muhabbet kuşu dışkı rengi.Acil !

serpil

Yeni Üyemiz
Adı
serpil
Soyadı
aygün
merhabalar bir konu hakkında bilginizi almak istıorm.kuşumu gecen hafta banyo yaptırmstm.içerinin ısısı iyiydi fakat çabuk kurumadı ve çok kızdı davranısları değişti birden.ertesi gün neşesiz ve sürekli tünedigni tüylerini kabarttıgını gördm.hasta olmasın diye kuşcuya gittm danısmak için.vitamin ve astım ilacı oldugunu söylediler.hastalk tam baslamadıgı için vitamini tavsiye ettiler.kuşum 9 yasında ve daha önce ilaç vitamin vs ürün kullanmadm.ilacın adı deep multisol üzernde yarım suluga 20 damla yazıor. 20 cc suya 15 damla yazıor.ilk gün 20 ertesi günlerde 15 er damla damlattm ve dıskısını sürekli kontrol ettm 4-5 gün bir anormallk yoktu.fakat dün farkkettm bütün dışkısı kreç gibiydi yeşil kısmı kaybolmustu.veteriner aradm fakat hemen götüremedm.bi ara 7-8 tane dıskısı normaldi fakat sonra yine beyaza döndü. geçici bir seymidir merak
edıorm bilgi verirseniz sevinrim.şimdiden tşk ederm

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Lütfen MuhabbetKuşu hastalıklarında ihtisas yapmamış Veterinerlerin önereceği ilaçları kullanmayınız.
    Kuşunuz tüy değişimindeyse bu davranışları normaldir. Tüy değişiminde olup-olmadığını başındaki genç tüy kapsüllerinden anlayabilirsiniz.. Sıklıkla ve uzun süreli gözlemler yapmanızı öneririm. Uçuyor, oyuncakları ile oynuyor, sıklıkla yem yiyorsa (Ayrıca bu dönemde kusması normaldir) Endişelenmeniz için erkendir.
    Umarım Amcamız tez zamanda önceki sağlığına kavuşur.. 

serpil

Yeni Üyemiz
Adı
serpil
Soyadı
aygün
yem yemesinde su içmesinde uçmasında bir problem yok.tüy değişimi de oluyor başında yeni tüyler çıkıyor.yaşından mı bilmıorm son zamanlarda çok fazla konusmuor,ötmüyor.sürekli takip ediyorum.bu sabah dışkının rengi biraz daha normale dönüyor gibi umarm en kısa zamanda eski neşesine kavuşur.yorumunuz biraz olsun içimi rahatlattı çok tşk ederim.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
          Bu stresli süreci bazı kuşlar bir hafta içerisinde atlatabilirlerken bazıları için yaş, hastalık, parazitler, bakımlarındaki farklılıklar Ve bunun gibi sebeplerden dolayı 10 haftadan fazla bir zaman gerekebilir. 
        Böyle bir dönemde kuşumuzda değişik huy ve davranışlar görülebiliriz hırçınlaşabilir, durgunlaşabilir, olağandışı davranabilir ve sürekli bağırabilir daha fazla yiyecek ve daha fazla uyumak/dinlenmek isteyecektir;  Lakin bu değişim, hareket etmek ve ötmekten daha fazla enerji gerektirecektir..

Dün akşam endişeli bir arkadaşımın evcil Muhabbetkuşunu görmeye gitmiştim. Mevsimden dir; Belirtileri sizin kuşunuzun belirtileriyle hemen hemen aynıydı..
        Sitemiz arşivlerinde Tüy değişimi hakkında bir çok konu/ileti bulabilirsiniz.
        Tüy değişimlerini, atlatmaları gereken bir hastalık olarak görmeliyiz; Lakin bu kritik/hassas dönemde omuzlarına başka yükler bindirmemeliyiz; MuhabbetKuşunuzun yaşı da hayli ilerlemiş. Sizi tebrik etmemiz gerekir..

serpil

Yeni Üyemiz
Adı
serpil
Soyadı
aygün
umarım dediginz gibi sadece tüy değişimindendir.ve inş bu durum geçicidr. ben atlatması için elimden geleni yapacagım.bu gün de beklıyorum ve gözlemliyorum dışkının rengi değişiklik gösterıo çok çok açık bir yeşil gibi bir renk suanda .değişmesine de anlam veremıorm,korkuyorum da ona bişey olcak diye.yarın da aynı olursa veterinere götürcem. davranıslarından ziyade dışkı rengi beni tedirgin edıyor.yaşı ilerledi evt ama bildigim kadaryla ii bakılan muhabbet kuşları 12-14 yıl arası yaşıyorlar.ben de kuşumun ömrü uzun olsun istıorm.ceryandan,yeşillkten,soguktan, aşırı sıcaktan, ona uygun olmayacak herseyden korudum onu bu zmana kadar hep özen gösterdm bu zmana kadar da hiç böyle bir durgunluguna hastalk belirtilerine hiç rastlamadm.bunu da atlatırsak ne mutlu bana ve ne mutlu mavişime :)