki büyük uçma tüyleri koptu -önemli-

derhce

Yeni Üyemiz
Adı
sercan
Soyadı
erçal
Merhaba arkadaşlar iyi günler hayırlı forumlar öncelikle.
2 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var bize çok alışık konuşan üstümüzden inmeyen dostcanlısı.
10 gün önce ona yetişkin bir dişi aldım ancak aldığım dişi çok ürkekti.yeni geldi eve alışsın düzelir diyerek bekledim ancak odaya birisi bile girse kendini yırtıyordu yeni gelen kuş.
o korkup çırpındıkça bizim erkek kuşta haliyle çırpınıyor oda korkuyordu.
dün akşam istanbul dolaylarında ufak bir depremde olmasıyla ben balkondaydım çırpındıklarını duyduğum gibi koştum depremi hissetikleri için sanırım epey bir çırpınmışlardı ışığı açık bıraktım sakinleştikten sonra odadan çıktım ancak bu sabah bir baktımki erkek kuşun sol kanadındaki uçmayı sağlayan büyük tüylerin 6 7 tanesi kopmuş haliylede uçamıyor, kuşları ayırdım şuan erkek kuş sakin bir odada ve halsiz bir şekilde belliki strese girmiş uyuyor.
Acaba kuşumun kendini toplaması bir an önce eski sağlıgına kavuşması stresle başa çıkabilmesi için tavsiyeleriniz nelerdir ?
Yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim sağlıcakla.

mavigemi

Uzman Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
MUSAYIN
stres kaynaklı olarak uçma tüylerini dökmüş.Alışkın kuşların çoğu yanlarına gelen yeni kuşu kabullenemiyorlar.Şu an için sevdiği şeyleri vererek ve ilgi göstererek onu kurtarabilirsiniz.

derhce

Yeni Üyemiz
Adı
sercan
Soyadı
erçal
uçma tüyleri stres kaynaklı değilde kanadını çarpmadan dolayı diye düşünüyorum çok çırpınıyordu bizimkide son gelen kuş yüzünden şuan sakin bir odada uyku halinde , beslenmesi ve vitamin takviyesi ile ilgili tavsiye edebileceğiniz birşeyler varmı acaba ?
Bu arada cevabınız için teşekkürler

mavigemi

Uzman Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
MUSAYIN
Vitamin + diazyme 256 verebilirsiniz. Diazyme 256 nım stres giderici etkiside vardır.