LÜTFEN Yardım Kuşum çok garip bir ses çıkartıyor

Ezgi Maviş

Takipçi Üyemiz
Adı
Ezgi
Soyadı
Gngr
Muhabbet kuşum çok garip ses çıkarıyor. Önceden konuşuyordu çok güzel kelimeler söylüyordu. Bir geceliğine bir yere gittim. Tabi başka bir muhabbet kuşu daha besliyordum ama kafesleri ayrıydı. Geldiğimde kuşumun viykk viykk gibi inler gibi bir ses çıkarttığını farkettim. Şarkı açınca konuşuyordu ama artık o sesi çıkartıyor. (Bu arada kuşum tüyde) Neden böyle bir ses çıkarıyor, ne yapmalıyım ?

erginn

Yeni Üyemiz
Adı
ergin
Soyadı
sezen
kuşunuz üst solunum rahsızlıklarından birisine yakalanma ihtimali yüksek eyer nefes alış verişlerinde bir ses çıkarıyor ve kuyruk bolgesi asagıya yukarıya kalkıyor ise bulundugu ortamdaki hava ısısının ani yükselmesi ve düşmesi sonucu nezle ve gıribal enfeksiyon kapmış olasılıgı yüksek hayvanı sıcak bir ortama alın oda sıcaklıgının ani degişiklilik göstermemesine dikkat edip c vitamini takviyesi veya piyasalarda bulabiceginiz soguk algınlıgı ilaçlarla tedavi edebilirsiniz (ilaçlar süs kuşları ve hayvanlar olanlar için)

Ezgi Maviş

Takipçi Üyemiz
Adı
Ezgi
Soyadı
Gngr
Ergin SEZEN' Alıntı:
kuşunuz üst solunum rahsızlıklarından birisine yakalanma ihtimali yüksek eyer nefes alış verişlerinde bir ses çıkarıyor ve kuyruk bolgesi asagıya yukarıya kalkıyor ise bulundugu ortamdaki hava ısısının ani yükselmesi ve düşmesi sonucu nezle ve gıribal enfeksiyon kapmış olasılıgı yüksek hayvanı sıcak bir ortama alın oda sıcaklıgının ani degişiklilik göstermemesine dikkat edip c vitamini takviyesi veya piyasalarda bulabiceginiz soguk algınlıgı ilaçlarla tedavi edebilirsiniz (ilaçlar süs kuşları ve hayvanlar olanlar için)
Evet aşağı-yukarı kalkıyor. Havalar bir ısınıyor bir soğuyor. Ani ısı değişimleri oluyor. Şu anda tüyleri kabartmış uyuyor. Bir ilaç ismi söyleyin bende alayım, iyileştireyim. Kaloriferler de yanmıyor zaten. Elektrikli ufo yakıyorum akşamları. Kesin teşhis koyalım ona göre davranalım. Bir de ölümle sonuçlanır mı bu ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Üst solunum yolu tedavisi için Hipradoxi S adlı ilacı 4 gün suluğuna 6-8 damla uygulayın. 3 gün kuru maya 3 gün de vitamin takviyesi yapın. Hergün hepsi tazelenmeli.

Ezgi Maviş

Takipçi Üyemiz
Adı
Ezgi
Soyadı
Gngr
Üst Solunum Yolu hastası o zaman. Soğuk algınlığı değil. Dediğiniz ilaç eczanede bulunur mu yoksa veterinerde mı almalıyım ? Bizim bildiğimiz hamura kattığımız maya mı ? Suyuna mı karıştıracağım ? B vitamin takviyesi yapsam olur mu ? Biraz fazla soru sordum galiba özür dilerim.

swackhammar

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Pirinççi
ezgi hanım merhaba öncelikle kuşlar üşümezler serin güneş görmeyen bi odaya alın ve size önericegim ilaç alın  NEOTERMACİY ANTİBİOTİK  suyuna karıştırcaksınız yanlız koyucagınız odada ceryan olmasın sessiz sakin hayvan tüye girme sebebi oda sıcaklıgı guneş ceryan olması bunlar zararlı etkılerı o sebeple dedigimi mutlaka yapın yem olarakta uzun süpürge yemi verin diger yemler isal yapar kesiniıkle vermeyin sadece o yeme alıştırın görüceksiniz hayvanınızda düzelme olunca..iyi gunler

swackhammar

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Pirinççi
alıcagınız o antıbıotık heryerde bulunmaz iyi araştırın toptan yem hayvan ilaçları satan yerlerde bulurusunuz yada veterinerlerde kullanma seklını ben size anlatırımm

Ezgi Maviş

Takipçi Üyemiz
Adı
Ezgi
Soyadı
Gngr
Antibiyotik kullanacaksak durumu bayağı ilerlemiş. İnternette felan yok uzun süpürge yemi. Nerede bulabilirim ? Bir de ölme ihtimali var mı ?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ezgi GÜNGÖR' Alıntı:
Üst Solunum Yolu hastası o zaman. Soğuk algınlığı değil. Dediğiniz ilaç eczanede bulunur mu yoksa veterinerde mı almalıyım ? Bizim bildiğimiz hamura kattığımız maya mı ? Suyuna mı karıştıracağım ? B vitamin takviyesi yapsam olur mu ? Biraz fazla soru sordum galiba özür dilerim.
İlaç bazı kuş malzemeleri satan yerlede, petshoplarda da olabiliyor. Veterinere sorarsanız size daha farklı ilaçlar da önere bilir.
Kuru Maya evet suyuna karıştırılacak. 2 pirinç tanesi kadar.

Ezgi Maviş

Takipçi Üyemiz
Adı
Ezgi
Soyadı
Gngr
Dediğiniz ilacı araştırdım biraz. Neredeyse her solunum yolu hastalığında kullanılıyor ve sonuç alınıyor. Bulabilirsem alacağım. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler Ayhan Bey.