Merhabalar Nijer hakkında bilgi almak istiyorum

Diyarbekirli

Yeni Üyemiz
Adı
Eyyüp
Soyadı
Can
Merhabalar Hayırlı Cumalar ve Hayırlı Kandiller Herkesin kandili Mübarek Olsun
Benim dişi kuş kızısmamıstı ve bende akıllı yemliğe küçük yemliği tam doldurmayacak şekilde nijer doldurup akıllı yemliğe ekledim 1 hafta 10 gün falan oldu şimdi dişi ve erkekte tüy döküyolar ama hiç durmuyorlarda yerlerinde kafesin altında bi oyana bi bu yana kovalıyor erkek dişiyi acaba bu tüy dökmesinin sebebi nijerin çok olduğu mu ?
Mesela küçük yemlikle 5 ölçek yem akıllı yemliği doldurdu bi küçük yemlikle tam doldurmadan nijerle karıstırdım yemi o şekilde fazla mı fazlaysa yemi dökeyim mi ?

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
aşırı derece fazla vermişsiniz ve tüye girmişler...normal yemlerinin içine az miktar karıştırmanız yeterliydi.

Diyarbekirli

Yeni Üyemiz
Adı
Eyyüp
Soyadı
Can
Coşkun TIKIZ' Alıntı:
aşırı derece fazla vermişsiniz ve tüye girmişler...normal yemlerinin içine az miktar karıştırmanız yeterliydi.
ne yapmam gerekiyor peki kuşlara zarar gelir mi ? vitamin olarak suluklarına hergün 5 6 damla atıyorum mamalarını veriyorum

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Eyüp bey benim şahsi fikrim yaz aylarında nijer kullanmayın. Havalar ısındıkça kuşlar kızışır zaten. Aydınlık bir yer ve güzel bakım yeterli bence. Bende bir hevesle nijer kullandım. Hiç faydasını görmedim. Aksine nijer verdikten bir süre sonra dişi kuşumun burnu kanamaya başlıyordu. Hiç aklıma gelmedi nijer yüzünden olduğu. Hep başka sebep aradım. Meğer o masum görünen nijerdenmiş. bir küçük tane bile burnunun kanamasına yol açıyor. yani yağlanma ve tüye  sokma  da bilinen kötü etkileri. Kullanmayın bence.

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Nijer yerine rezene tohumu, mamaya az tarçın,haşhaş tohumu gibi afrodizyak etkisi olan diğer ürünleri kullanın bence. Tarçını mamada kullandım ve mama yemeyen kuşlar yemeye başladı. Yuvaya bakmayan dişim şimdi yuvayla ilgileniyor ayrıca bunları birçok üretici abinin mama tarifinde var. Nijer yerine bunları deneyin bence.

EnderBAYRAKTAR

Üyemiz
Adı
Ender
Soyadı
BAYRAKTAR
Nijeri bende tavsiye etmiyorum mama kullanıyosunuz zaten eş için yavru için biraz daha sabırlı olmanız gerekiyor.. Hergün de vitamin vermeyin suluktan mamalarında yeterince vitamin bulunuyor herşeyin fazlası zarar..