Mamalar hakkında

Harun ÇOBAN

Üyemiz
Adı
Harun
Soyadı
Çoban
Benim bir çift kuşum var, ayrı ayrı olarak iki üç kere denememe rağmen ne yemin içinden nijer yediler ne de hazırladığım yumurta mamasını yediler. Onları bunlara nasıl alıştırabilirim, bilen üstadlar yardımcı olabilir mi? En az 8 saat bekledim yesinler diye, en sonunda mecbur kendi hazır darılarını verdim, daha da beklemeli miydim yoksa yemiyolarsa yapacak bişey yok mudur?

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
Bende aynısını yaptığım halde yemediler hatta ballı krakere bile dokunmuyorlar.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
1 ballı kraker o kadar yaralı bişi değil eger kendiniz yaptıysanız çok iyi ama hazır ballı krker faydalı değil kuşlara fazla mama vermek nijer vermek çok tehlikeli yaglanıp üryemiyorlar basıma geldi yem kabını içine sadece 1 çay kaşıgı atın bn öyle yapıyordum oda her gün yapmıyacaksınız yani haftada 2 defa falan ama bn nijer artık kullanmıyorum kuşları kendi doğallıgına bıraktım mamayı kullanıyorum ama nijersiz..

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
mamanın üstüne yem serpin ve kafese bırakın, muhabbet kuşları meraklı hayvanlardır elbet birgün gidip mamayı denerler.

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
nijeri tavsiye etmem hayvanı zamansız tüye sokuyor.
mama işine gelince kaynamış yumurtayı çatalla ez içine havuç rendele en ince şekilde öyle bir dene yerlerse içine bebe biküvisi arımaya pirinç unu vanilya falanda koyabilirsin ya da cede mama al suyla yada havuçla nemlendir ver yerler

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Ünsal UCAK' Alıntı:
nijeri tavsiye etmem hayvanı zamansız tüye sokuyor.
mama işine gelince kaynamış yumurtayı çatalla ez içine havuç rendele en ince şekilde öyle bir dene yerlerse içine bebe biküvisi arımaya pirinç unu vanilya falanda koyabilirsin ya da cede mama al suyla yada havuçla nemlendir ver yerler
katılıyorum cede yada diğer markalı mamalardan önce arkadaşın dediğini uygulayın akşamdan yemlikleri alın sabah  erken mama verin üzerine yem yada dal darı serpin  zmanala mamaya alışınca markalı mamlarıda yavaş yavaş içine ekleyerek verin  kolay gelsin kardeeş nijer tohumuna bulaşma derim

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Nijer tohumu kızıştırmak için verilir
hepten kuruttunuz Nijer tohumunu:)
zamanla alışır kuşlar mamaya, haftada 2 gün azar azar koyun kafeslerine zamanla alışırlar.

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
1 ballı kraker o kadar yaralı bişi değil eger kendiniz yaptıysanız çok iyi ama hazır ballı krker faydalı değil kuşlara fazla mama vermek nijer vermek çok tehlikeli yaglanıp üryemiyorlar basıma geldi yem kabını içine sadece 1 çay kaşıgı atın bn öyle yapıyordum oda her gün yapmıyacaksınız yani haftada 2 defa falan ama bn nijer artık kullanmıyorum kuşları kendi doğallıgına bıraktım mamayı kullanıyorum ama nijersiz..
Artık elimizden geldiğince siz deneyimli arkadaşların tavsiyesine uyacaz.