muhabbet kuşu bakımı konusunda yardım.

Robin23

Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Güven
Merhaba değerli üyeler. Muhabbet kuşum hakkında kafama takılan bazı soruları sizin değerli bilgilerinizle cevaplamak istiyorum. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Kuşumu bir aylıkken falan aldım o günden beri beraberiz yemini suyunu mamasını hiç eksik etmedim. Mamasini hazir mama yulaf ceviz badem havuc yumurta ici ve birazda kabuguyla beraber yapiyorum. 5 kelime de konusmayi ogrettim masallah. Simdu size sormak istediklerim kusum 2 aydir falan tuye girdi kafasindaki cizgiler acildi bembeyaz oldu ama hala tüpler var kuyruk tüyleri de düstü simdi yenisi cikiyor ve kafesim altinda hala ara ara buyuk tuyler goruyorum bu buyuk tuy dusmesi ve tuy doneminin bu kadar uzun surmesi normal mi?
Birde kusum ara ara böyle tıksırıyor hapşurur gibi yani tam olarak bu kus hasta diyemiyorum cunku yemesi icmesi hareketleri konusmasi herseyi normal ama bazen yüzüme yakin tıksırınca yüzüme sıvı geliyor
Bu normal bisey mi  birde zaten kış geldigi icin kusu uyurken de ayni odada tutuyorum en azindan ufo isitiyor odayi acaba üşütmüş müdür
Kuşuma iki üç günde bir mama yapiyorum dedigim gibi hazir mama yulaf ezmesi havuc yumurta kus kumu badem ve ceviz kullaniyorum yem olarakta versele laga ve mybestpet shoptan aldigim tam karisik yemi karistirarak kullaniyorum onum disinda meyve ve sebze olarak günlük hayatta ne yesem ona da muhakkak veriyorum bugun biraz haslanmis tavukta yedirdim sizce beslenmesinde eksik fazla baska ne yapabilirim cünkü kuşum en güzel şekilde beslensin güzel görünümlü bakimli ve saglikli bir kuş olsun istiyorum.
Resimlerini de paylasayim kuşun genel durumunu ırkını ve yaşını falan söyleyebilirseniz çok memnum olurum. Bakim beslenme ve egitim konusunda tüm önerilerinize açığım. Vereceginiz tüm cevaplar icin ayri ayri tesekkur ederim.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Meraba Sinana bey güzel bi spangle erkeğiniz var maşallah.Öncelikle tüy dönemi fazla uzamaz ancak bu dönemde kuş mineral, kalsiyum kaybeder yeni tüyleri oluşturmak için ve düzgün beslenme bakım şarttır. Bu dönem her tür nazlı olur.Yaptığınız mamadaki malzemelerin ayarını iyi tutturmalısınız aslında ceviz, badem,fındık gibi yağlı gıdaların abartılmaması gerekir sindirimi çökertebiliyor.En basit ve besleyici  mama haşlanmış yumurta az cicibebe bisküvi ekmek kırıntısı irmik havuç tan oluşan mütevazi mamadır,kuru olmalı dökülmelidir ve kuşun kondisyon kazanmasını sağlar. Tabi buna mısırunu, keçiboynuzutozu, pancar, semizotu,kırmızı biber vs ekleyerekte zenginleştirilebilir ama en basit hali budur.Bunu ayarlıyamıyosanız kaliteli hazır mamalara yönelebilirsiniz içinde herşey ayarlıdır, kuşu gene formda ve besili tutar.Kuşunuz hastalık belirtilerini davranışlarından gösterir.Dışkı normal değildir kabarır,uyuklar,zayıflar bariz çöker.Ufo kullanıyorum demişsiniz kuşların en hassas oldukları nokta ısı oynamalarıdır yani bir soğuk bir sıcak anında çarpar.Ufonun devamlı yüksek ısı vermesi yine tüyden çıkamamasınında bir nedeni olabilir.Kısaca kuşlar sabit ısı sever en düşük 17 18 derce en yüksekte 23 derece üstü ve altından rahatsız olurlar.Üşüttüyse önlem için suyuna iki pirinç kadar terrramaycin neo vit penisilin tozdan koyun, antibakteriyel vitamindir ancak içinden vitamini çıkarmışlar sanırım. Hayvan ilacı satan eczanelerde bazı kırsal vetler içine vitaminde katılmış olanını poşetlerde satıyor 3 güne toplatır.Yeşilliğin abartılması yine isalin nedenlerindendir meyve ve sebze düzenli olarak haftada 2 defa verin, fazla sulu gıda isali tetikliyor.Onda da havuç, semizotu,elma yeterlidir.Suyuna birkaç damla limon damlatmanız rutin su değişiminde iç mikrobu kırar.Tavuk eti ,tatlı,sofradan beslenme kesinlikle engelleyin hem sağlığına zararlıdır hemde bişey yerken rahat vermez.Eğitmde nekar ilgi okadar ilerlersiniz.Parmağınızdaonunla konuşacaksınız eğitime yatkın kuş sizi ilgiyle dinler hatta ağzınızın içine girmeye çalışır . Konuşmaya başladıysa kelimeleri zincirleme tekrar edin daha iyi konuşur örneğin cicikuş,babacım aşkım soner bi vs yeteneğine göre 200 kelime kapasitesine erişen kuşlar olmuş ama genel olarak 15 20 den fazla görmedim.Umarım yardımcı olmuşumdur güle güle besleyin.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Onur Hocam ancak bu kadar anlatılır,teşekkürler bizede faydası olacak bilgiler için...