Lütfen yardım...

gangster92

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Dalbudak
Arkadaşlar yaklaşık 5 gün önce erkek yavru bir muhabbet kuşu aldım. İlk geldiğinde biraz ishal vardı. ilaç aldım ve 2 günde dışkısı normal hale geldi. ilk 4 gün sevmemize müsade ediyor ve kaçmıyordu. Tüylerini kabartıp çok rahat bir şekilde duruyordu.  Hareketleri felan çok normaldi gayet hareketli ve yemini de gayet iyi yiyordu. Yani hasta değildi. Daha sonra dün akşam hiçbir şey yokken birden ürkekleşmeye başladı. Başlarda bizi görünce bize gelmek için tellere atlardı. Ve tellerde baya sevmemize müsade ederdi. Şimdi ise bizi görünce uzaklaşıyor ve biz orada olsakta olmasak da kanatlarını yarı açık bir şekilde ve tüylerinin tamamını indirmiş gergin bir şekilde bekliyor. Arada da ciyaklama gibi garip sesler çıkarıyor. kanatlarını böyle açma sebebi nedir? Sıcaklar yüzünden mi oluyor yoksa korktuğu için gövde gösterisi mi yapıyor? Birde geldiğinden beri çok kaşınıyor.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
kanatını acma sebebi sıcaklıktan olabılır ama o kus bişeyden baya ürkmüş kardeş

gangster92

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Dalbudak
Umut ERGÜN' Alıntı:
kanatını acma sebebi sıcaklıktan olabılır ama o kus bişeyden baya ürkmüş kardeş
peki eski haline dönme şansı var mı? yani tekrar güvenmesi için ne yapabilirim?

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Sıcaktan olabilir... suyunu yemini ihmal etme özellikle suyu sık sık değiştir. Kuşlar zaten sıcakta pek kabarmazlar hasta olduklarında bunu yaparlar... amacın evcilleştirmekse eğer önce etrafına biraz alışşsın sonra kademe kademe onunla arkadaş olursun... Örneğin eline yem al ve kafesteyken ona uzat eline hemen çıkmayabilir... yakalamaya çalışma zamanla eline çıkar sana güvenir... Sana güvenirse zaten üstünden inmez... Onu avucunla yakalamaya çalışma korkutursun bırak zamanla o sana gelecektir bol bol elinden yem yedir... Kolay gelsin

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Ferhat HAN' Alıntı:
Sıcaktan olabilir... suyunu yemini ihmal etme özellikle suyu sık sık değiştir. Kuşlar zaten sıcakta pek kabarmazlar hasta olduklarında bunu yaparlar... amacın evcilleştirmekse eğer önce etrafına biraz alışşsın sonra kademe kademe onunla arkadaş olursun... Örneğin eline yem al ve kafesteyken ona uzat eline hemen çıkmayabilir... yakalamaya çalışma zamanla eline çıkar sana güvenir... Sana güvenirse zaten üstünden inmez... Onu avucunla yakalamaya çalışma korkutursun bırak zamanla o sana gelecektir bol bol elinden yem yedir... Kolay gelsin +1 artı kusu kasınıyor demıssın bıt veye baska paraıtler olabılır kusunu ilaçla ve sık sık banyo suyunu koy bonyo yapsın

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
ferhat kardeş o kanadını yapmasını sebebi hastalıktan değil benım kuslarımın 2 çiftin dısınde rastladım hasta olan kus yumurtlamaz ama benımkısı yumurtladı ya sıcaktan yada tüydeyse yapar