mantardan dolayı kısırlık

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
bir abimin benim vaktim yok al sen iyileştir diyerek bir tane hafif mantarlı 1,5 aylık bir erkek yavru ile bir  sağlıklı yavru dişi hediye etti ve sitedende aldığım bilgiler ile çok şükür erkekteki mantarını iyileştirdim şu anda çok sağlıklı fakat mantardan dolayı kuşlar hormonal bozukluk yaşar verimli olmaz diye bir şey duydum doğrumudur kuşun mantar ayaklarında yoktu sadece gagasının etrafında hafifce ve birazda gözünün etrafında vardı ve iyileşti şimdi maaşallahı var ben bukuştan verim alabilirmiyim yoksa kısırlaşmış olurmu aranızda mantar tedavisinden sonra erkekten yavru alan varmı...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Hasta yahut rahatsızlık yaşayan kuşlar, üremez..
    Mantar tedavisinin (Harici/dış tedavi) kuşlarda kalıcı bir engel oluşturacağını sanmıyorum. Zira söz konusu erkek kuşunuzun üreme dönemine kısa olmayan bir zaman var..

İleriki zamanlarda ilaç kullanmamaya çalışınız..
    Bu konuda Selahattin abimiz şunu der "Önemli olan kuşları hastalandırmamak"..

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
hakan kim bilmiyorum ama ben cevap veriyim onun yerine tuna bey :)
siz insanla kuşu bir tutarsanız zaten iş baştan biter ve ağır mantar hastalığı geçiren bazı kuşlarda hormonal bozulmalar olabiliyor,çünki iç organlarını etkileyebiliyor , vere rengi grileşebiliyor bunlar olan şeyler , hafif bir rahatsızlıktan dolayı 1,5 aylık bir kuşta da bu rahatsızlık olabilirmi diye düşündüm sadece

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
kusura bakma canım arkadaşım ömer karışıklık için özür dilerim affet :)

26 senedir kuş besliyorum ve mantardan dolayı üremeye elveda diyen kuş görmedim duymadım.peki neden pek çok kuş hastalığında insanlarda kullanılan ilaçlar kullanılıyor sizce.eğer özellikle hazırlanmış bir ilaç yoksa ki kafes kuşları için çok fazla ilaç yoktur daha çok ticari getirisi daha fazla olan kümes hayvanları,büyük, küçükbaş hayvanlar ve atlar için ilaçlar geliştirilip satılır.ilaç bulma lüksü olmayan kuş yetiştiricileri insanlar için kullanılan ilaçları uygular ve sonuç almaya çalışır.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
tuna.sec' Alıntı:
kusura bakma canım arkadaşım ömer karışıklık için özür dilerim affet :)

26 senedir kuş besliyorum ve mantardan dolayı üremeye elveda diyen kuş görmedim duymadım.peki neden pek çok kuş hastalığında insanlarda kullanılan ilaçlar kullanılıyor sizce.eğer özellikle hazırlanmış bir ilaç yoksa ki kafes kuşları için çok fazla ilaç yoktur daha çok ticari getirisi daha fazla olan kümes hayvanları,büyük, küçükbaş hayvanlar ve atlar için ilaçlar geliştirilip satılır.ilaç bulma lüksü olmayan kuş yetiştiricileri insanlar için kullanılan ilaçları uygular ve sonuç almaya çalışır.
diğer konuyu buraya taşıyorsunuz iyi siz haklısınız ne diyeyim

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Hasta yahut rahatsızlık yaşayan kuşlar, üremez..
    Mantar tedavisinin (Harici/dış tedavi) kuşlarda kalıcı bir engel oluşturacağını sanmıyorum. Zira söz konusu erkek kuşunuzun üreme dönemine kısa olmayan bir zaman var..

İleriki zamanlarda ilaç kullanmamaya çalışınız..
    Bu konuda Selahattin abimiz şunu der "Önemli olan kuşları hastalandırmamak"..