Maalesef dişi kuşum öldü, erkeğe yeni eş konusunda önerileriniz...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara

Yukarıdaki resimde gri spangle rengindeki dişi kuşum maalesef gecen gün öldü, daha önce geçirdiği kuluçka sonunda aşırı yağlanan ve ters kursak hastalığı olduğunu düşündüğüm kuş uğraşlarım sonunda baya form tutmuştu ama bir gece ansızın öldü, hiç bir hastalığı da yoktu, 2 yaşındaki erkek yalnız kaldı. Ben de iki hafta önce aldığım cinsiyetleri belli olmayan yavru olduğunu düşündüğüm iki tane kuşları sırasıyla erkeğin yanına attım, birinci kuşa hiç tepki vermedi yani ilk attığım kuş erkek. İkinci attığım kuşu hemen öpmeye başladı, daha küçük olduğunu düşündüğüm kuş hemen kuyruğunu kaldırdı ama çiftleşme olmadı, ben dişi küçük olduğu için kuşları ayırdım ama kuşlar birbirini beğendi, ben bunları eş yapsam mı, dişi küçük, çiftleşme olsa, dişi yumurtlasa bile dişiyi kuluçkaya yatırmasam nasıl olur, siz neler önerirsiniz? Yukarıdaki resimde sarı renkli erkeğe attığım dişi renk olarak ölen dişiye benziyor...Aşağıdaki resimde soldaki erkek, sağdaki dişi, kuşların alın çizgileri var ve irisleri yok, galiba en fazla 4 aylıklar...