Muhabbet kuşu doğru çift?

Hüsnü kovaç

Yeni Üyemiz
Adı
Hüsnü
Soyadı
Kovaç
Merhaba arkadaşlar size milyonlarca sorum var  ;D  Şimdiden sizlerden özür diliyorum,
Durumu kısaca açıklayım 2,5 yaşında oğlum var arkadaşımın evinde muhabbet kuşlarınla çok haşır neşir olduğu için arkadaşım kendi yavrularından bir tane hediye etti ( eşim iki tane istemiyor diye)sonra ben yüksek ikna yeteneğimi kullanarak  :p  İkinciyi almaya hak kazandım,fakat ikinci aldığım kuşta dişi çıkınca değiştirmek zorunda kaldım, ayrıca arkadaşın hediye ettiği kuşun kafesi çok küçüktü bende internetten ikinci el büyük kafes aldım(ortadan ikiye bölünebiliyor)
Gelelim asıl konuya kuşlarlar haşır neşir olduğumdan beri yavrulamalarını istiyorum,fakat dişi kuşa bu işten anlayan yani hediye eden arkadaşım 7-8 aylık dedi aldığım erkek ise ayak halkasında 12 yazıyor,benimde tahminim 2012 doğumlu olması,
1) Erkek dişiyle hiç ilgilenmiyor
2) Erkek dişiden iri (yaşı gereği herhal)
3)Dişi korkunca hemen yuvaya kaçıyor saklanıyor(yemliklerini temizlerken sularını tazelerken)
4)Kafeste toplam 6 yemlik var 4 ü dışarıdan temizleniyor 2 si elimi içeri sokmam gerekiyor buda kuşları çok ürkütüyor (ne tavsiye edersiniz)
Sizce bu şartlar altında yavru alabilirmiyim,ilginiz alakanız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...
Hüsnü Kovaç

Hüsnü kovaç

Yeni Üyemiz
Adı
Hüsnü
Soyadı
Kovaç
19 kişi bakmış bir Allahın kuluda yardım edeyim bilgilendireyim demiyor ilginç  icon_think
Yine de teşekkür ederim.

MURAT1

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Özyılmaz
Acele etmenize gerek yok ustalar yorumlarını illaki yazacaklardır, biraz sabır etmeniz gerekmektedir.

Adı
Melih Burak
Soyadı
uzunboy
Bunlar Birazdan Kuşlarınıza Bağlı diyebilirim.Kimi kuş 1 sefer eş oluyor kimisi bin seferde. konuşan kuşuma 3 ay arayla 4 kuş denedim olmadı. olmazsa zorlamayın. isterseniz hazır eş satın alabilirsiniz. daha iyi sonuç verebilir.

Hüsnü kovaç

Yeni Üyemiz
Adı
Hüsnü
Soyadı
Kovaç
Aceleci tavrımın kusuruna bakmayın, sonuçta cevap vermekte zorunda değilsiniz, yalnış anlamayın ne olur,
Benim zaten maddi bakımdan kuşlardan bir beklentim yok onlar iyi geçinsin yeter. Ama tabiki bir yavru olmasını isterim onu hayalimdeki gibi bir kuş yapmak isterim(ele gelen omuzda oturan,yılışık oynamayı seven vs)
Ben sadece bilgilerinizden yararlanmak istiyorum, aceleci olmamın sebebi bu kimse yanlış anlamasın lütfen..

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
sizin kuşunuz yani 2,5 yaşındaki erkek evcil bir kuşmu ayrıca muhabbet kuşlarında doğru çift diye bişey yoktur kuşlar eşini kendi seçer yanlız kafesiznizin yeri yanlış yüksek bir yere asın kafesi

Hüsnü kovaç

Yeni Üyemiz
Adı
Hüsnü
Soyadı
Kovaç
İyi akşamlar gökhan bey 2,5 yaşındaki beni oğlum kuş değil :)
İki kuşda evcil değil, sarı olan dişi arkadaşımın kendi kafesinden çıkma.
Mavi olan ise başka yerden alınma,
Sarı kuşun ayağında halka yok,mavi kuşun var birçok rakam var fakat en büyük yazılmışı 12,bende tahminen 2012 doğumlu diyorum, arkadaşın demeside sarı kuş 7-8 aylıkmış
Bu arada kafesim oturma odamın en yüksek yerinde dolabın üstünde köşe lambasının altında.
Peki erkek dişiyi veya tam tersi dişi erkeği eş olarak şeçmezse bir sıkıntı olurmu? Yani bir birlerine zarar verirlermi?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
yanlış anlamışım :D

evet sarı kuş 2012 doğumlu şuan için aşırı dercede kavga etmiyorlarsa anlaşırlar ama birbirlerini yaralayacak kadar kavga ederlerse iş kötü birinden birini değiştirmeniz gerekir çeşitli eş tutturma yöntemleri var şuan için kuşlar bir alışsınlar onlarıda yazarım 6 yemlik fazla 2 sulukta fazla 2 yemlik 1 suluk yeterli ayrıca birbirine paralel bakan 2 tünek yada yuvalığın deliğini dikine kesen 1 adet tünek olması lazım ayrıca tünekler sağlam olsun sallanmasın yada oynamasın.

