kusun ceresinde ve gagasinda problem

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Dostlar öncelikle hepinize selamlar. Benim sorunumdisinin erkeği öldükten sonra  gagasinin sivrilmesi. Mineral blog , kalamar hepsi var kafesinde. İkinci sorunum ise ceresi berbat bir hal aldi var mi çözümü ? Herkesin hayran kaldigi bir kuştu şuan gören taniyamiyor. Yardim lütfen

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Gagası uzamış olabilir, gaga taşı yoksa gaga taşı takın, sinirlere zarar vermeden tırnak makasıyla gaganın uç kısmını kesebilirsiniz, cere kısmına gelince dişi kızışınca cere kahverengi bir kabuk bağlar ve zamanla o kabuk dökülür, bazen kabuk dökülmeyip resimdeki gibi olabiliyor, bir zararı yok ama günlük nemlendirici krem sürüp bir hafta sonra kabuk kısmı elinizle alabilirsiniz.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Ahmet KARA.' Alıntı:
Gagası uzamış olabilir, gaga taşı yoksa gaga taşı takın, sinirlere zarar vermeden tırnak makasıyla gaganın uç kısmını kesebilirsiniz, cere kısmına gelince dişi kızışınca cere kahverengi bir kabuk bağlar ve zamanla o kabuk dökülür, bazen kabuk dökülmeyip resimdeki gibi olabiliyor, bir zararı yok ama günlük nemlendirici krem sürüp bir hafta sonra kabuk kısmı elinizle alabilirsiniz.
Gagasını törpülemesi için her şey var ama kullanmayı bıraktı sonuçta bu. Tırnak makası ile de kesmek istemiyorum doğal olarak çözer inşallah..

Cere konusunda evet 6 ay boyunca çiftleştiler yumurtlamadı da kızgınlığı atamadı git gide bu hale geldi ceresi. Vazelin sürüyorum 3 gündür. O kabuk düşer diyorsanız çok iyi. Ben et oluşmuş orada diye düşünmüştüm. Sağolun