Muhabbet Kuşlarını Çitleştirmeye Yönelten Kuş Mama Tarifesi Hangisidir

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Sitede Bir Çok Çeşit Mama Tarifi Var Kafam Karıştığı İçin Soruyorum En İyisi Hangisini Tercih Ederseniz.

Kuşlarıma Vitamin Vererek Onları Çitfleştirmeye Yönelik Vitaminler Vermek İstiyorum Bu Yüzden Bugün Marketten  Bebe Biskivüsü Aldım. Onlara Bir Karışım Hazırlamayı Düşünüyorum Ama Ne Hazırlaycağımı Hangi Mamanın Daha Yararlı Geleceğini Bilemedim Yardımcı Olursanız

Bunlar Kuşlarım;
CANLARIM

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Kardeşim benim kuşlarıma verdiğim mama şu şekilde

Yumurta Beyazı , Sarısı , Kabugu
İrmik
Havuç
Brokoli
Keçi Boynuzu tozu
Marul

Yumurtanın çeyreğini koyuyorum , 1 tatlı kaşıgı irmik , 1 çay kaşıgı keçiboynuzu tozu , az biraz havuç , brokoli ve marul . Bunları karıştırıp veriyorum. Yemlerinde de çok az nijer oluyor . Bu şekilde kuşların kızışmasına yardımcı olabilirsin.

Anarchosa

Takipçi Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Butay
Ben Mama Tarif Olarak Şunu Yapıyordum artık dediğini yapayım daha yararlıdır gibime geldi benimde :)

bisküvi
havuç
yumurta sarısı

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
Çiftleştirme olayı şöyle anlatam ustam : hayvan yeteri kadar besin yavrusunu besleyecek büyütecek kadar ortam ve protein ve diğer ihtiyaçları vücudun sentezleyemediği aminoasitler felan bunları kendinde hisseder yaşı gelmiş ortami hicyenik eşinide seçmiş ise bukuşun yumurtlamaması için bir sebeb yok mamaya gelince yumurtlatmak için değilde ihtiyacını karşılamak için mama ve beslenme kürü hazırlarsan hayvan zaten doğası gereği yumurtlar. benim mama tarfim ise şöle:
* Sitede tarifi olan kek(keki yulaf unu ve beyaz unu ile yap)
*irmik
*mısır unu
*soya unu ,
*Ruşeym
*ballı nişasta
* bebe büskuvisi,
*tarçın
*kekik
*yumurta kabuğu(kekin yumurtası çok olsun onun kabukalrını fırında pişir)
*kalamar kemiği tozu
*okaliptus yaprağı öğütüyorsun
not kış geliyor diye keki pekmezle yaptım. bunları birbiriyle karıştırıyorum dolaba koyuyorum yavrululara hergün yumurta veya havuç(1gün yumurta 1gün havuç) u rendeleyip her kafes için 1 tatlı kaşığı katıp veriyorum. diğer kuşlara haftada 1 gün veriyorum ben verimli buluyorum ne çok kızgınlaştırıyor ki bence zararlı yumurtadaki kuşu yumurtaya yatırmaz ...

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
hangi mama olursa olsun içine havuç koyuyorsanız kuşu kızıştırır ama en etkili yöntem breedmax mama katkısını alıp kullanmaktır.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
hangi mama olursa olsun içine havuç koyuyorsanız kuşu kızıştırır ama en etkili yöntem breedmax mama katkısını alıp kullanmaktır.
sonuna kadar katılıyorum..