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
Öncelikle maksat kuşları eşleştirip yavru almaksa. ki sanırım öyle yuvalık takılı.Kafes oldukça büyük çifthane denilen cinsten.kafes daha ebat olarak küçük olmalıydı.kuşların bulunduğu ortam sessiz olmalı ve kafes yüksek mesafede tutulmalı.sürekli kuslar rahatsız edilmemeli.haftada 2 kez yumurta maması verilmeli, ara sıra yeşillik (marul, kıvırcık) az miktarda verilmeli, suluklarına vitamin ve arada bal konulmalı.kuşlar yeniyse bulundukları ortama adapta olmalı için 3 ay süre tanınmalı.tünek sayısı 2 den fazla olmamalı.birde farklı cinsiyette olmaları konusunda emin olunmalı.hayırlı bol üretimler.

Hüsnü kovaç

Yeni Üyemiz
Adı
Hüsnü
Soyadı
Kovaç
Yorumların için sağol gökhan arkadaşım ama  ben dikey yatay pek anlamadım  ;D  Tüneklerden bir tanesi sallanıyor ilk işim onu sağlamlaştırmak olucak birde sarı(dişi tahmini 7-8 aylık) değil mavi yaşlı(yani erkek yaşlı)  ;D  Benim tahminim onun 2012 doğumlu olduğu.birde sulukları çıkartamıyorum çünki mavi kuşun suluktan içme. Alışkanlığı yok bugün küvet taktım ilk işi ondan su içmek oldu.
Doğan arkadaşım
Kuşlar oturma odasının en yüksek yerinde,rahatsızlığa gelince hergün yemlerini temizlediğim için elimi kafesin içine sokuyorum buda sanırım rahatsızlık oluyor.ne tavsiye edersiniz?
Yumurta maması nedir onu anlamadım..

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
yukarda yazdım zaten kafesin içine elini sokmana gerek yok dıştan takılan 2 tane yemlik yeter, diğer yemlikleri kafesten al, ayrıca 2 tane tünekte yeterli, kafes boyutunda güzel, suluktan içme alışkanlığı her kuşta vardır, susuz kaldıklarında suyu rahatça bulurlar, yani 1 tane suluk yeter, sen kafesi 2 çift konulacak şekilde ayarlamışsın kafesin içinde ne kadar fazla yemlik suluk v.b şey olursa kuşların birbirine olan ilgisi azalır, ayrıca kuşların üzerine o kadar düşme kuşları kafesin karşısına geçip tv izler gibi izleme, kısacası yem su ve temizlik dışında kuşları rahatsız etme.

batibirol

Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
öztekin
kardeşim bende de birkaç ay önce boyle şeylerle uğraşıyordum biraz meşekkatli bilgin olsun ben bu hobi isine yeni başladım diyebilirim ama baya araştırdım sana birkaç bilgi aktarayim öncelikle benim de senin gibi bir kafesin vardı ve. Bunu ortadan ayirdim elimde daha dar 2 bölüm olmuş oldu dar olan kısma tek tünek ve 2 adet yemlik koydum ve ortalama 2 metre yuksek bir yere kafesi sabitledimkuslar daha dar bir yerde olduklari için birbirleriyle daha çok haşır neşir oldular yeni aldığım kuşlarının ilki 2 günde eş tuttu diğeri ise ortalama bir ay civarı sure olarak da dar yerin avantajı var daha sonra yuvalik taktik tabi benim kuşlarının ortalama yaşı bir bucuk daha sonra etrafına tül çevirdim ki etraftan çok etkilenmediler yani su anda şükürler olsun ki 2 folluk da yumurtalar var tabi kesinlikle olması gereken gaga taşı ve mürekkep balığı kemiği erkek muhabbet kuşun dişinin azına yem kusmaya başladıktan 3 hafta sonra tabi ortalama diyorum. Arkadaşlarımız benden daha iyi bilirler diyim gene :) kullandığım yem champion super mix ben bu yemi kullanıyorum juen pet dek alıyorum tavsiye ederim iyi bir karışım. Sonra kuşların evde kesinlikle soğuk alamayacakları bir yerde olmalılar evi havalandirdigin zaman direk olarak rüzgara maruz kalamayacaklarını bir yerde eğer bir ay içerisinde eş tutmazlarsa bence erkeğini değiştirme yoluna git. Eş olarak da kesinlikle alicagin yerdeki kafesin en hareketli ve diğer kuşlara kur yapan bir erkek al ben rainbow vardı onu almadim tercihini hareketli en yana yaptım bence sen de yumurta heyecanın varsa öyle yap iyi günler

Hüsnü kovaç

Yeni Üyemiz
Adı
Hüsnü
Soyadı
Kovaç
Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim dediklerinizi harfiyen uyguluyacağım,
Bırol arkadaşım yumurta olsada olmasada eşi değiştiremem çünki alıştım kerataya  ;D  Olursa olur olmazsa can sağlığı kuşlar iyi olsun sağlıklı olsun yeter. Gaga taşım var kafeste 2 tane ama mürekkep balığı kemiğini isvicrede nasıl bulurum bilmiyorum,mama olarakta petshopta satılan bio(yani doğal) vitamin katkılı yemlerden alıyorum.
Dediklerinizi harfiyen uygulayacağım gerisi kısmet,
Beni bilgilendirdiğiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum..

batibirol

Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
öztekin
Kardeşim rica ederim bende öyle yaptı. Simdi 2 çiftin oldu :) bir tane ele alışkın kus vardı erkek ona bir dışı aldım dişiyi de çok sevdik bir erkek ve bir dışı bulmak zorunda kaldım yani sonunda 2 çift kuşum oldu ama eşim sağolsun baya anlayış gösterdi bende isi. Biraz abartarak 3 katli bir kafes daha yaptım birde mürekkep balığı kemiği bulmak çok kolay nerdeyse bütün pet Shop karda bulabilirsiniz veya muadili