Minyatür Kategorisinde Yarışmak Hakkında

mraraci

Üyemiz
Adı
Muhammet Ahmet
Soyadı
ARACI
Merhaba değerli ustalarımız, uzunca bir süredir evimde kendime oluşturduğum küçük bir hobihane de 10-20 takım arası kuşla hobiye devam ediyorum. Her geçen gün profesyonelleşme azmi ile hastalık ve tedaviler, besi ve diyet, hijyen gibi birçok konuda iyi seviyelere geldiğim kanaatindeyim. Elbette daha yiyecek kırk fırın ekmeğimiz var, ancak çıraklıktan kalfalığa en azından terfi ettik diye düşünüyorum. Bu durumun sonucu olarak hobihanemde ki kuşları tek türe indirmeyi, dernek üyesi olmayı ve her kuşbaz gibi bende yarışmayı istiyorum. Minyatür kategorisinde çalışmayı düşünüyorum, ancak bu işin eylem planını bir türlü hazırlayamadım. Öncelikli olarak kanaryalarda bulunan COM stnadartları gibi bir belgeye ulaşamadım. Yarışma standartlarını açıkça dile getiren yazılı belgelere ulaşamadım. Ayrıca forumu, interneti ve facebook u altüst etmeme rağmen minyatür kategorisi için çalışma yapan kimseye ulaşamadım. Bu kafamdaki soru işaretlerini gidermeme yardımcı olabilecek kıymetli abilerimizden yardım istiyorum.

Adı
Ertuğrul
Soyadı
Görüşük
Merhaba, Sayın Aracı,
2009 Yılında COM VE WBO birlikte çalışma kararı aldıktan sonra yaptıkları açıklamada standartlarının aynı olduğunu açıklamışlardı. Buna göre yarışmalar iki ana başlıkta yapılıyor. Biri ırk (Show-jumbo), diğeri renk (sizin minyatür dediğiniz). Renk standartları her iki tür içinde aynı, fiziki standartlar da ise doğal olarak bazı farklılıklar mevcut. COM sitesinde bu standartlar henüz yayınlanmadı ama WBO sitesinde bulabilirsiniz. Avrupa'daki federasyonların bazılarında ise özellikle boy konusunda farklılar bulunur. Bununla beraber Dünya şampiyonalarında COM standartları geçerlidir. Bizim federasyonumuz COM standartlarını benimsediği için ülkemizdeki yarışmalarda da aynısı uygulanır. Uzun zamandır muhabbet kuşu standartları konusunu takip etmediğim için son gelişmelerden haberim bulunmuyor bildiklerim bu doğrultuda, size başarılar dilerim, kolay gelsin.

Renk muhabbet kuşları fiziki standartları
http://www.world-budgerigar.org/colourbudgerigars.htm

Irk muhabbet kuşları fiziki standartları
http://www.world-budgerigar.org/standardofperfection.htm

Ortak renk standartları
http://www.world-budgerigar.org/colourstds.htm

mraraci

Üyemiz
Adı
Muhammet Ahmet
Soyadı
ARACI
Ertuğrul GÖRÜŞÜK' Alıntı:
Merhaba, Sayın Aracı,
2009 Yılında COM VE WBO birlikte çalışma kararı aldıktan sonra yaptıkları açıklamada standartlarının aynı olduğunu açıklamışlardı. Buna göre yarışmalar iki ana başlıkta yapılıyor. Biri ırk (Show-jumbo), diğeri renk (sizin minyatür dediğiniz). Renk standartları her iki tür içinde aynı, fiziki standartlar da ise doğal olarak bazı farklılıklar mevcut. COM sitesinde bu standartlar henüz yayınlanmadı ama WBO sitesinde bulabilirsiniz. Avrupa'daki federasyonların bazılarında ise özellikle boy konusunda farklılar bulunur. Bununla beraber Dünya şampiyonalarında COM standartları geçerlidir. Bizim federasyonumuz COM standartlarını benimsediği için ülkemizdeki yarışmalarda da aynısı uygulanır. Uzun zamandır muhabbet kuşu standartları konusunu takip etmediğim için son gelişmelerden haberim bulunmuyor bildiklerim bu doğrultuda, size başarılar dilerim, kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim. İnşallah başka yardımcı olabilecek ustalarımızda çıkar. Paylaştığınız dokümanlar çok faydalı olacak, ilginiz için sağolun.