Kuşun Kafeste Durmak İstememesi

Muhammet19

Yeni Üyemiz
Adı
Muhammet
Soyadı
Yılmaz
Öncelikle hepinize merhaba,
Önceki kuşumu dikkatsizlik sonucu kaçırmıştım. Yokluğuna alışamadığımız için yeni bir kuş aldım.
Erkek ve daha bebekti. Alındığından itibaren neredeyse 1,5 ay oluyor.

1,5 aydır her gece  kendim elimle yakalayıp kafese koyuyorum. Bunda sorun yok. Karanlıkta göremediklerinden salıncağına geçip uyuyor. Ancak gündüzleri kafese girmiyor. Ancak buda benim için sorun teşkil etmiyor.

Sorunum kuş kafeste asla yem yemiyor, su içmiyor. Dayanamadığım için elimle yediriyorum. Meşgul olduğum için yemliğini bilgisayarımın başına koyuyorum ancak fazla zaman geçmeden yemliği deviriyor. Kuşumu kafeste yem yedirmeye nasıl alıştırabilirim?

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Hayırlı geceler olsun. Muhammed bey kuşunuzu her gün odaya salıyorsanız kafese alışmamıştır. Kafesi bilgisayarıızın yakınına alın. Ya salmayın kafese alışsın. Size yakın olduğu için yalnızlık da çekmez. ya da saldığınızda arada parağınızla kuşu korkutmadan kafese koyabilirsiniz, fakat kafes kapısını kapatmayın. bu sayede kendi girip çıkmayı öğrenir. benim ilk oğlum da böyleydi. Evde beraber gezerdik. Pc kenarında bi yemlik bi suluk mutlaka olurdu. Ben böyle acıktığında kafese girmeye alıştırdım.umarım size de faydası olur.

Muhammet19

Yeni Üyemiz
Adı
Muhammet
Soyadı
Yılmaz
Kafesi yakın bir yere çekip 30 dakika kafeste tuttum. Ancak sürekli bir çıkış yolu aradı. Kendine zarar veriyor...