Muhabbet kuşu fikir verir misiniz

Robin23

Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Güven
Kendi çapımda evde üretim yapmak için muhabbet kuşu almaya karar verdim. Ilgimi ilk çeken çekoslavak türü ve sonrasında da albino arayışlarımın sonunda satan bir yer buldum ama adamın elinde çekoslavak olan çiftin erkeği siyah gözlü dişisi kırmızı gözlü, yerli olan çiftin ise her ikisinin de gözleri kırmızı. Satan adam Çek çiftden de kırmızı gözlü yavru aldığını söyledi ama emin olamadım sizce hangi çifti tercih etmeliyim. Çek çift 180 yerli çift 150 lira dedi

Makinist

Yeni Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Guclu
Sinan bey fiyatlar biraz uçuk geldi bana. Ben bir çift alıcam die bence petshopa gitmemelisin. Çevrendeki üreticileri araştır ve onlardan tedarik et derim. Evde tek çiftle üretim biraz zor bi olay biraz şanslı olmak lazım.

Robin23

Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Güven
Haklisiniz aslinda ramazan bey fiyat ucuk ama yavru alma konusunda cok heveslendim cevremde uretici yok sordugum petshoplar da genelde hep bu fiyati verdi zaten bu bahsettigim kuslar da bi uretimhanede son olarakta bi lutino cift gelmis lutino cekoslavak onlara da ayni fiyayi verdi napacagim ve nerden alacagim konusunda cok kararsizim

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
albinolar konusunda verilen fiyatlar gayet uygun hatta erkek albino bulmak zordur
yerinizde olsam kaçırmazdım..

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Bu ne satıyor fiyatlar tavanda herkezın kendı kusuda karısmak ıstememde biraz pahalı geldi

Robin23

Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Güven
Bende albinolarin erkeginim zor bulundugunu okudum ama cek olan ciftin erkegi kirmizi goz degil yerli olanin her ikisi de kirmizi gozlu albino cok kararsiz kaldim ve son olarak bi cift buldum disi çek lutino erkek sari yesil lekeli lutino degil bide yanlarina erkek bi cek lutino aldim kuscu arkadas cifti ayirirsam lutini disinin lutino erkekle cift olabilecegini soyledi 3 kus 200 lira saydi yani toplamda 2 lutino cek bir normal cek muhabbet sizce ne yapmaliyim

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
evt biliyorum siyah göz olanlar çift faktör olarak geçer
dediğim gibi sizin yerinizde olsam 4 adet beyaz kuşu alırdım..
inanın bana albinolar ve çift faktörler muhabbet piyasasında altın kadar değerlidir!! (tabi bilene)
etrafta türlü türlü renklerde muhabbet görebilirsiniz ama albino muhabbet 100 kuş arasında anca 3-5 tane bulursunuz...
lutinolar albinolara nazaran daha kolay bulunuyorlar..
hatta ben bir ara piyasada zor bulundukları için albino ve çift faktör kuşları üretmeye başlamıştım
ancak işte tayin meselesine tüm kuşlarımı sahiplendirdim..
dediğim gibi yerinde olsam hemen alırdım ve sadece bu tür kuşları üretir ve çoğaltırdım..

Robin23

Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Güven
Çift faktör erkek ve albino disi cek kuslari aldim ama lutinolari degistiremedim simdi elimde bir lutino disi ve es oldugu bi yesil lekeli muhabbet kusu ayrica bende bi lutino erkek daha var lutino disinin yanindan esini alip lutino erkegi es atmak istiyorum tavsiye ve yardimlarinizi bekliyorum

Makinist

Yeni Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Guclu
Mert bey profsynl üretici değilim değerini bilmio olabilirim ancak ben geçen gün sarı ve beyaz karışık olan albino yavrularını gördüm erkek ve dişi karışık yavrularda vardı ve fiyatı40 tlydi. Göz olayını sizler kadr bilmiyorm oda ayrı bi olay. Ama gözleri kırmızıydı htrladığım kadarıyla.

Robin23

Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Güven
Kuşlar bembeyaz veya sapsarı gözleri de kirmizi miydi ramazan bey

Makinist

Yeni Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Guclu
Evet bahsettiğiniz şekildeydi. Çift faktör olayı hakkında bilgim yok.ama dediğim gibiydi